Ta historia toczy się dalej i jeszcze długo będzie miec swoje implikacje w sercach i duszach wielu ludzi. Podam kilka charakterystycznych wypowiedzi obrońców AC
Cytuj:
DOŚĆ JUZ PUBLICZNEGO LINCZOWANIA ARTURA CERONSKIEGO
- mam niesmak z powodu nieustannej nagonki na tego człowieka. Nagonka mu nie pomoże a raczej utwierdzi w złej drodze albo przekonaniu o cierpieniu w imę sprawiedliwości. Mam i ja doświadczenie w tego typu akcjach na moja osobę. I wiem że jest ciężko psychicznie po takich atakach. A co ciekawsze wielu z tych co rozkoszuje sie omawianiem błędów drugiego człowieka publicznie - sami natychmiast blokuja i usuwaja ze znajomych tych co napisali coś nie po ich mysli. Nie ma sensu publicznie ostrzegać - bo ludzie nie umieją merytorycznie dyskutować i wyciagać wnioskow. Wiekszość komentarzy jest nie na temat a człowiek linczowany. Samo Słowo ostrzega i ci co je czytaja i przyjmują są już ostrzeżeni a ci któzry słuchaja baśni czy to żydowskich czy to innych ludzkich wymysłów, i tak sa przekonani o słuszności swego wyboru. Kto nie czyta Słowa a raczej bajki , czy skupia sie jedynie na kazaniach choćby najwspanialszych kaznodziejów zaczyna myśleć i mówić jak oni czyli ci którymi karmia swe dusze od świtu do nocy. Nie ma w tych ludziach nic poza wiedza nabytą z bajek filosemickich lub innych poważnych prac i opracowań. A każdy z nas jest inny i ma inny poziom postrzegania i percepcji. Choćby sam anioł z nieba ich ostrzegał - jeśli nie czytaja Biblii - nie uwierzą. Ja nie zgadzam się z poglądami Artura C ale widze w nim człowieka. I jego godność. Dlatego światobliwi moi bracia weźcie to pod uwagę. nikomu nie można odbierać godnośći. A wiem i po sobie coś o tym , kiedy wyzywany jestem od anty , nie za faktyczne nastawienie ale za próbe uruchomienia własnego myślenia u ludzi zwiedzionych przez sekty filosemickie. Rozumiem zatem co moze czuć Artur publicznie wyzywany i znieważany na podstawie niejasnych przesłanek. Piszcie do niego na mail, przez poczte polską, na privat, nawet na jego strone, ale powstrzymajcie sie juz od publicznego linczu. Bo to raczej poszkodzi niż go zbawi. Biblia mówi jasno jeśli coś jest złe, fałszywe to odłączcie się zpośród nich i nie miejcie udziału - to jest to co możemy zrobić ale nie róbmy nagonki na człowieka który żyje i czuje i jest słaby w wierze na dodatek.
Cytuj:
Masz 100% racji ... nie muszę rozumieć wszystkiego robi Artur ... nawet nie muszę się zgadzać w 100% procentach z Nim ... ale mam obowiązek Go kochać i modlić o Niego bo jest moim bratem ... Św. Jan mówi ... kto nie miłuje barta swego nie zna Boga .... Jezus piętnował GRZECH nie LUDZI ... postawy nie IMIONA I NAZWISKA ... niektórzy SĘDZIOWIE uzurpują sobie PRAWO do wydawania WERDYKTÓW odnośnie ludzi z Imieniu i NAZWISKA ... Boże SŁOWO mówi ... Nie SĄDŹ , abyś nie był sądzony ... bo jakim sądem SĄDZISZ takim i CIEBIE osądzą ... i co Cię cudzy SŁUGA obchodzi ... czy stoi czy upada do Pana należy ... ostoi się JEDNAk ... jeśli ktoś nie stał za ARTUREM w POŚCIE i modlitwie nie powinien się wypowiadać ... bo czyni się SĘDZIĄ i Oskarżycielem Braci ... nie SŁUGĄ Boga ... można nie zgadzać się z doktryną i głośno o tym mówić ale nie wolno linczować ludzi ...
Film z udziału Artura Cejrowskiego w mszy w kościele katolickim został niedawno usunięty przez użytkownika. Podobnie AC usunął swój komentarz o którym pisałem wcześniej. Skoro to było ważne przesłanie do religijnych ludzi, to dlaczego autor tego klipu teraz się z tego wycofuje ?? W zamian wstawia jeszcze jeden komentarz, który zacytuję, bo pewnie lada moment zniknie z internetu. Ja uważam, że te ostatnie wydarzenia trzeba zarchiwozować i udostępniać, bo coraz więcej zborów z KZ (sic!) korzysta z usłuch pastora AC i w ten sposób mnoży się liczba poranionych ludzi poprzez taką usługę.
Cytuj:
Ukochani krytycy mojej osoby . Jeszcze nie raz zrobię zamęt w Waszych religijnych umysłach - to wspaniale narzędzie do obnażenia bagna ZŁOŚCI , NIE PRZEBACZENIA , KŁÓTLIWOŚCI I DOKTRYNALNYCH ZŁUDZEŃ w Waszych duszach . Musicie mnie kochać , bo inaczej pójdziecie do piekła . Moi drodzy , pokutujcie i zacznijcie zanurzać się w Sercu Boga , a objawione prawdy wyzwolą Was . Wielu z Was nadal boryka się z potępieniem , chorobami , niepokojami , lękami , zniewoleniami i duchowa stagnacją - a chcecie ,, wyciągać z moich oczy paprochy ,, . Mimo Waszych szykan ( w tym miejscu pragnę z całego serca pozdrowić oponenta , który nazwał moja Żonę swinią ) , ja będę biegł do przodu , przyprowadzał ludzi do Jezusa , uzdrawiał i uwalniał w Imieniu Jezusa , nauczał z Bożego Słowa , budował Kościoły i plądrował piekło . Im więcej będziecie mnie zwalczać , tym lepiej będę się miał .Im więcej waszych ,, modlitw ,, o moje opamiętanie - tym więcej będę uwalniał Mocy Bożego Ducha . Im więcej szykan - tym więcej owocu Bożego Ducha wydam . ,, IM WIĘCEJ PRZEKLINAŃ - TYM WIĘKSZE ZWYCIĘSTWO , IM CIĘŻSZA OPRESJA - TYM WIĘKSZE BŁOGOSŁAWIEŃSTWO ,, . Zapraszam zatem albo do pokuty , albo do ,, grubszego jechania ze mną ,, . Kocham Was i pozdrawiam z całego serca . Wasz w Chrystusie - ,, hajer nie do zajechania ,, - Artur Ceroński .
To jest duch nieprawości i niegodziwca z NT "Albowiem
tajemna moc nieprawości już działa, tajemna dopóty, dopóki ten, który teraz powstrzymuje, nie zejdzie z pola. A wtedy objawi się ów niegodziwiec, którego Pan Jezus zabije tchnieniem ust swoich i zniweczy blaskiem przyjścia swego. A ów niegodziwiec przyjdzie
za sprawą szatana z wszelką mocą, wśród znaków i rzekomych cudów, i wśród wszelkich
podstępnych oszustw wobec tych, którzy mają zginąć, ponieważ n
ie przyjęli miłości prawdy, która mogła ich zbawić. I
dlatego zsyła Bóg na nich ostry obłęd, tak iż wierzą kłamstwu, aby zostali osądzeni wszyscy, którzy nie uwierzyli prawdzie, lecz znaleźli upodobanie w nieprawości." 2 List do Tesaloniczan 2:7-12