www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Wt maja 13, 2025 6:39 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 7:31 pm 

jartur napisał(a):
dlaczego z góry zakładasz że się ośmieszę..?

Jesli stawiasz tezę o przesladowaniach przez katolików we współczesnej Europie.

Fakt - żarty to też mogą być przesladowania :wink: :P

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 8:30 pm 

chętnie popisze Ci w tym temacie na priva ponieważ nie chce tymi żartami zaśmiecać forum..tylko musisz uzbroić się w cierpliwość bo nie zawsze będę miał czas ....przedstawię Ci pokrótce swój pogląd w owej sprawie..
obserwuje wiele rzeczy od momentu gdy Jezus mnie znalazł trochę czasu juz minęło i widzę także co sie dzieje u nas w kraju jak powoli systematycznie KrK przeobraża się w machinę która ma na celu wchłonąć inne wyznania najpierw był czas że Bóg zaczął działać dosyć mocno w Krk powstawały odnowy w duchu skierowane na Chrystusa (wtedy jeszcze nie było kultu maryjnego był ruch maryjny gdy Ogień ducha zaczął przygasać i ludzie z odnów przekształcili sie w zbory wychodząc z KK ktos wpadł na pomysł aby umacniać sie w innej opcji jak znalazł pojawiła sie Maryja i zrobiono z niej osobę (nie oficjalnie oczywiście) która zasłoniła Jezusa i do tej pory umniejsza się sprytnie jego Osobę wierze ze kiedyś przyjdzie moment kulminacyjny i
i będziemy zbierać konsekwencje tego bałwochwalstwa i odwrócenia
na razie proces przeobrażenia tego monstrum trwa a oto drobne przykłady:
na mszach można posłuchać pieśni które śpiewa sie na nabożeństwach w wielu zborach niektóre pieśni układane przez katolików którzy czcza maryje śpiewa sie na nabożeństwach pomieszanie z poplątaniem dokładnie pamiętam moment kiedy w Kk zaczęli śpiewać i grac żywsze pieśni aby przyciągać ludzi to jest psychologia chodzi o to aby nie zmieniając sie tak upodobnić sie do innych wyznań aby ludzie zobaczyli np. to samo mam u siebie a wiec po co mam wychodzić z kościoła teraz powołuje sie kadrę i szkoli świeckich kaznodziejów którzy będą mówić tak samo jak protestanci lecz o czym innym wszystko będzie zorientowane na maryje a Pan Jezus będzie na doczepkę aby stwarzać pozory...wiem co pisze bo jestem w posiadaniu materiałów które sa raczej tylko dla ...możesz się teraz śmiać ale czas szybko leci..na razie tyle, masz pytania pytaj a jak ktoś uważa ze zaśmiecam to proszę aby dał znać..to jest tylko mała kropelka w morzu
rzeczywistość jest bardziej przerażająca..

Ostatnio edytowano Wt wrz 30, 2008 10:17 pm przez jartur, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 10:12 pm 

Owieczka napisał(a):
Ech...tłum przyjdzie na cyrk popatrzeć, a potem się rozlezie tam, skąd
wcześniej przyszedł...I tyle będzie tego "przebudzenia". Benny zbierze kasę( już dla niego zbiórkę robią, bo się oakzało, że biedny jest, nie ma czym zapłacić za hotel , jedzonko i w ogle pobyt w Polsce...). Media może coś bąkną, bo zbiegowisko się zrobi, choć na jakieś wyjątkowe tłumy jednak bym nie liczyła. Na cuda żadne nie czekam, bo nawet gdyby wiara wierzących miała odegrać jakąś rolę- to jaka ta wiara pośród dzisejyszch chrześcijan Eyropejczykow jest...? Żadna. Takie tam letnie chrześcijaństwo, któego główną rozrwyka jest otwieranie nowych kaplic, urządzanie uroczystości różnorakich i kłócenie się o długość piosenki, powatrzalność refrenów i inne pomniejsze sprawy.
Czasem płakać się chce, jak widzę w 20 tys. mieście trzy zbory, w każdym 15 osób, szczerze się nienawidzących za coś tam i ostrzegających się przed sobą nawzajem. Bo tamic wierzą w chrzest Duchem, a ci nie. Tamte nakrywają farbowane głowy chustkami, obłudnice jedne, a te są przynajmniej nieobłudne( bo chocć farbują i kręcą, to nie nakrywają, są zatem "lepsze"), bo ci głoszą "zakon"( dążą do uświęcenia), a ci głoszą "łaskę"( Bóg wszystko puści ci płazem) etc..

