www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest N maja 11, 2025 5:43 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 12, 2006 5:57 pm 

Mozna wchodzic na swoje posty i je zmieniac, poprawiac, zeby potem nie pisac takich sprostowan :wink:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 12, 2006 6:36 pm 

Dzieki Itur. Czy moglabyś napisac jak to zrobic, bo ja o tym nie wiedzialam...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 12, 2006 6:38 pm 

Jak jestes zalogowana to w prawym gornym rogu postu widac znaczek "zmien". Klikasz i zmieniasz, poprawiasz co chcesz. Powodzenia! :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 12, 2006 7:01 pm 

Dzięki... :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 12, 2006 10:18 pm 
felix napisał(a):
Witam!
Moi kochani, ze zdziwieniem obserwuję wasze poczynania.
Jak grono dorosłych ludzi, Chrześcijan, karmi odżywia i reanimuje to co się
jeszcze nie narodziło, ba nie poczęło się nawet!
Rozumiem wasze szczere intencje. Tylko po co!

Norah dziecko, ile ty masz lat, skończyłaś trzynaście?

I gdzie tu widać agresję?!
Magda, widzę żeś specjalistką od badania duchów. Czy tak niewiele ci wystarczy, aby wydać osąd? :shock:

Norah, przepraszam cię, odniosłem mylne wrażenie czytając twoje posty, i nie ma to nic wspólnego z twoją dojrzałoscią lub jej brakiem. Rozumiem ich, że chcą się z tobą podzielić tym co mają najcenniejszego.To oczym ci mówią i Tego którego ci zwiastują Jezusa Chrystusa ukrzyżowanego i zmartwychwstałego, ja podpisuję się pod tym obiema rękami! Jednym jest to zwiastowane ku zbawieniu drugim na świadectwo, aby kiedyś nie mówili że nie słyszeli! Oto teraz stoisz przed koniecznością wyboru. Wybrać musisz, nawet jeśli ci się wyda że możesz odłożyć to na potem. To potem może nigdy nie nastąpić :!:

Moi kochani, ja też kiedyś wierzyłem, że mogę swoim zwiastowaniem zbawić moją matkę i mego ojca, czy wiecie co to jest bezsilność? Kiedy człowiek wszelkimi siłami dąży do tego aby ktoś przyjął to co dla mnie jest takie cenne i takie proste. Głową bym walił o ścianę gdyby to przyniosło pożądany efekt! To Bóg jest Tym który z niebytu powołuje do istnienia nowe życie tam gdzie nikt by się nie spodziewał!!! Czy rolnik który całą zimę przechowuje ziarno siewne, aby wysypać je na ziemię w nadziei plonu, może sprawić aby wykiełkowało i wyrosło? Może jedynie stworzyć warunki do dobrego rozwoju, i nic więcej!
Chrześcijanie dzisiejszej doby, zdają sie mocno wierzyć we własne siły. (!) W to, że nie tylko zasieją i podleją, ale narodzenie i wzrost są w stanie sprawić!
Nie zapominajmy że nawrócenie i nowe narodzenie to dzieło naszego Pana Jezusa Chrystusa, a my sługami nieużytecznymi jesteśmy.

Trochę mniej wiary we własne siły, życzę.

Pozdrawiam :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 3:38 am 

felix napisał(a):
Moi kochani, ja też kiedyś wierzyłem, że mogę swoim zwiastowaniem zbawić moją matkę i mego ojca, czy wiecie co to jest bezsilność? Kiedy człowiek wszelkimi siłami dąży do tego aby ktoś przyjął to co dla mnie jest takie cenne i takie proste. Głową bym walił o ścianę gdyby to przyniosło pożądany efekt!

Czy nie lepiej by było gdybyś napisał w tym stylu od razu? Przecież tu jest wiele życzliwych ludzi, którzy prawdopodobnie też mają podobne doświwdczenia i myślę, że wszyscy chętnie byśmy o tym rozmawiali z Tobą... Zresztą nadal możemy, jeśli chcesz...

Pozdrawiam serdecznie,

Maggda

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 11:53 am 

Felix nie masz mnie za co przepraszac.. Tylko skad taka nagla zmiana? :)
Myslalam ze bedziesz mnie negowal za kazdym razem.. :)

Dziekuje Madziu :)
W przyszlym tygodniu dowiem sie ile punktow bede miala z olimpiady :)
wiem ze 1 na pewno :D

Dam sobie rade, nie dam sie innym wchodzic butami w moje zycie :)

A dzis ide do Oratorium, do moich dzieci :D

Pozdrawiam Aniolki :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 12:39 pm 
No właśnie, skąd taka zmiana?! jeszcze wczoraj Magdo podpaliła byś pode mną stosik, a dziś...?!

Napisałem tak niewiele, a wyszło tak wiele!
"Kto w ul dmuchnie, temu pysk spuchnie!"

