poszukiwacz prawdy napisał(a):
Zupełnie nie na temat. Rozbawiłes mnie. Widzę, że wprawiamy się w dobry humor.
To może jednak przeczytaj dokładniej, co?
Cytuj:
Ponawiam pytania: Powiedz mi w którym momencie znaleźli się na ziemi?
Pisałem już, że nie wiemy, w jaki sposób
technicznie znaleźli się na nowej Ziemi. Tak jak nie znamy technicznych szczegółów zmartwychwstania Jezusa.
W którym momencie zbawieni znaleźli się na nowej Ziemi?
Po zakończeniu Sądu Ostatecznego [Obj. 20:11-15], kiedy to ostatecznie zostanie określone wieczne przeznaczenie wszystkich ludzi. Wtedy zbawieni odziedziczą nową Ziemię [Obj. 21:7], a udziałem potępionych będzie jezioro ogniste [Obj. 21:8].
Cytuj:
Czy jeruzalem z tego wersetu jest na ziemi czy w niebie i czy to literalne miasto
Jeruzalem z Obj. 20:9 to jest literalne miasto, które przez 1000 lat będzie stolicą świata i jest opisywane m.in. przez Ezechiela w rozdziałach 40-48 i w wielu innych miejscach Biblii. Bunt nastąpi "po upływie 1000 lat" [Obj. 20:7], a przed Sądem Ostatecznym i stworzeniem nowej Ziemi.
Cytuj:
Umawialiśmy się krótko i na temat. Jak nie wiesz to powiedz.
Czytaj moje posty dokładniej. Pewnych rzeczy nie wiem, bo nie zostały napisane. Jeśli zostały, a ja nie rozumiem, to piszę, że nie rozumiem. Jeśli coś jest lub może być spekulacją, to zaznaczam taką możliwość.
Cytuj:
Tylko błagam nie rób mi kazań w stylu tego ostatniego .
To nie było kazanie. Chciałem Ci tylko zwrócić uwagę na fakt, że to nasze poglądy mają wynikać z rozumienia Biblii, a nie odwrotnie. Jeśli rzeczywiście jesteś poszukiwaczem prawdy, powinieneś to rozumieć.