Kochani w Jezusie !
Zdaję sobie sprawę z tego co napisał Henryk że pewne rzeczy mogą przyjść tylko z "góry"...postanowiłem jednak napisać kilka postów tylko dlatego iż wierzę że część osób biorąca udział w tym forum jest naprawdę szczera i mimo że ma swoje wyrobione poglądy daleka jest od osądzania innych wg ich rozumienia Pism...takich bezwzględnych ludzi jak Smok jest oczywiście wielu w dzisiejszym chrześcijaństwie i trudno wierzyć że coś się w nich zmieni ale Bóg jest Wszechmogący...bazują oni na naukach 3-4 wieku (oraz jeszcze pózniejszych) ktore to zupełnie odeszły od nauki pierwszych chrześcijan i Apostołóww a myślą że są obrońcami jedynie słusznej świetej i objawionej nauki...nie prawdą jest że Smok osądza tylko poglądy lecz wyraznie osądza człowieka np, mnie mówiąc że złamałem 1 przykazania (wg jego poglądów) a co za tym idzie jestem już nie zbawionym upadłym heretykiem który utracił łaskę i błogosławieństwo Boga w swym życiu...działa więc we mnie i błogosławi mnie i mą rodzinę fałszywy Jezus i fałszywy Bóg Ojciec (wg jego bystrej analizy)...Dzięki Dobremu Bogu że jest zupełnie inaczej i że jest On cały czas od nawrócenia obecny w mym życiu..On kocha mnie i błogosławi... na całym swiecie żyją ludzie o innym zrozumieniu Słowa Bożego którzy całym sercem nawrócili się do Jedynego Prawdziwego Boga i Jezusa Chrystusa którzy kochaja Go i żyją wg Jego przykazań...mają oni na co dzień Jego błogosławieństo i miłość ...nie piją już nie ćpają nie biją żony nie kradną i nie cudzołożą...znam ok 200-300 osób w Polsce prawdziwych chrześcijan którzy np. nie wierza w doktrynę trójcy lub piekła jako wieczne męki ale są prawdziwie nawróconymi ludzmi a większość z nich jest też ochrzczona Duchem Świętym i ma Jego dary...nawet wśród świadków znam kilku wspaniałych ludzi którzy całym sercem kochają Pana i śmiało mogę wydać świadectwo o nich ze są w pełni nawróconymi ludzmi i chrześcijanami (dużo lepszymi ode mnie)...tak wiem co wielu zaraz napisze - szok. to niemozliwe, brednie,...czytałem niedawno o człowieku z organizacji swiadków który przeszedł przez obóz koncentracyjny, który był traktowany gorzej jak szmata, torturowany i bity,kilka razy był już przed krematorium itp... jednak on nigdy nie wyparł się Jezusa Chrystusa...wszystkim z odwagą głosił że On jest jedynym Panem i Zbawicielem...dlatego broń mnie Boże od fanatycznych osądów w imię obrony jedynej i słusznej teologii...nie uznaję oczywiście każdego i wszystkich za braci w Panu (jak to sugerują niektórzy) ale tylko tych którzy nawrócili się którzy szczerze wyznają że ich Panem i Zbawicielem jest Yeshua Syn Boga Wiekuistego...
chciałem pokazać w moich postach (moze jeszcze coś dopiszę zobaczymy) że są w Piśmie Świętym tematy naprawdę kontrowersyjne i że tak naprawdę i jedni i drudzy znajdą wiele wersetów dla poparcia swojego zrozumienia Pism...wiem że najlepszą drogą do rozważania tych często trudnych tematów teologicznych jest powrót do nauki pierwszych chrześcijan ale z drugiej strony wiem jak trudno jest zrezygnować z czegoś w co wierzy się całym sercem od lat czego nauczyliśmy się i przejeliśmy od innych...
całą dyskusje wywołałem (zauważcie) nie ja ale Ani-Isza sugerując że jesteśmy fałszywymi braćmi ze głosimy fałszywego Jezusa itd i wykorzystujemy koncerty by przemycać swoje poglądy oraz niepokoic i atakowac innych...
Z całym sercem świadomy tego co piszę przed Bogiem Ojcem i Yeshuą Panem chcę wydać świadectwo ze :
nigdy na żadnych koncertach Pomocy duchowej nie głosiłem czegokolwiek co uderzało by w ludzi którzy wierzą w doktrynę trójcy itp.
Nigdy nie poruszam tego tematu i nie przekonuje ludzi że maja wierzyć inaczej...szanuję ludzi i ich odmienne poglądy...mieliśmy przez ponad 10 lat kilkaset koncertów i nigdy nikt nie zarzucił nam i nie miał pretensji ze mówiłem cokolwiek przeciwko trójcy itp...sam fakt że do dziś 99 % naszych przyjaciół w całej Polsce nawet nie wie i nie słyszało o mnie że mam inne zrozumienie tego tematu co jest dowodem na to ze szanuję innych i ich poglądy i w zaden sposób nie narzucam swoich...Nasze koncerty najczęściej staram się zaczynac publicznym wyznaniem wobec wszystkich które brzmi :
"wierzymy że Jedynym Prawdziwego Bogiem jest JHWH Bóg Israela który przez krew Syna Jezusa stał się naszym Bogiem i Ojcem ... wierzymy że Jedynym Zbawicielem tego świata Jedyną Drogą Prawdą i Życiem jest Jezus Chrystus !!! wierzymy też w obecność i osobowość Ducha Świętego bez którego jakikolwiek koncert jest stratą czasu"
pod tym może się śmiało podpisać każdy chrześcijanin zarówno trynitarz jak i nie...
