T.S.CHRISTWEAPON napisał(a):
Sam byłem członkiem ''największego zboru'' w Warszawie i byłem omamiony dziesięcinami, póki mi Pan oczu nie otworzył. Na pewno i Wy się o mnie modliliście, bo prowadziłem na forum kłótnie w wielu tematach. Uświęcenie jest procesem i powinniśmy się modlić jedni za drugich. W obecnym czasie namawiam wielu na zakładanie kościoła domowego - to rozwiązuje wiele problemów.
T.S.CHRISTWEAPON napisał(a):
Cała wola Boża jest napisana w Biblii, a tam jest napisane aby ''ganiać'' po więzieniach. A jeśli sam ''nie ganiasz'' to wesprzyj finansowo innych aby ''ganiali''
Weapon, z pierwszego zacytowanego wpisu rozumiem, że zyskałeś coś na Ulicy Prostej, na której pracują i służą ludzie "poukładani teologicznie" - i chwała Bogu, o to właśnie chodzi. Jednocześnie nie pamiętam, żebyś ich wsparł finansowo, albo zapytał na PW, czy nie potrzebują takiego wsparcia - nie mam Ci tego za złe, chcę Ci tylko pokazać, że nie wszyscy muszą "ganiać" do więzień albo wspierać finansowo akurat Twoja służbę. I nie Ty będziesz rozliczał itur z tego, co robi dla Pana. On sam to zrobi. Weź sobie do serca słowa apostoła:
"Jeśliby całe ciało było okiem, gdzież byłby słuch? A jeśliby całe ciało było słuchem, gdzież byłoby powonienie? Tymczasem Bóg umieścił członki w ciele, każdy z nich tak, jak chciał. A jeśliby wszystkie były jednym członkiem, gdzież byłoby ciało? A tak członków jest wiele, ale ciało jedno" [I Kor. 12:17-20]T.S.CHRISTWEAPON napisał(a):
Zauważyłem też jedną prawidłowość: ludzie w zborach ultra charyzmatycznych są bardzo gorliwi w działaniu na rzecz Ewangelii, natomiast poukładani w zdrowej nauce nic nie robią. Prośmy Pana Jezusa żeby był zdrowy balans we wszystkim.
Myślę, że pochopnie oceniasz, a to nie jest dowód dojrzałości. Módlmy się, żebyś nabrał zdrowego balansu.
Przypominam, że to nie jest wątek o szkole Clendennena, tylko o festiwalu.