O, widzę, że z Ciebie Siostro niezły szperacz

Ja nie wpadłam, żeby szukać w sieci ... Ale z kolei znalazłam piętnastominutowy skrót - bo tamto trwa ponad godzinę! Nie słyszę dobrze wersji angielskiej z powodu zbyt głośnego i nakładającego się na oryginał tłumaczenia. Bardzo mi to przeszkadza, z kolei po ukraińsku bardzo nie rozumiem (choć jeszcze ze szkoły kojarzę rosyjski).
https://www.youtube.com/watch?v=6U83USqgYMcTeż nic nie wiem o tym człowieku. Cóż, zobaczymy, jak się szczegóły wypełnią - brzmi strasznie .... Wiem też, że jest mnóstwo innych proroctw bardzo podobnych - o Europie i USA.
Co do prześladowań, to nie wątpię, że na pewno wszystkie wyznania są zdelegalizowane. Cerkiew rulez! Wszystkie religie są tak samo siebie warte i to wychodzi dopiero w pełni, kiedy mają okazję dorwać się do władzy - pośrednio albo bezpośrednio.
Ale jednak myślę, że Żydzi są na takim specjalnym celowniku duchowym. Diabeł chce ich zniszczyć, jak zwykle; Bóg zaś ma swoje plany i kieruje bieg wydarzeń w konkretną stronę. Dzięki nowej fali antysemityzmu dojdzie chyba do ponownej fali emigracyjnej. Gdzieś w księgach prorockich jest napisane "zgromadzę was ponownie" - czyli będzie Izrael jeszcze raz zebrany w jednym miejscu i to by było logiczne, skoro tam nastąpi jego wypławienie w Wielkim Ucisku.