Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Owieczka mówi Ci że często, pod pozorem owej miłości przyzwalają na grzech, a na to nie pozwala miłość Boga JHWH. bo tez nie może.
zgadza sie, owieczka i nie tylko ona to samo robi gdy jej/nie tylko jej to pasuje.
Na jakiej podstawie tak przemawiasz? Czyż to nie ów oskarżycielski duch o którym tak mówiłaś i którego tak chętnie innym wmawiasz? Owieczka dała świadectwo swojego nowonarodzenia wielokrotnie na tym forum. Jeśli nawet grzeszy to nie czyni tego wtedy kiedy Ona chce, gdyby tak było musiałaby grzeszyć świadomie, a za świadome grzechy nie ma ofiary. Nowonarodzony grzeszy, a jakże, ale wynika to raczej z tego że wciąż pozostaje w ciele, nie z jego chcenia, ma naturę która nie chce grzeszyć. Poczytaj sobie jeszcze raz List Pawła do Rzymian, dowolny przekład.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Owieczko, ja myślę że tak pojmowana miłość jest miłością cyniczną z domieszką nihilizmu nawet. To jest straszne wykrzywienie miłości Adonai.
owieczko, Koriel ma racje.
Ja myślę, po kontekście w jakim umieściłaś te słowa, że nie zrozumiałaś tego co napisałem.
Przeczytaj jeszcze raz, proszę.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jak ludzie korzystają z tej miłości?
jak ludzie korzystaja nie wiem, najlepiej sobie zawsze postawic to pytanie.
Jak ludzie
nadużywają z tej miłości widać, gdyż jawne są uczynki ciała. Taki był sens tego co napisałem w pytaniu.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Tylko jakie jest zastosowanie tego wersetu w praktyce?
no wlasnie jakie?
Możesz nie odwracać kota ogonem, tylko odpowiedzieć na to pytanie, jak uczciwy człowiek? Zadałem to pytanie TOBIE Agnieszko, nie stosuj nieuczciwych sztuczek retorycznych, za stary jestem na takie gierki.
K.