www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Wt maja 13, 2025 5:58 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 29, 2008 6:13 pm 

http://www.chrzescijanin24.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=170:benny-hinn-w-polsce&catid=79:news&Itemid=272

Ostatnie wieści - "odlotowcy"(m.in Spichlerz) dopięli swego i BH pryjedzie w przyszłym roku do Polski :? :shock:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 29, 2008 6:58 pm 

Cytat:
"Jedynym i najważniejszym problemem jest to, iż służba Benny'ego Hinna przeżywa finansowy kryzys, który dotknął też całe Stany Zjednoczone. Wcześniej umawialiśmy się, że BHMM zapłaci za tę krucjatę ewangelizacyjną samodzielnie. Okazało się jednak, że nie jest w stanie tego dokonać. W związku z tym musimy zgromadzić odpowiednią sumę pieniędzy, aby pokryć koszty krucjaty"

Dalej jest mowa o kwocie do 1mln $ za publiczne występy BH.
Ktoś wie, ile kosztowały usługi apostołów w Jerozolimie i innych miastach po zmartwychwstaniu Pana?

Istnieje uzasadnione podejrzenie, iż na skutek rozwoju kryzysu finansowego w Polsce w najbliższym czasie - krucjata BH może zostać odwołana.
Rada dla Stepanowa - Andriej, nie idź tą drogą.
:lol: :twisted: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 29, 2008 7:00 pm 

a niech przyjedzie, a co tam... ludzie popatrzą i może spełnią się słowa...

Cytuj:
1 Krl 18:21
Wówczas Eliasz zbliżył się do całego ludu i rzekł: Dopókiż będziecie chwiać się na obie strony? Jeżeli Jahwe jest [prawdziwym] Bogiem, to Jemu służcie, a jeżeli Baal, to służcie jemu!...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 29, 2008 7:06 pm 

"Otrzymaliśmy już potwierdzenie, że Pastor Benny Hinn odwiedzi Polskę w dniach 10-11 lipca 2009r."
źródło:bennyhinn.pl

pewnie niektórzy myslą że ta drogą przyjdzie do Polski przebudzenie
a ja myślę prędzej prześladowania !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Benny Hinn
PostNapisane: Pn wrz 29, 2008 7:50 pm 

dlaczego prześladowania?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 29, 2008 11:21 pm 

KrK weźmie się za nas bo się wystraszą utratą wiernych a może się zacząć poważny kryzys wiary wśród księży i zakonnic itp.
ale głowa do góry przeważnie prześladowania są zwiastunem prawdziwego przebudzenia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 6:33 am 

jartur napisał(a):
KrK weźmie się za nas bo się wystraszą utratą wiernych a może się zacząć poważny kryzys wiary wśród księży i zakonnic itp.
ale głowa do góry przeważnie prześladowania są zwiastunem prawdziwego przebudzenia.

Dobry człowieku, żeyjemy w XXI wieku!!! W sercu ateistycznej Unii Europejskiej :)
Mam wrażenie, ze mentalnie jesteś jeszcze w Wirtembergii w wieku XVII :P

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 6:55 am 

Ech...tłum przyjdzie na cyrk popatrzeć, a potem się rozlezie tam, skąd
wcześniej przyszedł...I tyle będzie tego "przebudzenia". Benny zbierze kasę( już dla niego zbiórkę robią, bo się oakzało, że biedny jest, nie ma czym zapłacić za hotel , jedzonko i w ogle pobyt w Polsce...). Media może coś bąkną, bo zbiegowisko się zrobi, choć na jakieś wyjątkowe tłumy jednak bym nie liczyła. Na cuda żadne nie czekam, bo nawet gdyby wiara wierzących miała odegrać jakąś rolę- to jaka ta wiara pośród dzisejyszch chrześcijan Eyropejczykow jest...? Żadna. Takie tam letnie chrześcijaństwo, któego główną rozrwyka jest otwieranie nowych kaplic, urządzanie uroczystości różnorakich i kłócenie się o długość piosenki, powatrzalność refrenów i inne pomniejsze sprawy.
Czasem płakać się chce, jak widzę w 20 tys. mieście trzy zbory, w każdym 15 osób, szczerze się nienawidzących za coś tam i ostrzegających się przed sobą nawzajem. Bo tamic wierzą w chrzest Duchem, a ci nie. Tamte nakrywają farbowane głowy chustkami, obłudnice jedne, a te są przynajmniej nieobłudne( bo chocć farbują i kręcą, to nie nakrywają, są zatem "lepsze"), bo ci głoszą "zakon"( dążą do uświęcenia), a ci głoszą "łaskę"( Bóg wszystko puści ci płazem) etc..