I w tym grajdołku shomen Hinn ze swoją świtą pośród nawinych polaczków oddających ostatnie pieniądze na jego homara i limuzynę... :twisted:

Hmm.. może zbyt pikantnie jak dla mnie, ale chyba, niestety słusznie..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 10:17 pm 

Po tym, co zobaczyłem u Todda Bentleya, Benny Hinn jest dla mnie jak ministrant przy proboszczu..
A ludzie uwierzą we wszystko byle "się działo'. Antychryst może przychodzić. Nikt nie wnika w biblijność, czy nie biblijność. Tłum chce znaków i pójdzie za każdym kto znakami go nakarmi.

Po śmierci Stalina ludzie wychodzili na ulice i płakali.. Obłęd zdaje sie nie mieć granic. Więc moze i uda się zebrać milion PLN na honorarium Bennego i koszty jego odrzutowca..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 08, 2008 9:16 am 

Robsonie. Policz miliony ,które biedne owieczki wydały na " nowe bryki"polskich pastorów i pozorantów. Ci nawet nie niosą ludziom nadziei ,nie mówiąc już o Ewangelii.Sewen

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 08, 2008 9:43 am 

Cytuj:
Robsonie. Policz miliony ,które biedne owieczki wydały na " nowe bryki"polskich pastorów i pozorantów. Ci nawet nie niosą ludziom nadziei ,nie mówiąc już o Ewangelii.Sewen

Zadziwia mnie u ciebie poziom ogólności stawianych zarzutów polskim pastorom. Ty policzyłeś owe miliony? Wystarczy konkretnie wskazać naciągacza, ale to wymagałoby odwagi i rzetelności, prawda?
Z twojej strony to chyba klasyczne odbijanie piłeczki. Temat jest o BH. Jakoś o jego milionach pozyskanych od 'biednych owieczek' milczysz.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 08, 2008 10:38 am 

sewen napisał(a):
Robsonie. Policz miliony, które biedne owieczki wydały na "nowe bryki" polskich pastorów i pozorantów. Ci nawet nie niosą ludziom nadziei, nie mówiąc już o Ewangelii. Sewen

Sewen, przyłączę się do Lisa i zapytam Cię o KONKRETY. Podaj konkrettne nazwiska polskich pastorów i marki bryk, którymi jeżdżą. I nie dowracaj kota ogonem, bo bardzo tego nie lubię - jesteś całkowicie ślepy na miliony wydawane przez oszukiwane wdowy pod pozorem długich modlitw na prywatne odrzutowce, rezydencje i przepych, w jakim żyje Benny Hinn i jemu podobni. Fałszywe nauczanie BH i jego fałszywe proroctwa są cytowane, a nawet nagrane, żeby nikt nikomu nie zarzucił manipulacji - ale tego widzieć nie chcesz. Natomiast z lubością opowiadasz o jakichś bliżej niezidentyfikowanych "polskich pastorach", zapominając o tym, jak wielu polskich pastorów naśladuje mistrza czyli Benny Hinna.

