www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest So maja 17, 2025 1:47 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 519 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 03, 2005 5:38 pm 

itur napisał(a):
A w ogole to tu jest watek o samotnosci... No jak tam samotni? Bedzie jakis slub?? :wink:

Itur jeżeli znasz faceta po 30stce, ochrzczonego w wodzie i w Duchu ( charyzmatyczka do szpiku kości ze mnie),co to nie robi kariery za wszelką cene, nie serfuje do nocy po internecie, kocha tak zwyczajnie ale praktycznie ludzi i chce mu się im pomagać nie tylko głosić kazania, do tego ma bzika na puncie Jezusa to mi go przedstaw. :wink:
Ja takiech nie spotykam a poniżej tego minimum nie schodzę z wymaganiami :? :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 03, 2005 5:45 pm 

No prosze! Jasne i czytelne postawienie sprawy! Hmmm... ja to wlasciwie dwie siostry mam w zanadrzu, ale specjalnie dla Ciebie rozejrze sie za czyms... Ups!!! Przepraszam... za kims! :wink: :lol: Moze byc nad morzem??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 03, 2005 5:48 pm 

itur napisał(a):
Moze byc nad morzem??

Może być morze, równina, wyżyna, góry. Byle minimum wymagań spełniał :wink:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 03, 2005 5:53 pm 

heh! Niby minimum, a moze byc trudno. Jak jakis nie robi kariery, to serfuje po necie do rana... jak nie lubi grzebac w sieci, to tylko by kazania glosil... jak kocha Pana z calego serca, to znowu taki zasadniczy, ze nie idzie wytrzymac... Ale to przyklady znanych zonatych, kawalerowie moze tak nie maja... :roll: W sumie, jakby tak kilku braci zlozyc do kupy, to calosc wyjdzie idealnie! :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 03, 2005 5:59 pm 

itur napisał(a):
heh! Niby minimum, a moze byc trudno. Jak jakis nie robi kariery, to serfuje po necie do rana... jak nie lubi grzebac w sieci, to tylko by kazania glosil... jak kocha Pana z calego serca, to znowu taki zasadniczy, ze nie idzie wytrzymac... Ale to przyklady znanych zonatych, kawalerowie moze tak nie maja... :roll: W sumie, jakby tak kilku braci zlozyc do kupy, to calosc wyjdzie idealnie! :lol:

No wiem, wiem...
A mnie się taki marzy i co mam zrobić?
No i żeby jeszcze przy tym jakiś, choć jeden, malutki motylek pofruwał :wink:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 03, 2005 9:43 pm 

Bea napisał(a):
itur napisał(a):
A w ogole to tu jest watek o samotnosci... No jak tam samotni? Bedzie jakis slub?? :wink:

Itur jeżeli znasz faceta po 30stce, ochrzczonego w wodzie i w Duchu ( charyzmatyczka do szpiku kości ze mnie),co to nie robi kariery za wszelką cene, nie serfuje do nocy po internecie, kocha tak zwyczajnie ale praktycznie ludzi i chce mu się im pomagać nie tylko głosić kazania, do tego ma bzika na puncie Jezusa to mi go przedstaw. :wink:
Ja takiech nie spotykam a poniżej tego minimum nie schodzę z wymaganiami :? :(

..serfuję do nocy po internecie.. :roll:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 03, 2005 10:07 pm 

No, to odpadłeś w przedbiegach... :wink:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 03, 2005 11:08 pm 

ale o co chodzi bo niewiem sam o co chodzi , dajcie sobie spokuj , jeżeli nie wiecie o co chodzi :D :D :D :D :D :D :D :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 7:27 am 

Ezdrasz napisał(a):
..serfuję do nocy po internecie.. :roll:

O :!: A reszte wymagań spełniasz jak rozumie. To prawie idealny jesteś.
Prawie jak mój wymarzony :lol:
No patrzcie, prawie, prawie.
Ezdraszu, jesteś jednak z gatunku "wirtualnych".
Ja szukam ludzi realnych w realu.
Z wirtualnymi można sobie pogadać i tylko pogadać w sieci. :)

Obok tego "anonsu" był :wink:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 9:47 am 

To jest ciekawe zjawisko - coraz więcej ludzi ciągnie do wirtualnej "bliskości", jest się blisko, ale wciąż daleko, zawsze możesz nacisnąć delete i być niesamowicie poprawnym. Jest ktoś, ale tak jakby nikogo nie było. I wciąż szukasz i szukasz i szukasz.... albo czekasz i czekasz, bo jak nie to, to tamto przeszkadza lub wydaje się, że nie jest to ciągle od Boga. To chyba jakaś pułapka. Już sama powoli staję się wirtualna :cry:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 9:56 am 

