Cytuj:
Drodzy internauci. Zima w pełni, tak więc tej wiosny mamy totalnie, zupełnie pomieszane wszystko. Ale tak przy okazji witam Was serdecznie. Kilka słów na temat przywództwa, a właściwie naszego rozwoju jako przywódców. Przypomina mi się taka historia o której chciałbym dzisiaj powiedzieć. Ponieważ chciałbym opowiedzieć o tym Wam jak ważne jest dobieranie sobie przyjaciół w życiu, a właściwie jak ważne są dla przywódcy właściwe relacje. Otóż, jakiś czas temu miałem okazję wieść z lotniska pewnego człowieka. Jednego z pastorów dużego kościoła w Kanadzie. Osoby niezwykłej. Osoby, która podróżuje po całym świecie. Głosi do tysięcy ludzi. Usługuje na największych konferencjach i w największych kościołach na kuli ziemskiej. I miałem okazję tego człowieka odbierać z lotniska. Kiedy jechaliśmy, rozmawialiśmy o wielu rzeczach. Opowiadał mi o swojej służbie. Opowiadał mi o wielu, wielu, rożnych, ważnych dla Niego sprawach. Kiedy tak z Nim przebywałem, czułem jak do mojego życia jest wkładana niesamowita dawka pozytywnych i dobrych rzeczy, które mają wpływ na mnie jako na przywódcę. Kiedy słuchałem Jego, moja wizja, moja wiara była zupełnie w innym wymiarze. Była rozciągana. I tak, kiedy przyjechaliśmy, rozmawiałem z innymi moimi przyjaciółmi i mówię: Wiecie. Mówię. Półtorej godziny jazdy z lotniska dało mi więcej niż rok spędzony nawet w całkiem zacnej szkole biblijnej. Oczywiście nie chcę podważyć sensu szkół ale tak naprawdę najbardziej uczymy się przez przebywanie i przez relację. Co chcę powiedzieć. Chcę powiedzieć:
Dobierajmy sobie właściwych przyjaciół. Dobierajmy sobie ludzi z którymi jesteśmy w relacji albo miejmy relację z właściwymi ludźmi. Z ludźmi, którzy czynią nasze życie większym. Z ludźmi, którzy mają pozytywny wpływ na nas. Przebywanie z takimi ludźmi zawsze będzie Ciebie rozciągać. Ludzie tacy będą Ci zadawali niewygodne pytania. Mam osobę, która jest dla mnie też szczególnie bliska. Przyjeżdża do nas, rok do roku pastor Beatrice z Singapuru i Ona mi zadaje trudne pytania. I za każdym razem kiedy Ona przyjeżdża, sobie myślę: Beatrice. Jedź. Nie chcę Cię tutaj. Jedź już do swojego domu ale kiedy przyjeżdża, zadaje mi te trudne pytania, wtedy czuję, że rosnę. Wtedy czuję, że, że coś zmienia się w moim wnętrzu. Właściwi ludzie, mają właściwy wpływ na Twoje życie. Jeśli chcesz stawać się większym przywódcą. Przebywaj z większymi od siebie. To jest tak trochę jak w graniu w zespole muzycznym. Jeśli chcesz się rozwijać, musisz zawsze grać z lepszymi od siebie. A więc znajdź sobie takie relacje w których ludzie coś Ci dają, budują Ciebie, rozciągają, a zobaczysz, że Twoje życie będzie przemieniane w niesamowity, dramatyczny sposób. Amen
"Przywództwo - właściwe relacje (A.Krzywodajć) "
Prawie jak na kursach osobistego rozwoju. Prawie. Tylko te "Amen" trochę tu nie pasuje.
Sorki za spam.