Albo odpowiedz konkretnie na konkretne zarzuty wobec BH, albo podaj konkretne zarzuty wobec konkretnych ludzi, skoro już tak się rozwodzisz na temat polskich pastorów. Najlepiej by było, żebyś je czymś poparł, bo rzucanie ogólnych zarzutów bez ich umotywowania nazywa się w kodeksie karnym pomówieniem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 08, 2008 1:40 pm 

Dla mnie decydującą sprawą w ocenie BH nie był jego status materialny , ani nawet dziwactwa podczas jego "usługi"(przewracanie ludzi dmuchnięciem czy smagnięciem marynarką) , nawet w mniejszym stopniu kwestia fałszywych proroctw, jakie wygłaszał.Główny wpływ na to miał fakt rzucenia przez BH przekleństwa na wszystkich którzy nie uznają lub krytykują jego "służbę"...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 08, 2008 4:24 pm 

A ja może z innej beczki.
Czy BH odwołał swoje " kontrowersyjne " twiedzenia, czy może pokutował, zmienił myślenie, odniósł się do swoich fałszywych proroctw ( ? ) ? Przecież można się nawrócić. Może jest tak, że pokazuje się tylko te " wpadki " ?
PS.
Ja o takowych nie słyszałem, ale kto wie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 09, 2008 7:44 am 

ja też o tym nie słyszałem - z tego co mi wiadomo, raczej dalej tkwi w tym samym...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 09, 2008 4:55 pm 

==

Ostatnio edytowano N lut 07, 2010 7:35 pm przez kristina, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 09, 2008 9:00 pm 

Orion napisał(a):
Dla mnie decydującą sprawą w ocenie BH nie był jego status materialny , ani nawet dziwactwa podczas jego "usługi"(przewracanie ludzi dmuchnięciem czy smagnięciem marynarką) , nawet w mniejszym stopniu kwestia fałszywych proroctw, jakie wygłaszał.Główny wpływ na to miał fakt rzucenia przez BH przekleństwa na wszystkich którzy nie uznają lub krytykują jego "służbę"...

Jeśli on rzuca na kogoś przekleństwo, to może to robić wyłącznie w okultystycznej mocy, którą dysponuje.. Szczęsliwie Słowo Boże zapewnia, że takie słowa nie mają mocy nad tymi, którzy są w Chrystusie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 10, 2008 4:42 pm 

Cytuj:
Jeśli on rzuca na kogoś przekleństwo, to może to robić wyłącznie w okultystycznej mocy, którą dysponuje..

Nie żebym bronił BH, bo kim ja jestem... ale
Ga 1:9 Bw "Jak powiedzieliśmy przedtem, tak i teraz znowu mówię: Jeśli wam ktoś zwiastuje ewangelię odmienną od tej, którą przyjęliście, niech będzie przeklęty!"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So paź 11, 2008 12:08 pm 

IMHO tu nie chodzi o to,żeby rzucać na kogoś przekleństwo, ponieważ taka osoba która głosi "inną ewangelię" sama przez swoje postępowanie ściąga na siebie przekleństwo.

A do tego to co zrobił BH przeklinając tych co nie uznają, albo krytykują jego posługę to jest to sprzeczne z Rz. 12,14:
"Błogosławcie tych, którzy was prześladują, błogosławcie, a nie przeklinajcie"
a także ze słowami Jezusa:
"Słyszeliście, iż powiedziano: Będziesz miłował bliźniego swego, a będziesz miał w nienawiści nieprzyjaciela swego. (44) A Ja wam powiadam: Miłujcie nieprzyjaciół waszych i módlcie się za tych, którzy was prześladują, " (Mt 5, 43-44)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N paź 12, 2008 4:39 pm 

Witajcie wszyscy - po wielu miesiącach czytania zdecydowałem się dołączyć aktywnie do waszego grona...

a wpisuje sie tutaj - w tym temacie - bo na poczatku mojej drogi chrzes
cijanskiej była własnie kaseta z ewangelizacja Benny Hinna. Dzis widze to całkiem inaczej ( tutaj ukłon w stronę Smoka z którym sie całkiem solidaryzuje w podoejdciu do BH ) ale wtedy byłem zauroczony, nie tyle nim ale mocą Boga która widziałem ( dzis bym powiedział - chciałem widzieć...) w jego posłudze...
Podsumowując - by sie nie rozgadywać - Benny Hinn jest dla mnie dzisiaj definitywnie fałszywym prorokiem i kaznodzieją - ALE nawet takie "anty-narzędzia" Bóg potrafi wykorzystać i wykorzystuje ! Za co mu chwała i cześć.

Pozdrawiam wszystkiech.
Michał

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1