www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Wt maja 13, 2025 6:25 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 575 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 39  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz maja 26, 2011 1:13 pm 

"Rasizm kryje w sobie pewne zdrowe myśli, które dotychczas znane były tylko w szczupłym gronie lekarzy i biologów. Dziś przyszedł czas na ich rehabilitację". ("Ateneum Kapłańskie" rok 1938, zeszyt 1, str. 23) " Trudno nie przyznać słuszności twierdzeniom HITLERA, żyd pozostał obcym ciałem w organizmie narodów europejskich (...) Żyd zwalcza obcą jego psychice kulturę, wyrosłą na podłożu chrześcijaństwa. Jego przeobrażenie może się dokonać tylko na drodze religijnej - przez szczere, bezinteresowne przyjęcie chrześcijaństwa". "HITLER jest doskonałym znawcą psychologii tłumu i twórcą nowej, genialnej taktyki" "Dzisiejsza III Rzesza podjęła tytaniczną próbę realizacji wielkiej idei, która ma przynieść odrodzenie ludzkości. Niemcy stały się obok Włoch rzecznikiem ideologii o zasięgu ogólnoludzkim " ("Ateneum Kapłańskie" rok 1938) "Zasady wychowawcze nacjonalizmu niemieckiego są WZORCEM dla innych narodów. W nacjonalizmie odbija się dusza Niemiec ". ("Ateneum Kapłańskie" 1937 r., zeszyt l str. 152) Ks. Kardynał Stefan Wyszyński "Prymas Tysiąclecia"-kandydat na świętego
i Patrona Polski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz maja 26, 2011 2:06 pm 

lis napisał(a):
Cytuj:
Jeśli prozelita stawał się pełnoprawnym czlonkiem wspólnoty izraelskiej, to znaczy, że należy do Izraela i jest traktowany tak jak Żyd według ciała.
Cały czas o tym piszę, prozelita należy do społeczności izraelskiej, ale nie jest Żydem. Być traktowanym jak Żyd, to nie to samo, co być Żydem z urodzenia.
Ale co miałoby z tego wynikać w kontekście judeofilii? Mielibyśmy dzielić włos na czworo, żeby miłować Żydów, a nie miłować prozelitów? Bo nie bardzo rozumiem. Skoro Bóg w swoim Prawie zrównuje ich w prawach z rodowitymi Izraelitami, to po prostu nie widzę problemu "miłowania podróbek", jak to określił jonas, do którego wypowiedzi się odniosłem. I tyle.

lis napisał(a):
SW napisał(a):
Wyłącznie Izraelici mieli prawo spożywać Paschę. Wyłącznie dla nich została ona ustanowiona.
Czyli wg Ciebie Izraelici to zbiór większy niż cieleśni potomkowie Izaaka i Jakuba - trzeba było tak od razu zastrzec. Ale ja nie użyłem słowa Izaelita, lecz Żyd, więc możesz przeprosić moderatora za nieuprawnione straszenie regulaminem.
No, odpowiedzi na moje pytania nie było, więc powołanie się na regulamin było uprawnione i było z mojej strony. Gdybyś na te pytania odpowiedział, to od razu wyszedłby ten problem "rozszerzonego zbioru" - dlatego warto się regulaminu trzymać. Społeczność izraelska według ciała zawierała również tych, którzy się przyłączyli będąc spoza Izraela według ciała, ale ciesząc się tymi samymi przywilejami i prawami, co synowie izraelscy. Obrzezanie nie musi z nich czynić Żydów, żeby Bóg traktował ich jako część narodu wybranego w sensie społeczności izraelskiej. I o to chodziło. Rozróżnienie jest ważne i potrzebne. Dobrze, że do niego doszliśmy. Dziękuję za Twoje uwagi. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz maja 26, 2011 4:39 pm 

Cytuj:
Ale co miałoby z tego wynikać w kontekście judeofilii? Mielibyśmy dzielić włos na czworo, żeby miłować Żydów, a nie miłować prozelitów?

