Cytuj:
Moim zdaniem dobrze, że się Pan Bóg zlitował nad Kościołem w Polsce i skasował czasopismo szerzące bzdury i herezje do potęgi. Myślę również, że jeśli ktoś wyrzuca książki Hagina, to jest to efekt otwarcia oczu na biblijną prawdę i porzucenia okultystycznych praktyk w chrześcijańskim wydaniu.
Myślę Smoku dokładnie na odwrót i to totalnie, to pismo nie szerzyło bzdur i herezji a mnie mocno bydowało/buduje do dziś. Ktoś kto czyta książki Hagina ( Z resztą Hagin obok Prince'a to dla mnie największe autorytety) zdaje sobie sprawę że autor niczego nie pisze bez oparcia w Słowie Bożym.
Na wyrzucanie takich książek wpływaja pewne czynniki:
1. Atak diabła, oszustwo, wciskanie kitu że to kłamstwa.
2. Ktoś kto chce mieć pasywne zycie chrześcijańskie, boi sie odpowiedzialnosci,życie typu prośba do Boga, pasywne nastawienie bez działania w wierze.
3. Ludzie którzy pewne nauki starali stosować bez prowadzenia Ducha, skazali się na porażke w tym i tamtym, potem stwierdzili że to nie działa i się obrazili, nawet na Pana Boga.
Kto docenia Absolutnie Fantastyczne albo książki np. Hagina ?
Ten co ma mocna relacje z Duchem Świętym, w tedy wszystko gra i pasuje. Czyta sie takie żeczy i się mówi pod nosem kurcze! to tak jak ja !? to tak samo jak mi Bóg pokazał ! ooo to mi sie potwierdza.
Życie w Duchu weryfikuje i Słowo.
Wniosek jest mój.
Oj Smoku, to ty mi powiedz teraz do kogo przynalerzysz ? do baptystów ?
Mnie to ciekawi ajesli nie to do kogo ci najbliżej ? Prosze o odpowiedz bo mnie to ciekawi.