in_signo napisał(a):
I co, wielmożne grono orzekło, że "mówią za mnie słowa" i co? Ja też uważam że o was mówią wasze nadęte, pełne pychy i herezji słowa! I co mi zrobicie? No, co? Mam skulić ogon i płakać że paru hipokrytów nie umie przyznać że ich guru grzeszy i przekręca Biblię? O nie, niedoczekanie Wasze!
Nie jesteście żadnymi autorytetami. Chcę dyskutować merytorycznie-źle. Przechodzę na wasz poziom-też źle. Mam gdzieś wasze orzeczenia czy jestem narodzony na nowo czy nie, nie upadłem na głowę aby słuchać żydowskiej baby, która śmierdzi pychą i brakiem zrozumienia na kilometr ani jakiejś dziewczynki, która ma avatar z muminków. I co? Chcecie władzy, żeby was słuchali..bo na codzień w realu jesteście mało znaczący. Zakompleksieni jedyni wybrani internetowi. Żałosna banda "wybrańców". Już niejeden człowiek się przekonał, jacy to święci jesteście i jeszcze się przekonają! Nie będzie tak, żę tylko wy będziecie po każdym jeździć ile wlezie, o nie!
Ooo aleś mi dowalił

Ta dziewczynka jest w twoim wieku, nieszczęsny chłopczę

Ja wiem, boli, że nikt cię nie chce słuchać - ale to pewnie prze twoje nieprzystojące świętym pieniactwo. Niestety widać, kto jest twoim ojcem

I to ty niestety jesteś tu zakompleksiony, jak widać po twojej bezsilnej złości. Ale cóż, zawsze w konfrontacji z Pismem prawda wychodzi z człowieka
A, i mam dla cię coś z Hioba! Oto jest:
Ijob. 16:3
3. I kiedyż będzie koniec tym próżnym słowom? albo co cię przymusza, że tak odpowiadasz?
(BG)
Masz tu sobie w takim optymistycznym, makowym kolorku, biadactwo
Ja tam żadnym autorytetem nie jestem - owszem, okropna raczej, i dziecinna podobnie jak ty. Ale chętnie słucham starszych i mądrzejszych od siebe, bo:
Przyp. 10:17
17. Kto dba o karność, jest na drodze życia, lecz kto gardzi karceniem, schodzi na manowce.
(BW)
oraz:
Przyp. 15:5
5. Głupiec gardzi karceniem swojego ojca, lecz kto zważa na napomnienia, postępuje roztropnie.
(BW)
a także:
Przyp. 19:20
20. Słuchaj rady i przyjmij karcenie, abyś w przyszłości był mądry.
(BW)
no i to zwłaszcza:
Przyp. 29:15
15. Rózga i karcenie dają mądrość, lecz nieposłuszny chłopiec przynosi wstyd swojej matce.
(BW)