Każdy kto czyta ostanie wpisy, wie o co chodzi. Ktoś wspomniał Chazarów, ci nie są Żydami rodowitymi. Przyjęli judaizm. Stali się prozelitami. Pytanie, czy podając się za Żydów, mają do tego prawo, może być interesujące.
A miłować mamy wszystkich bliźnich, bo na miłości Boga i bliźniego opiera się Prawo i Prorocy. Oczywiście dla talmudycznych Żydów, bliźnimi są tylko Żydzi, a nie goje, ale to już ich problem.

Cytuj:
Gdybyś na te pytania odpowiedział...

Odpowiedziałem, ale moja odpowiedź Tobie nie pasowała, chciałeś uderzyć, więc uderzyłeś, na zdrowie:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz maja 26, 2011 5:50 pm 

lis napisał(a):
Cytuj:
Ale co miałoby z tego wynikać w kontekście judeofilii? Mielibyśmy dzielić włos na czworo, żeby miłować Żydów, a nie miłować prozelitów?
Każdy kto czyta ostanie wpisy, wie o co chodzi. Ktoś wspomniał Chazarów, ci nie są Żydami rodowitymi. Przyjęli judaizm. Stali się prozelitami. Pytanie, czy podając się za Żydów, mają do tego prawo, może być interesujące. A miłować mamy wszystkich bliźnich, bo na miłości Boga i bliźniego opiera się Prawo i Prorocy. Oczywiście dla talmudycznych Żydów, bliźnimi są tylko Żydzi, a nie goje, ale to już ich problem.
Każdy, kto wszedł do spoleczności izraelskiej, jest w niej na równych prawach z rodowitymi Żydami. Miłować mamy wszystkich bliźnich, ponieważ Bóg miłuje wszystkich ludzi. Ponieważ jednak Bóg ma szczególny stosunek do Izraela in plus, to każdy, w którego sercu mieszka ten Bóg, powinien mieć szczególny stosunek to Izraela in plus. Chyba, że ten Bóg, który mieszka w jego sercu, ma jakiś problem z przebiciem się z tą prostą prawdą, że Duch Święty, Ojciec i Syn umiłowali wszystkich Żydów ze względu na ich praojców i przylgnęli sercem do tego narodu bardziej niż do innych narodów [V Mojż. 7:7-8]. Nie za to, jacy są, tylko z innych powodów. Stąd judeofilia powinna być dla Kościoła stanem naturalnym tak jak stosunek gałęzi dzikiej oliwki wszczepionych w szlachetne drzewo oliwne. A jeśli sprawa dotyczy umiłowania ze względu na praojców i ze względu na obietnice im złożone potwierdzone przymierzem, to myślę, że Jego stosunek do Rahab czy Rut jest taki sam jak do innych, co potwierdził włączając prozelitów do genealogii Mesjasza. Więc nasz powinien być taki sam. W końcu powinniśmy Go naśladować, no nie?

Paweł pisze, że poganie są ich dłużnikami, ponieważ czerpiemy z ich dóbr duchowych [Rzym. 15:26-28]. To do nich należy (czas teraźniejszy) "synostwo i chwała, i przymierza, i nadanie zakonu, i służba Boża, i obietnice, do których należą ojcowie i z których pochodzi Chrystus według ciała" [Rzym. 9:1-5]. To nie jest ich zasługa i oni mają swoje problemy, swoje grzechy na sumieniu i mamy prawo mieć na ten temat swoje zdanie, ale to jest ich drzewo oliwne i tego nic nie zmieni. A jeśli oni nas będą nawet przeklinać, to my powinniśmy ich tym bardziej błogosławić, bo tak mówi Ewangelia. Nie widzę natomiast w Ewangelii przykazania "szukajcie powodów, żeby nie błogosławić tym, którzy was przeklinają". Albo "prawda o ich grzechu zwalnia was od błogosławienia im". Nie da się jednego dnia śpiewać w chórze antysemitów wszelkiej maści, szukając "kija" na nieodrodzonych Żydów, a następnie tym samym Żydom błogosławić, uznając ich za naród wybrany. To byłaby zwykła hipokryzja.