Kesja napisał(a):
To jest ciekawe zjawisko - coraz więcej ludzi ciągnie do wirtualnej "bliskości", jest się blisko, ale wciąż daleko, zawsze możesz nacisnąć delete i być niesamowicie poprawnym. Jest ktoś, ale tak jakby nikogo nie było. I wciąż szukasz i szukasz i szukasz.... albo czekasz i czekasz, bo jak nie to, to tamto przeszkadza lub wydaje się, że nie jest to ciągle od Boga. To chyba jakaś pułapka. Już sama powoli staję się wirtualna :cry:

Kesju ludzi poznaje się w realu.
W internecie to "wiemy" co sobie wyobrażamy i co ktoś o sobie mówi. Wiemy coś naprawdę o człowieku?
Mam nadzieje że poszukiwania żony przez Ezdrasza nie ograniczją się do kontaku i znajomości przez internet.
Jeżeli tak to najwyrazniej o szukanie chodzi a nie koniecznie o znalezienia :wink:
Nie bądz wirtualna. "Pozwiedzaj" zbory. Poznawaj ludzi bez desperacji siostro :)
...w realu, w realu poznawaj!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 10:31 am 

Bea napisałaś: "Nie bądz wirtualna. "Pozwiedzaj" zbory"
- nie da rady, nie potrafię, zaraz jak tylko wejdę, tak "przypadkiem" do jakiegoś zboru wydaje mi się, że mam na czole napisane: szukam męża i wszyscy o tym wiedzą. Ale przypuśmy, że mimo drętwoty nóg podchodzę
do jakiegoś brata, to z kolei on zaczyna być wystraszony bo przyjechała łowczyni męża a nóż go usidli.
Wbito mi do głowy, że domeną kobiet jest czekanie, a mężczyzn zdobywanie. Ale już sama nie wiem jak to jest? Bo czekam i czekam i czekam :) i jeszcze raz czekam...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 10:44 am 

Kesja napisał(a):
Bea napisałaś: "Nie bądz wirtualna. "Pozwiedzaj" zbory"
- nie da rady, nie potrafię, zaraz jak tylko wejdę, tak "przypadkiem" do jakiegoś zboru wydaje mi się, że mam na czole napisane: szukam męża i wszyscy o tym wiedzą.

Kesju! Ludzi poznawaj obojga płci.
Nie patrz na braci tylko i wyłącznie jak na kandydataów na męża.
Zmyj napis z czoła i nie desperuj. :)
Faktycznie gdy podchodzi ktos kto ma na czole napis "szukam żony" to ja też zaczynam panikować i myśle jak tu zwiać. :lol:
Nawet jak z kimś rozmawiasz czy spotkasz się np. na kawie to człowieka staraj sie poznać.
Może to i będzie mąż ale może fajnego brata poznasz, może się wynudzisz.
Cytuj:
Ale przypuśmy, że mimo drętwoty nóg podchodzę
do jakiegoś brata, to z kolei on zaczyna być wystraszony bo przyjechała łowczyni męża a nóż go usidli.

To nie do pojedynczych braci ale do grupek, do kobiet zacznij podchodzić.

Cytuj:
Wbito mi do głowy, że domeną kobiet jest czekanie, a mężczyzn zdobywanie. Ale już sama nie wiem jak to jest? Bo czekam i czekam i czekam :) i jeszcze raz czekam...

No takie zdobywanie to raczej z romansów jest bo jak poczytasz jak Booz czy Izaak dostali żony to tam o zdobywaniu jest niewiele.

Ostatnio edytowano Wt paź 04, 2005 11:46 am przez Bea, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 10:55 am 

Kesja,to kobiety wybierają męzczyznę aby On jej szukał.Wchodzisz do zboru,patrzysz,czujesz motylka no i .....pozawalasz się szukać.Mężczyzni maja grubszą skórę i pózniej czuja te motylki.Kiedyś upuszczało sie "przypadkowo" chusteczki do nosa.Teraz nie wiem :D .Ale wiem,że to ja pierwsza zawiesiłam oko na moim męzu i pozwoliłam sie szukać no i ta sama sytuacja z moja synową.To mój syn ja "szukał".I nie ma w tym nic mało romantycznego czy nahalnego.Naprawdę kobiety "łapia" te sprawy szybciej.My mamy wrażliwość motylka własnie a męzczyżni nosorożca. :P Z całym szacunkiem rzecz jasna.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 11:50 am 

Tak czy inaczej, on ją szuka czy ona jego ale jak ma coś z tego być to to szukanie musi się w realu odbywać. W każdym razie do realu się przenieść bo wirtualne, ech..., to szkoda czasu.

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 519 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1