www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Śr maja 14, 2025 4:09 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 1:11 pm 

Tadgragh- Twoje posty byly bardzo kulturalne i poprawne- o ile do mnie mozna sie bylo o cos tam doczepic( uzylam np. slowa "bzdury" :? ), o tyle ty byles bardzo dyplomatyczny. :D
Ale poglady to nie te miales, co trzeba.. :wink:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 1:16 pm 

Grazyna, oni nie sa wcale odcieci od zrodla informacji. Dobrze wedza, ze istnieje cos takiego jak Ulica Prosta i zaloze sie, ze nieraz tu wchodza, zeby cos poczytac i choc pewno strasznie sie zloszcza na te nasze "herezje" to mam nadzieje, ze cos im w glowach i sercach zostanie. Szukajacy, pytajacy, myslacy i zastanawiajacy sie nad pewnymi rzeczami na pewno tu trafia i znajda pokarm. Reszta niech sie dalej oszukuje...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 1:26 pm 
Nie należę do siewców niezgody (mam nadzieję! :)) ale czasami, w chwilach gdy już zupełnie nie mieści mi się coś w głowie próbuję zadawać pytania... No i zadałem na forum Spichlerza pytań parę, w temacie B. Hinna (Marc, Marcin było już zajęte - tłumaczę, żeby nie być posądzonym o to, że się ukrywam), tylko po co..? Trzeba było słuchać głosu rozsądku...

Cieszę się jednak, bo pomimo, że moderator zamknął temat, na moja prośbę nie usunął postu i zostawił (cytuję): "...jako przyklad jak nie nalezy gadac na mezow Bozych".

Naprawdę się cieszę! :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 2:32 pm 

Tez sie ciesze! :D
Bardzo niepokojace jest to, ze strasza gniewem Bozym wszystkich tych, którzy nie zgadzaja sie z pogladami wybranych przez nich "mezów Bozych". Dzialanie strachem jest bardzo skuteczne, zniewala. Az w koncu zaczelam czytac historie Dawida( czesto powolywali sie na te fragmenty, jako ze Dawid nie osmielil sie dotknac "pomazanca Panskiego", jakim byl Saul). Zrozumialam, ze dotknac, znaczy tyle, co zabic, a nie: krytykowac. Dawid poszedl ze swoja sprawa do kaplana. Opowiedzial mu, jak sie sprawy maja. To samo opowiedzial Jonatanowi. Wiecej- ilus tam (chyba 400) mezów wraz z rodzina dolaczyla do Dawida w pewnym okresie czasu.
Nie zgadzanie sie z czyimis pogladami nie oznacza "podniesienia reki na pomazanca" , nie oznacza nawet "zlorzeczenia". Ja tym nauczycielom naprawde dobrze zycze, niech im Pan blogoslawi, zadnemu z nich( ani ich wyznawcom) nie odmówilabym pomocy, gdyby tylko jej ode mnie potrzebowali.
:D

Sylka stwierdzila, ze jestem "zakrecona" w tym temacie. No, cóz...chyba ma troche racji( co nie oznacza, ze nie moge pisac o czyms innym 8) ).
Wierze jednak, ze to po cos bylo. :wink
Moze i dalam cos komus do myslenia... :roll:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 2:48 pm 

Myślę, że tak - przynajmniej jednej osobie, która pisała do mnie na priva.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 3:01 pm 

Grazyno, a co powiesz na historie kiedy Miriam i Aaron narzekali i krytkowali Mojzesza? Czy Bogu to sie podobało? Jakie konsekwencje poniosła Miriam?
Czy mozna z tej sytuacji wziac jakaś lekcje? Czy myślisz, ze Bog sie zmienił w tym wzgledzie dzisiaj?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 4:33 pm 

Nie porównywalabym niektórych tzw. mezów Bozych z Mojzeszem- on wszak byl czlowiekiem bardzo skromnym, najskromniejszym posród wszystkich ludzi, którzy sa na ziemi. Mojzesz w odpowiedzi na bunt ludu wobec niego i Aarona( pózniej) blagal Pana o zmilowanie dla tych buntowników. Mojzesz nie bal sie konfrontacji. PAN BYL Z NIM. Ogladal go "twarza w twarz". Motywacja Miriam i Aarona byla zwykla zazdrosc o przywództwo.Oni chcieli byc jak Mojzesz. Nic wiec dziwnego, ze Pan ich potepil. Dawid wypowiedzial sie na temat Saula, ale Pan go nie potepil, bo Saul nie byl posluszny Bogu.
( Zarzucano mi 'podnoszenie reki na 'pomazanca panskiego" i zlorzeczenia w oparciu o fragment o Dawidzie, stad mój post).

Oczywiscie, ze wystepowanie przeciw Bozym prorokom jest jak walka z samym Bogiem. Ale najpierw trzeba miec przekonanie, ze sa to Bozy prorocy.
Jak natomiast mozna dac posluch prorokowi, którego proroctwa ( i to niejedno) sie nie spelnily? Gdyby ów "maz Bozy" zyl w czasach starotestamentowych, zostalby ukamienowany. Jak mozna wierzyc ewangeliscie, ktorego nauczanie tak bardzo odbiega od biblijnego? Przeciez nie wszystko, co mozna przeczytac w Inetrnecie na ten temat , to same "plotki"...sa nagrania , mozna to samemu zweryfikowac.
Dla mnie nie sa oni "pomazancami Panskimi", tylko zwodzicielami.

Nawet, jesli wczesniej dobrze zaczynali, sa teraz jak Saul.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 4:54 pm 

A ty jesteś jak kto?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 5:15 pm 

A ja jestem kims, kto uwierzyl "Dawidowi" :D i przylaczyl sie do jego "obozu".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 5:37 pm 

Prawdziwi Bozy mezowie nie klamia o Bogu, mowia o Nim prawde, falszywi klamia. A zweryfikowac mozna to bardzo prosto - wystarczy czytac Biblie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 7:36 pm 

Wiesz o tym itur, ze to nie wystarczy.
Ilu nas jest , kazdy czyta Biblie i kazdy wiele rzeczy inaczej rozumie.
Więc co, jestesmy wszyscy falszywymi bracmi i siostrami?

Poznanie nasze - częściowe, itur.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 7:37 pm 

Grazyna, jakies dziwne nauki szerzysz :wink:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 7:40 pm 

Dlaczego dziwne?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 8:15 pm 

Sylka, Slowo Boze wystarczy przy rozpoznawaniu falszerstw i podrobek.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 9:46 pm 

Dziwie się, że Sylka nie chce się przenieść na stałe do AF i Spichlerza?

www.wizjadlaizraela.org
www.creationism.org.pl

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1