lis napisał(a):
Cytuj:
Gdybyś na te pytania odpowiedział...
Odpowiedziałem, ale moja odpowiedź Tobie nie pasowała, chciałeś uderzyć, więc uderzyłeś, na zdrowie:)
Nie odpowiedziałeś na pytania, tylko strzeliłeś focha. A teraz jeszcze się skarżysz, że ktoś Cię uderzył. Chyba jesteś lekko przewrażliwiony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz maja 26, 2011 6:52 pm 

Cytuj:
Nie odpowiedziałeś na pytania, tylko strzeliłeś focha. A teraz jeszcze się skarżysz, że ktoś Cię uderzył. Chyba jesteś lekko przewrażliwiony.

Gdy zwróciłem uwagę, że cudzoziemiec spożywający Paschę z Wyj12 nie jest Żydem, bardzo się oburzyłeś, zleciłeś zadanie domowe z kilku pytań. Dostałeś odpowiedź, która prawdopodobnie bardzo Cię oburzyła, skoro padły słowa o łamaniu regulaminu, wypaczaniu i dopisywaniu do Pisma. W międzyczasie, nie wykazałeś, że cudzoziemiec oraz prozelita jest Żydem, jakoś nie znalazłeś odpowiedniego tekstu, jedyne co mogłeś zrobić, to podkreślić, że mają takie same prawa jak rodowici Żydzi- ale ja tego wcale nie podważam. Ponownie stwierdzam, cudzoziemiec i prozelita, który przystał do społeczności izraelskiej nie jest Żydem. Przykłady Rahab i Rut nie podważają mojej uwagi, to nie były Żydówki i Żydówkami się nie stały, ale ich potomstwo już tak, bo jak wiesz, Żydem jest się po mieczu, a nie po kądzieli, jak chcą talmudyczni rabini.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz maja 26, 2011 7:29 pm 

lis napisał(a):
Cytuj:
Gdy zwróciłem uwagę, że cudzoziemiec spożywający Paschę z Wyj12 nie jest Żydem, bardzo się oburzyłeś, zleciłeś zadanie domowe z kilku pytań. Dostałeś odpowiedź, która prawdopodobnie bardzo Cię oburzyła, skoro padły słowa o łamaniu regulaminu, wypaczaniu i dopisywaniu do Pisma.
Niestety, zamiast konkretnie odpowiedzieć na moje 3 konkretne pytania, powtórzyłeś odpowiedź na pytanie, którego nie zadałem. Dlatego powołałem się na regulamin. Nic mnie nie oburzyło, więc takie sugestie nie mają sensu, bo nie są merytoryczne.

lis napisał(a):
W międzyczasie, nie wykazałeś, że cudzoziemiec oraz prozelita jest Żydem, jakoś nie znalazłeś odpowiedniego tekstu, jedyne co mogłeś zrobić, to podkreślić, że mają takie same prawa jak rodowici Żydzi
Przypominam, że to ja pierwszy zadałem pytania i zrobiłem to w konkretnym celu. Gdybyś na nie odpowiedział, to wyszłoby, że prozelici mają takie same prawa i przywileje jak rodowici Żydzi. Nie ma sensu obrażać się o to, że poprosiłem o konkretne fragmenty Pisma. To jest normalne w dyskusji.

lis napisał(a):
Ponownie stwierdzam, cudzoziemiec i prozelita, który przystał do społeczności izraelskiej nie jest Żydem. Przykłady Rahab i Rut nie podważają mojej uwagi, to nie były Żydówki i Żydówkami się nie stały, ale ich potomstwo już tak, bo jak wiesz, Żydem jest się po mieczu, a nie po kądzieli, jak chcą talmudyczni rabini.
Nie o to chodzi, czy cudzoziemiec jest rodowitym Żydem czy nie. Chodzi o to, czy nasz stosunek do Rut i Rahab (raz innych prozelitów) miałby być inny niż stosunek samego Boga do nich obydwóch, skoro zostały włączone do linii genealogicznej Mesjasza. To wszystko.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt maja 27, 2011 10:44 am 