I w tym grajdołku shomen Hinn ze swoją świtą pośród nawinych polaczków oddających ostatnie pieniądze na jego homara i limuzynę... :twisted:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 8:19 am 

Cytuj:
Dobry człowieku, żeyjemy w XXI wieku!!! W sercu ateistycznej Unii Europejskiej Smile
Mam wrażenie, ze mentalnie jesteś jeszcze w Wirtembergii w wieku XVII Razz

mało jesteś zorientowany i najwyraźniej nie wiesz co sie dzieje na świecie. duchowo zbliżamy sie do średniowiecza i szykuje nam sie "polowanie na czarownice" w myśl zasady kto nie jest z nami jest przeciwko nam.

Owieczka:
Cytuj:
Czasem płakać się chce, jak widzę w 20 tys. mieście trzy zbory, w każdym 15 osób, szczerze się nienawidzących za coś tam i ostrzegających się przed sobą nawzajem. Bo tamic wierzą w chrzest Duchem, a ci nie. Tamte nakrywają farbowane głowy chustkami, obłudnice jedne, a te są przynajmniej nieobłudne( bo chocć farbują i kręcą, to nie nakrywają, są zatem "lepsze"), bo ci głoszą "zakon"( dążą do uświęcenia), a ci głoszą "łaskę"( Bóg wszystko puści ci płazem) etc..

no to zapraszam do nas tu sa trzy społecznosci o róznych charakterach i zwyczajach a jestesmy jednym ciałem pomagajac sobie na wzajem i współpracujemy razem i modlitwy mamy wspólne a i czasami nabożenstwa jak to było ostatnio podczas tygodnia kultury chrzescijanskiej gdzie pod namiotem wszyscy razem sie spotykaliśmy i modlilismy , pracujac w zgodzie na tym samym polu ewangelizacyjnym ...można ...Można !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 10:03 am 

jartur napisał(a):
mało jesteś zorientowany i najwyraźniej nie wiesz co sie dzieje na świecie. duchowo zbliżamy sie do średniowiecza i szykuje nam sie "polowanie na czarownice" w myśl zasady kto nie jest z nami jest przeciwko nam.

Oświeć mnie więc z łaski swojej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 10:34 am 

Na początek to:

Ojciec święty zapewnia, że deklaracja DOMINUS JESUS nie godzi w ekumenizm

Ojciec swiety zapewnia, ze deklaracja DOMINUS JESUS nie godzi w ekumenizm Ojciec święty zapewnia, że deklaracja DOMINUS JESUS nie godzi w ekumenizm Przed modlitwą 'Anioł Pański' papież Jan Paweł II wyjaśnił znaczenie ogłoszonej niedwno deklaracji watykańskiej 'Dominus Jesus' - o jedyności i powszechności kościoła i zbawczej roli Jezusa Chrystusa. Papież podkreślił, że nie jest ona wymierzona w dialog ekumeniczny i nie jest wyrazem arogancji koscioła katolickiego wobec innych religii. Jan Paweł II wyjaśnił, że liczne błędne interpretacje tego dokumentu zmusiły go do zabrania glosu i wyjaśnienia, na czym polega jego istota. 'Zbawienie możliwe jest także poza kościołem - powiedział papież - przypomnienie zasad chrześcijaństwa nie powinno utrudniać także dialogu ekumenicznego, ponieważ wskazuje podstawy, bez których jest on niemożliwy. Kosciół katolicki nie wywyższa sie i nie lekceważy innych wspólnot chrześcijańskich, świadomy jest bowiem, że wszystko, co posiada, nie jest jego zasługą, lecz darem Boga. Wspólnota katolicka sama zaś jest pełna ludzkich grzechów i słabości' - przypomniał Jan Paweł II. Papież podkreślił, że podział chrześcijan jest dla kościoła katolickiego źródłem nieustannego cierpienia. Jan Paweł II wyraził nadzieję, że jego słowa rozwieją wątpliwości i zastrzeżenia, które wywołał dokument 'Dominus Jezus'.
(IAR)

a takie jest zakończenie owej dklaracji kto rozumny niech czyta:
ZAKOŃCZENIE

23. Niniejsza Deklaracja, przypominając i wyjaśniając niektóre prawdy wiary, pragnie naśladować przykład apostoła Pawła, który tak pisze do wiernych w Koryncie: «Przekazałem wam na początku to, co przyjąłem» (1 Kor 15,3) . W obliczu pewnych wątpliwych czy wręcz błędnych propozycji refleksja teologiczna winna potwierdzać wiarę Kościoła i uzasadniać swoją nadzieję w sposób przekonujący i skuteczny.