Niema żadnej zmiany w moich postach! Problem w tedy, kiedy ktoś chce widzieć w nich to, czego tam nie ma!
Jesteś Magdo, najlepszym tego przykładem, niestety.
" Po tym poznają żeście uczniami mymi, jeśli miłość wzajemną mieć będziecie."
Cytuj:
Myslalam ze bedziesz mnie negowal za kazdym razem..

Norah, gdzie ty to wyczytałaś?! :shock:

Pozdrawiam :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 1:31 pm 

Felixie, gdybym nie zareagowała na Twój post (a pojechałeś w nim równo i sam wiesz, że przegiąłeś) oznaczałoby to, że nic mnie nie obchodzisz ani Ty, ani inni, ani mój udział w tym wątku. Mogłami milczeć spokojnie, bo przecież wiedziałam, że jak napiszę tak ostro, to będziesz się "ciskał'.

Miłość moja jest niedoskonała, ale staram się reagować wg zachowania człowieka, a nie wg wcześniej nabytych uprzedzeń i staram się oceniać zachowanie, a nie czlowieka całościowo (pewnie nawet nie zauważyłeś, że nie pisałam o tym, że Duch Święty Cię nie inspiruje w ogóle, ale że w tym wypadku Cię nie zainspirował, itp.) Pan Jezus będąc tu u nas na ziemi miał bardzo wiele miłości, ale i On zdezydowanie reagował na poszczególne zachowania ludzi. Nawet w jednym momencie powiedział jednemu z uczniów "idź precz ode mnie szatanie...". A z pewnością dalej go kochał.

Widzisz Felixie, ja jestem niedoskonała, Ty jesteś niedoskonały i dlatego każde z nas (niestety) sądzi wg siebie. Ty wciskasz mi intencje, które są mi obce, bo próbujesz wsadzić mnie w ramki swojego rozumowania, a ja również wyrabiam sobie zdanie na Twój temat. Różnica między nami polega na tym, że ja zmieniam front jak tylko widzę odrobinę dobrej woli i nie gniewam się długo (mimo, że mnie również obraziłeś swoim postem), a Ty wyraźnie rozpalasz dalej swój gniew i wygląda na to, że nadal masz ochotę mi "dowalać".

Pozdrawiam Cię Felixie,

Maggda

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 1:46 pm 

Norah napisał(a):
W przyszlym tygodniu dowiem sie ile punktow bede miala z olimpiady :)
wiem ze 1 na pewno :D

Norka, poczucia humoru jak widzę Ci nie brakuje :D

Norah napisał(a):
Dam sobie rade, nie dam sie innym wchodzic butami w moje zycie :) A dzis ide do Oratorium, do moich dzieci :D

Powiedziałaś moim zdaniem coś bardzo ważnego i jaka pewność w kwestii Oratorium... :D A skąd takie postanowienie, może napisałabyś do mnie na priva?

Pozdrówki,

M

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 5:41 pm 
:!: :shock: :!:
I kto tu komu "dowala" :?: :!:
Magdo, widzę że świerzbią cię paluszki i pasjami uwielbiasz czytać, między wierszami. I co ja na to poradzę, biedny żuczek. :D
Ty i tak zawsze wiesz co ja chcę napisać. Z bastuj nieco kobieto! Jesteś świadectwem dla tych którym zwiastujesz!
Zupełnie inaczej sobie ciebie wyobrażałem, po tym co pisałaś. Tym większy szok! Tak to, owieczka, chciała pożreć wilka! :lol: Kobieta zmienną jest, ponoć, ale że aż taak! Musisz ciekawie wyglądać, jak się tak złościsz. :D

Kochani, chcę przeprosić tych wszystkich, którzy czują się dotknięci moim niezbyt wyważonym postem, i zapewnić was o moich szczerych intencjach. Również i ja wyznaję Jezusa Chrystusa jako swojego Pana i daleki jestem od siania niezgody między braćmi i siostrami.
:D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 7:34 pm 

Ach, Felix... Cieszę się, że zakończyliśmy tą wymianę, bo ja w kwestii naszego konfliktu i tak nie mam nic więcej do powiedzenia... Niech Pan nami kieruje i już. Czy możliwe jest z Twojej strony pojednanie?

Maggda

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 10:19 pm 
Przyznam ci się, Magdo, że twoja reakcja na mój post, wprawiła mnie w zdumienie! Ja wiem, że czasami bywam przykry. Ale bynajmniej nie było i nie jest moim zamiarem, sprawianie komukolwiek przykrości. tym większe było moje zaskoczenie twoją reakcją.
Jeśli zaś chodzi o "spór" między nami, to brałem w nim udział głównie z przekory, a nie powodowany gniewem! Naprawdę! Niema we mnie gniewu równiez i teraz kiedy piszę te słowa.
Cytuj:
Czy możliwe jest z Twojej strony pojednanie?

Czy aż tak nawywijałem? W takim razie przepraszam. Wybacz.

Pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 10:41 pm 

Ja również przepraszam Felixie...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 11:06 pm 

Ale pieknie :) Pokoj :) a juz sie balam.. bo to w koncu moja wina..
Pozdrawiam Was :)

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1