Za przeproszeniem i z pelnym szacunkiem Smoku . lis wyjasnil i odpowiedzial na temat , a Smok kreci piruety ... :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt maja 27, 2011 2:31 pm 

szpaczydlo napisał(a):
Za przeproszeniem i z pelnym szacunkiem Smoku. lis wyjasnil i odpowiedzial na temat, a Smok kreci piruety ... :)
Z pełnym szacunkiem - jeśli chcesz się do jakiejś dyskusji wtrącić, to najpierw dokładnie przeczytaj, o co chodzi. A jeśli chcesz coś komuś zarzucić (na przykład "piruety"), to przydałoby się to jakoś umotywować, podając konkrety. Inaczej mamy do czynienia z niepotrzebnymi nic nie wnoszącymi do dyskusji insynuacjami. Jeśli masz jakieś merytoryczne uwagi, co do tematu dyskusji, to zapraszam. Jeśli masz ochotę kogoś sprowokować do pyskówki, a potem sobie popatrzeć, jak się dyskutanci naparzają, to raczej sobie nie popatrzysz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt maja 27, 2011 2:55 pm 

Przepraszam.
Skad takie wnioski?
Juz sie nie wtracam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So maja 28, 2011 10:33 am 

lis napisał(a):
Cytuj:

Gdy zwróciłem uwagę, że cudzoziemiec spożywający Paschę z Wyj12 nie jest Żydem, bardzo się oburzyłeś, zleciłeś zadanie domowe z kilku pytań. Dostałeś odpowiedź, która prawdopodobnie bardzo Cię oburzyła, skoro padły słowa o łamaniu regulaminu, wypaczaniu i dopisywaniu do Pisma. W międzyczasie, nie wykazałeś, że cudzoziemiec oraz prozelita jest Żydem, jakoś nie znalazłeś odpowiedniego tekstu, jedyne co mogłeś zrobić, to podkreślić, że mają takie same prawa jak rodowici Żydzi- ale ja tego wcale nie podważam. Ponownie stwierdzam, cudzoziemiec i prozelita, który przystał do społeczności izraelskiej nie jest Żydem. Przykłady Rahab i Rut nie podważają mojej uwagi, to nie były Żydówki i Żydówkami się nie stały, ale ich potomstwo już tak, bo jak wiesz, Żydem jest się po mieczu, a nie po kądzieli, jak chcą talmudyczni rabini.

to dziecko Chinki i Chińczyka,urodzone w Polsce jest Polakiem?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So maja 28, 2011 2:50 pm 

Cytuj:
Pomijam fakt, że w filmie jest podana jakiś kosmiczny odsetek chrześcijan wśród Palestyńczyków - aż 30%! Zbadałem sprawę i widzę, że chrześcijan na terytoriach palestyńskich jest... między 1.5 a 3% według różnych źródeł. Więc film to jest również kawałek propagandy mającej wzbudzić niechęć do Żydów, choć Ewangelia mówi coś innego.

http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_Christians

Nie będę pomawiał o manipulację, jak Ty Davida Dukea o kłamstwo.
Powiem krótko, Duke w klipie powiedział, że pośród Palestyńczyków jest 1/3 chrześcijan, zaś Ty że jest ich 1.5 - 3%.
Powyższy twój link z wiki podaje statystyki dotyczące liczby Palestyńskich chrześcijan w Autonomii oraz samym Izraelu. Zaś Duke nie zastrzegł, że mówi jedynie o Palestyńczykach z tych terytoriów, ale ogólnie o Palestyńczykach, a ci mieszkają również na emigracji w różnych krajach świata [samych uchodźców tylko po wydarzeniach 1948 i 1967 było ponad 1.2 miliona]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So maja 28, 2011 3:31 pm 

Wracając do głównego tematu judeofilii oraz tematu klipu Dukea - istotne jest, według mnie, rozróżnienie pomiędzy miłowaniem Izraela, jako narodu wybranego od wspierania we wszystkim państwa Izrael, które z wartościami chrześcijańskimi, Chrystusem, ewangelią ma tyle wspólnego, co Smok z Ap. ze Smokiem Wawelskim.

