ani_isza napisał(a):
(...) poprosiłam admina o zablokowanie mojego użytkownika. Nie poniosę z tego powodu żadnej szkody, wręcz przeciwnie - a mam nadzieję, że przy okazji zrobię "dobry uczynek" i ucieszę tych z aryjskich chrześcijan, którym tak zaśmieciłam tutejsze forum swoją osobą (...)
ppajda napisał(a):
(...) Czy to bylo konieczne??!! (...)
Smok Wawelski napisał(a):
(...) Wprawdzie forma napomnienia Ani_Iszy jest niezbyt elegancka, ale z treścią się zgadzam. I podobnie jak ppajda nie widzę powodu, żeby blokować użytkownika - tym bardziej, że publiczne przeprosiny nastąpiły i mam nadzieję, że zostały przyjęte. (...)
Robson napisał(a):
(...)Ani isza, to chyba przesada, że chcesz się wyłączyć bo napisałaś to czy tamto. Pojechałaś emocjonalnie, przeprosiłaś i jest OK. Nikogo chyba nie ucieszysz swoim odejściem.
tomasz napisał(a):
(...)ani_iszo naprawde zbyt emocjonalna decyzja. Niepotrzebnie tez w podtekscie piszesz o jakichś "aryjskich chrzescijanach".(...)
Tytul watku to "DO ROBSONA + wyjaśnienia mojej decyzji". Mysle, ze jak widac powyzej, raczej oddalamy sie od zasadniczej kwestii tego watku.
Postrzegam chronologie zaistnialej sytuacji w nastepujacy sposób:
1.) Ani_isza "niedelikatnie" napisala do Robsona i conajmniej w tonie przesadzila
2.) Ani_isza przeprosila? i zrezygnowala z dalszego udzielania sie na forum, proszac Admina o zablokowanie swojego uzytkownika
3.) Odejscie Ani_iszy jest odbierane w calym kontekscie poprzedzajacych je wydarzen jako absolutnie niekonieczne i przesadzone.
4.) Ze wzgledu na niefortunne - wywolane zapewne (mam nadzieje) chwilowo wznioslymi emocjami - sformulowanie Ani_iszy ("ucieszę tych z aryjskich chrześcijan...") zaczyna sie dyskusja, która odbiega ostatecznie od glównego zamiaru watku ku zagadnieniu "antysemityzm/teologia zastapienia".
Mysle, ze stosowne sa teraz dwa kroki:
1.) Przeniesienie dyskusji do innego watku, co chyba Smok juz tu gdzies w miedzyczasie zaproponowal
2.) Apel do Ani_iszy, zeby przemyslala swoja decyzje o odejsciu, zlozyla ewentualnie powstala obraze i powrócila do grona forumowiczów (co niniejszym z "naciskiem" czynie!)