Celem naszego zespołu jest tylko i wyłącznie głosić Dobrą Nowinę oraz być zbudowaniem dla wierzących z różnych kościołów...nasza miłość do Israela nie jest tez tylko folklorem i podstępem dla przemycania swych poglądów lecz czystą potrzebą serca...
Wydaliśmy ponad 10 płyt a z produkcjami naszych przyjaciół ponad 15 cd...razem około 200 różnych utworów...w żadnym utworze nie znajdziecie czegokolwiek przeciwko np.trójcy itp. w żadnym zdaniu nie atakujemy poglądów innych ludzi związanych z trójcą i podobnymi...
ja sam osobiście uznaję że Jezus Chrystus jest godzien czci, uwielbienia i chwały i wielu utworach czcimy i uwielbiamy Yeshuę gdyż np. w Obj. czytamy:
"Godzien jest Baranek zabity wziąść moc i bogactwo i mądrość i siłe i część i chwałę i błogosławieństwo ..."
lub "by wszyscy czcili Syna jak czcza Ojca" i w Izaj.53
"...ale to JHWH upodobał sobie utrapić Go cierpieniem a gdy złoży swe życie w ofierze ZOBACZY SWE POTOMSTWO, Będzie żył DŁUGO (dosł. z hebr. "WIECZNIE") i przez Niego wola JHWH się spełni...
za mękę swej duszy ZOBACZY ŚWIATŁO i jego poznaniem się nasyci...Sprawiedliwy Mój SŁUGA wielu usprawiedliwi i sam ich grzechy poniesie...Dlatego w "nagrodę" (to słowo jest w B. Tysiąclecia a w BB opuszczono) dam Mu dział wsród WIELKICH (dokł. tłum. "posiądzie mocarzy królów ludy) będzie dzielił łupy za to że ofiarował na śmierc Swa dusze..." i dalej Izaj. 60;16
"Ja JHWH jestem twoim Zbawcą a twoim Odkupicielem jest Mocarz (Bóg, Władca) Jakubowy..." a w Izaj. 49;5-6 czytamy proroctwo :
"mówi JHWH który mnie stworzył ( zrodził) swoim Sługą od poczęcia
aby nawrócic do JHWH Jakuba i zebrac dla Niego Israela gdyż jestem uczczony (pełen czci) u JHWH a MÓJ BÓG stał się moją mocą...Mówi (JHWH) -To za mało że jesteś Mi sługą by podzwignąć plemiona Jakuba i zawrócić oszczędzonych synów Israela, więc ustanowiłem Cię Światłością pogan aby moje zbawienie sięgało az do krańców ziemi"
Izaj. 42;1 "Oto Sługa Mój którego poparłem Mój wybrany którego ukochała moja dusza...natchnąłem Go moim Duchem aby nadał narodom prawo ..." a w Micheasza 5;1-3 czytamy:
"A ty Betlejem...z ciebie Mi wyjdzie ten który będzie Władcą (Mocarzem,Bogiem) Israela a POCZĄTKI Jego od prawieku od zamierzchłych dni...(brał Yeshua także udział w stworzeniu świata)
...On będzie stał mocno i będzie pasł w Mocy JHWH w Chwale Swojego BOGA..." i Zach.3;8 :
"Oto Ja poślę Swego SŁUGĘ LATOROŚL ..."
a w Ef.1;19-22:
"...wierzymy dzięki działaniu przemożnej siły Jego jaką okazał w Chrystusie gdy wzbudził Go z martwych i POSADZIŁ PO PRAWICY SWOJEJ W NIEBIE ponad wszelka nadziemską władza i zwierzchnością i moca i władcami i wszelkim imieniem jakie moze byc wymawiane nie tylko w tym ale i wieku przyszłym...i wszystko poddał pod nogi Jego"
ap. Paweł uczy że "głową mężczyzny jest Chrystus, głową żony mąż a głowa Chrystusa jest Bóg"
1 Kor 11;3 a w 3;23
"Wyście zaś Chrystusowi a Chrystus Boży (dosł Boga)"
zakończę błogosławieństwem z 2 Kor 1;3:
"Błogosławiony niech będzie BÓG I OJCIEC Pana naszego Jezusa Chrystusa, Ojciec miłosierdzia i Bóg wszelkiej pociechy" i z Ef.1;17
"By Bóg Pana naszego Yeshuy Mesjasza Ojciec Chwały dał wam Ducha mądrości i objawienia ku poznaniu Jego..."
drodzy w Panu...prosze o maile na
matan@autograf.pl gdyby była taka potrzeba... Gabi sorry ale już wielu biblistów udawadniało że w tym tekscie Jana chodzi o JHWH ale może ktoś inny to wyjaśni...
szalom w imieniu Yeshuy Pana I Zbawiciela !!!