Żydzi "co do ewangelii, są nieprzyjaciółmi Bożymi dla waszego dobra, lecz co do wybrania, są umiłowanymi ze względu na praojców"
Tu warto zauważyć, że całe zdanie jest ważne, a nie tylko ostatnia część zdania.
Nadal pozostaje prawdą, że Żyd, który odrzuca Chrystusa, ewangelię jest nieprzyjacielem Boga. Syjonistyczni Żydzi wpisują się w tę definicję doskonale, podobnie jak bolszewiccy Żydzi. I jako chrześcijanin mam prawo nazwać ich grzechy po imieniu, a nie w imię zakłamanej poprawności milczeć. Albo jeszcze gorzej - milczeć w imię fałszywej miłości. Taka fałszywa miłość nie ma nic wspólnego z Bożą miłością. Grzechy Żydów nie są bielsze od grzechów Greków. Zakłamanie kiedyś doprowadzi cały świat do akceptacji żydowskiego antychrysta, lepiej by akceptujących było jak najmniej, szczególnie pośród samych Żydów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So maja 28, 2011 4:06 pm 

lis napisał(a):
Duke nie zastrzegł, że mówi jedynie o Palestyńczykach z tych terytoriów, ale ogólnie o Palestyńczykach, a ci mieszkają również na emigracji [samych uchodźców tylko po wydarzeniach 1948 i 1967 było ponad 1.2 miliona] w różnych krajach świata.
Duke podał te dane w kontekście konfliktu izraelsko-palestyńskiego, a nie w ramach wypowiedzi o wszyskich Palestyńczykach na świecie. Pomijając fakt, że trudno ustalić, kto jest "Palestyńczykiem", ponieważ de facto taki naród nie istnieje, to jeśli jest nim Arab urodzony na terenie Izraela przemianowanym na "Palestynę" przez Rzymian, odsetek chrześcijan wśród wszystkich "Palestyńczyków na świecie wynosi ok. 6%

"Christians make up less than 1.5 percent of the total population inside the occupied Palestinian territories, 10 percent of Israeli Arabs and slightly more than 6 percent of the world’s Palestinian population of more than 9 million"
http://sudhan.wordpress.com/2009/04/13/ ... ns-exodus/

"Currently, no comprehensive data on religious affiliation among the worldwide Palestinian population is available. Bernard Sabella of Bethlehem University estimates that 6% of the Palestinian population worldwide is Christian and that 56% of them live outside of their country. According to the Palestinian Academic Society for the Study of International Affairs, the Palestinian population of the West Bank and Gaza Strip is 97% Muslim and 3% Christian"
http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinia ... e#Religion

Pan Duke mógł to sprawdzić, ale 30% brzmi propagandowo znacznie lepiej niż 1.5% czy nawet 6% więc widzowie, którzy nie mają zwyczaju sprawdzać tego, co się im przed oczy stawia, zostali okłamani w imię propagandy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So maja 28, 2011 4:48 pm 

lis napisał(a):
Wracając do głównego tematu judeofilii oraz tematu klipu Dukea - istotne jest, według mnie, rozróżnienie pomiędzy miłowaniem Izraela, jako narodu wybranego od wspierania we wszystkim państwa Izrael, które z wartościami chrześcijańskimi, Chrystusem, ewangelią ma tyle wspólnego, co Smok z Ap. ze Smokiem Wawelskim.
Tak się składa, że my mamy miłować ten naród, a nie wspierać we wszystkim jego rząd. Zresztą jego rząd to też są Żydzi, a nie kosmici. I nie muszą mieć nic wspólnego z Ewangelią, żebyśmy ich miłowali, bo to nie jest warunek stawiany nam przez Boga. On ich miłuje bezwarunkowo i my też powinniśmy, bo On w nas mieszka. Zawsze wydawało mi się to proste i nie wiem, co w tym jest niezrozumiałego, żeby się o to aż tak spierać.

