Cytuj:
Nie. Ale w omawianych przypadkach nikt nie należał do narodu, który miał zostać planowo eksterminowany
nie wiesz , o czym piszesz.Planowanej eksteminacji Polakow nie bylo????
"GENERALPLAN OST (GPO) - był to plan realizacji narodowosocjalistycznej idei zdobycia dla niemieckiej "rasy panów" ("Herrenrasse", "Herrenvolk") należnej jej rzekomo "przestrzeni życiowej" ("Lebensraum"). Przestrzeń tę Niemcy zamierzali uzyskać przede wszystkim kosztem "niższych ras słowiańskich - podludzi" ("slawische Untermenschen") oraz w mniejszej skali kosztem innych narodów Europy Środkowo-Wschodniej. GPO przewidywał zniemczenie obszarów na wschód od granic III Rzeszy Niemieckiej sprzed marca 1939 roku, drogą zniewolenia, deportacji i eksterminacji "małowartościowych" narodów tam zamieszkałych, a następnie osiedlenia Niemców i Germanów z innych krajów Europy, i stworzenie "Wielkogermańskiej Rzeszy" ("das Grossgermanische Reich") i "Nowego Ładu" ("Neue Ordnung") w Europie"
Smok Wawelski napisał(a):
Twoje "uważanie", że liczba ofiar jest znacząco mniejsza jest oparte wyłącznie na pragnieniu, żeby tak było. Nie prowadziłeś przecież żadnych badań, prawda? Prof. Grabowski mówi o tzw. "triangulacji zdarzeń"
rzetelne badania, a badania oparte na zeznaniach swiadkow to roznica. Bardziej to dobre na ksiazke w rodzaju"Malowanego Ptaka" a nie rzetelne wyliczenia ofiar i odpowiedzialnosci za ich zabojstwo. Niechby chociaz zrobili jakis wycinek, powiat , zbadali metryki, akta policyjne, zestawoli nazwiska denuncjatorow ze spisem przedwojennej ludnosci (w kwestii narodowosci deklarowanej).To sa badania, anie takie tam bazgroly.
Cytuj:
Co do interpretacji historii, to twierdzenie, że jakiś historyk miał interes w tym, żeby zawyżać liczbę ofiar bo "Żydzi mu płacą" jest tyle samo warte co twierdzenie, że ktoś kiedyś mógłby zarzucić jakiemuś księdzu fałszowanie metryk. Hipoteza wzięta z sufitu w celu obrony z góry przyjętego założenia
ok zgoda. Na badania trzeba miec kase, a kasa to polityka albo biznes.
Cytuj:
Rozmawiamy również o innych postawach Polaków, które do dzisiaj mają miejsce, jak nienawiść do narodu żydowskiego - zobacz sobie na pierwsze lepsze duże forum (niech będzie onet.pl) pod jakimkolwiek artykułem dotyczącym Izraela lub Żydów. Zobacz na mury w Twoim mieście i co jest na nich napisane o Żydach. Ja wczoraj jechałem pociągiem na Śląsk i widziałem. Posłuchaj sobie wulgarnych i obelżywych dowcipów o Żydach - to wszystko nadal jest obecne w naszym społeczeństwie.
ale czego to dowodzi? Ze niby potwierdza te 200 tysiecy. Sa to zle zachowania niewatpliwie, podobnie jak kawaly o "polaczkach" oraz nieustanne opluwanie chrzescijanstwa w zydowsko-amerykanskich serialach. Nie widzisz tego ??? Wlacz TV.
Cytuj:
O tym rozmawiamy, a ja próbuję zwrócić uwagę na rolę chrześcijan, którzy według Biblii powinni traktować Żydow tak jak traktuje ich Bóg (wyjąwszy ich sądzenie, bo to jest prerogatywa samego Boga)
totez wlasnie robimy, bo Bog kocha prawde i w kazdym narodzie mily mu jest kazdy, kto go szuka. Natomiast popieranie Panstwa Izrael to kwestia polityki a nie moralnosci. Mysle, ze jednego powinnismy byc pewni, ze Antychryst wyjdzie z tego narodu, a syjonizm, NWO i grupki nawiedzonych fanatykow z USA to dobry grunt dla tego.