Ojcowie Soboru Watykańskiego II, rozpatrując temat prawdziwej religii, stwierdzili: «Wierzymy, że owa jedyna prawdziwa religia przechowuje się w Kościele katolickim i apostolskim, któremu Pan Jezus powierzył zadanie rozszerzania jej na wszystkich ludzi, mówiąc apostołom: "Idąc tedy nauczajcie wszystkie narody, chrzcząc je w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego, ucząc je zachowywać wszystko, cokolwiek wam przykazałem" (Mt 28,1-20). Wszyscy ludzie zaś obowiązani są szukać prawdy, zwłaszcza w sprawach dotyczących Boga i Jego Kościoła, a poznawszy ją, przyjąć i zachowywać».99

Objawienie Chrystusa będzie nadal w historii «prawdziwym drogowskazem»100 dla całej ludzkości: «prawda, którą jest Chrystus, domaga się, by ją przyjąć jako uniwersalny autorytet».101 Chrześcijańska tajemnica przekracza bowiem każdą barierę czasu i przestrzeni i urzeczywistnia jedność rodzaju ludzkiego: «Wszyscy ludzie, wywodzący się z różnych krajów i tradycji, zostają powołani w Chrystusie do udziału w jedności rodziny dzieci Bożych. (...) Jezus obala mury podziału i zaprowadza nie znaną dotąd i doskonałą jedność przez uczestnictwo w Jego tajemnicy. Ta jedność jest tak głęboka, że Kościół może mówić za św. Pawłem: "Nie jesteście już obcymi i przychodniami, ale jesteście współobywatelami świętych i domownikami Boga" (Ef 2,19)».102

Jego Świątobliwość Jan Paweł II, w czasie audiencji udzielonej w dniu 16 czerwca 2000 r. niżej podpisanemu Kardynałowi Prefektowi Kongregacji Nauki Wiary, kierując się niezawodną wiedzą i działając na mocy swej władzy apostolskiej zatwierdził i uprawomocnił niniejszą Deklarację, uchwaloną na Zebraniu Plenarnym Kongregacji, oraz polecił jej opublikowanie.

Rzym, w siedzibie Kongregacji Nauki Wiary, 6 sierpnia 2000 r.,
w Święto Przemienienia Pańskiego.

JOSEPH KARD. RATZINGER, Prefekt

TARCISIO BERTONE, S.D.B., Emerytowany arcybiskup Vercelli, Sekretarz
-----------------------------------------------------------------------------------
jeśli będziesz chciał napisze ci więcej co sie wydarzyło przez te 8 lat jakie już są zmiany aby realizować ta deklaracje i połączyć sie z rządem światowym który tez będzie coraz bardziej widoczny teraz jeszcze można o tym pisać ale jeszcze parę lat i już ktoś będzie miał kłopoty za głośne wyrażanie swoich poglądów.Kościół KrK się zreformuje to pewne ale ta reformacja sprawi ze prawdziwe chrześcijaństwo zejdzie do podziemi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 11:48 am 

Że niby Unia Europejska wespół z Rzymem bedzie przesladować "prawdziwych chrześcijan"? :shock:
Żartujesz czy mówisz powaznie?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 12:32 pm 

za mało czasu aby wszystko wyłuszczyc a ty za kim sie opowiesz..?
bo o ile rozumiem jestes katolikiem teraz pytanie maryjnym czy chrystusowym..?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 1:53 pm 

chyba raczej nie jestem katolikiem :) Jestem zbiorem róznych, może i sprzecznych tradycji.
Opowiem się przeciw B. Hinowi i innym magikom i cudakom. Nawet jako kabaret szybko stają się niesmaczni.

Jestem filozofem, więc watpię, poszukuję, podważam - taki mój smutny los ;) :lol:

Jak mawiał jeden z moich idoli popkultury - Sokrates - "wiem, ze nic nie wiem"

jartur napisał(a):
za mało czasu aby wszystko wyłuszczyc

Ja mam czas, choc nie chciałbym zbytnio osmieszyć twojej dość absurdalnej tezy o przesladowaniach :) ;)

Zdrówko

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 7:11 pm 

myślę ze co innego rozumiemy w tym wypadku przez prześladowania a pojęcie to jak wiesz jest dość szerokie.

dlaczego z góry zakładasz że się ośmieszę..?

a mogę spytać czego poszukujesz..?

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1