lis napisał(a):
Żydzi "co do ewangelii, są nieprzyjaciółmi Bożymi dla waszego dobra, lecz co do wybrania, są umiłowanymi ze względu na praojców"
Tu warto zauważyć, że całe zdanie jest ważne, a nie tylko ostatnia część zdania.
Nadal pozostaje prawdą, że Żyd, który odrzuca Chrystusa, ewangelię jest nieprzyjacielem Boga. Syjonistyczni Żydzi wpisują się w tę definicję doskonale, podobnie jak bolszewiccy Żydzi. I jako chrześcijanin mam prawo nazwać ich grzechy po imieniu, a nie w imię zakłamanej poprawności milczeć. Albo jeszcze gorzej - milczeć w imię fałszywej miłości. Taka fałszywa miłość nie ma nic wspólnego z Bożą miłością. Grzechy Żydów nie są bielsze od grzechów Greków. Zakłamanie kiedyś doprowadzi cały świat do akceptacji żydowskiego antychrysta, lepiej by akceptujących było jak najmniej, szczególnie pośród samych Żydów.
Żyd jest nieprzyjacielem Boga DLA NASZEGO DOBRA - ten fragment dotyczy nas i Boga. Uczucia Boga są tutaj jasno sprecyzowane - On miłuje ten naród ze względu na praojców. Czy to jest z Jego strony fałszywa miłość? Chyba nie. Druga sprawa - kto jest powołany do nazywania grzechów całego narodu po imieniu? Ty? Bo ja myślałem, że to Duch Święty jest od przekonywania o grzechu każdego człowieka. Doszukiwanie się grzechów Żydów i jednoczesne deklaracje o miłowaniu ich również są objawem zakłamania, bo jeśli kogoś naprawde kochasz, to będziesz go napominał ze łzami, a on będzie wiedział, że robisz to z miłości. Ale jeśli zasłaniając się "prawdą" szukasz kija, żeby ich uderzyć, to do grzechu hipokryzji dodajesz jeszcze kłamstwo. Nie uratujesz Żydów przed antychrystem wypominając im narodowe grzechy, bo każdy powinien się sam upamiętać.

W imię "niezakłamanej niepoprawności" powinieneś wywiesić w swoim oknie listę grzechów własnego syna, własnej żony albo którejkolwiek z osób, które kochasz i są Ci bliskie - to byłby dowód Twego umiłowania "prawdy" i miłości do niego samego. Wtedy z całą pewnością się nawróci, prawda? A Ty miałbyś satysfakcję, że skorzystałeś ze swego prawa do nazwania jego grzechów po imieniu.

Jeśli byś zrobił coś takiego, to nikt by Ci nie uwierzył, że miłujesz swoich bliskich, bo nie w ten sposób się te sprawy załatwia z umiłowanymi - dlatego w Kościele również nie załatwiamy tego w ten sposób. Z tego samego powodu nie wierzę w Twoje deklaracje o "Bożej miłości" do Żydów. Jeśli ktoś ich bije werbalnie, cytujesz jego słowa jako "prawdę". I zasłaniasz się "Bożą miłością".

