ppajda napisał(a):
ppajda napisał(a):
Gwoli ścisłości: o ile mi wiadomo, od niedawna zbór w Wejherowie nie jest już częścią denominacji Kościoła Zielonoświątkowego w Polsce.

Chcę niniejszym wszystkich przeprosić. Nie sprawdziłem tej sprawy dokładnie, ale
wyszedłem z założenia, że to co powyżej, już się stało. Byłem zbyt szybki, jednak nie mam
pewnych informacji co do tego. Stąd proszę, żebyście zignorowali to, co powyżej napisałem i potraktowali to jako plotkę. Wstyd mi, jeszcze raz przepraszam za przekazanie plotki.
Owieczka napisał(a):
Wystąpili albo ich wyrzucono. Jaka jest prawda?
Nie mam zaufania do tego typu zborów- również. Wiem, jak to wygląda czasem "od kuchni".
Jeśli jednak sami odważnie zdecydowali się odciąć, bez "małej pomocy z zewnątrz", to chwała Bogu.
Smok Wawelski napisał(a):
ppajda napisał(a):
Gwoli ścisłości: o ile mi wiadomo, od niedawna zbór w Wejherowie nie jest już częścią denominacji Kościoła Zielonoświątkowego w Polsce. O ile mi wiadomo, powodem wystąpienia tego zboru z tej denominacji był (zły) kierunek tej denominacji odnośnie nauki, odnośnie Słowa Bożego.
Znasz więcej szczegółów? Chodzi mi o to, co w nauce (lub kierunku nauki) kz spowodowało, że Wejherowo opuściło tę denominację?
Swoją drogą, czyżby nazwa "Exodus" miała wydźwięk proroczy, choć niezamierzony?

Co się odwlecze, to nie uciecze. Chciałbym potwierdzić, że zbór z Wejherowa w dniu 13.02.2018 postanowił opuścić struktury KZ. Informacja 100% pewna.