Pierwsza część zdania jest tak samo ważna jak ostatnia. Gdyby oni nie stali się nieprzyjaciółmi Boga, do nas nie trafiłaby Ewangelia. Bóg sobie z ich nieprzyjaźnią poradzi, a ja nie widzę w tym zdaniu zachęty dla nas, pogan, żebyśmy mieli traktować Żydów inaczej niż to jest napisane w Słowie Bożym - nawet, jeśli nas nienawidzą, mamy im błogosławić. Jeśli ich biją, to przynajmniej się nie przyłączać. Ja osobiście nie czuję się "zakłamany", kiedy ich bronię, gdy są niesprawiedliwie oskarżani. Jeśli są krzywdzeni, a ich oprawcy wybielani, to nie będę siedział cicho w imię "narodowej poprawności". Jeśli trzeba przyznać rację ich krytykom, to ją przyznam - ale jeśli kogoś naprawdę kocham, to nie będę siadał w gronie tych, którzy go nienawidzą, żeby w imię "prawdy" wyliczać jego grzechy. Wolę mu powiedzieć prawdę w oczy i w inny sposób. Bo jeśli mówiąc prawdę miłości bym nie miał, to nic mi nie pomoże. Szczególnie w relacjach z kimś, kogo dłużnikiem jestem i kto dzięki mojej postawie mógłby się nawrócić. Chrześcijanie powiedzieli już Żydom tyle "prawdy" i w taki sposób, że skutecznie ich zniechęcili do przyjęcia ich własnego Mesjasza. Może właśnie dlatego czekają na antychrysta.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So maja 28, 2011 4:50 pm 

makabi napisał(a):
" Żyd zwalcza obcą jego psychice kulturę, wyrosłą na podłożu chrześcijaństwa.

Uczestnicy pewnego programu telewizyjnego, poświęconego złym warunkom życia zwierząt hodowlanych, z nieukrywaną dumą podkreślali swoją miłość do krów, świnek, koni, też kotów, psów, jeden z mówców stwierdził, że sposób w jaki dane społeczeństwo traktuje zwierzęta jest miernikiem jego nowoczesności i postępu moralnego. Również lubię zwierzątka :mrgreen: i nie chciałbym aby prawo tolerowało znęcanie się nad zwierzętami. Ale strzelam, że jest o wiele poważniejszy czynnik pokazujący na ile społeczeństwo jest bardziej ludzkie i etycznie dobre. Jest to jego stosunek do Żydów. Przez calutką historię ile bardziej czasy były okrutne to Żydom dostawało się więcej. W surowym średniowieczu mieliśmy mordowanie Żydów podczas wypraw krzyżowych, antysemityzm w Kościele katolickim, podchwycony potem przez Lutra, a apogeum antysemityzmu przypada na czasy totalitaryzmów. Nawet po wojnie za komuny władza nie lubiła Żydów i wielu z nich wyemigrowało w 68. Im bardziej Ludzkie zwyczaje ulegają deprawacji, tym bardziej inność rodzi złość

Cytuj:
Zaś Duke nie zastrzegł, że mówi jedynie o Palestyńczykach z tych terytoriów, ale ogólnie o Palestyńczykach, a ci mieszkają również na emigracji w różnych krajach świata [samych uchodźców tylko po wydarzeniach 1948 i 1967 było ponad 1.2 miliona]

I myślisz, że u Palestyńczyków emigrantów jest większy procent chrześcijan? To byłoby nieprawdopodobnie ciekawe.

Duke ze swoim filmikiem o Żydach kontrolujących amerykańskie media przypomina mi trochę moherka. Filmuje żydowską młodzież obrażającą chrześcijan, plującą na księży, tyle że jest to margines wsród Izraelczyków. Prawo izraelskie zabrania i karze takie zachowanie, podobnie jak prawo polskie nie zezwala na antysemityzm.

Kilka odtrutkowych filmików na YouTubie :
a) pierwszy jest genialny i pokazuje prawdziwe oblicze "edukacji" Palestyńczyków (pt "Mur palestyńskich kłamstw")
http://www.youtube.com/user/Koraszewska ... Hi0ssySddo
koniecznie trzeba zobaczyć !

b)wypowiedź czołowego publicysty ateistów (Pat Condell) na temat wzrastającego antysemityzmu w USA,
http://www.youtube.com/user/Koraszewska1#p/u

c) kilka słów prawdy o podtrzymywaniu statusu uchodźców Palestyczńczyków i kto na tym zarabia
http://www.youtube.com/user/Koraszewska ... ccmFDthRac

Przyda się odrobina historii nie przekłamanej przez arabską propagandę rozsiewaną w zamian za petrodolary. 8)

Ostatnio edytowano So maja 28, 2011 5:05 pm przez Szukający Sceptyk, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 575 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 39  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1