Jozue napisał(a):
Pragniesz konkretów smoku !!!to je masz
Jeśli Ci chodzi o modlitwę zacytowaną przez Syna Martotrawnego, to całkowicie się z nią zgadzam i rzeczywiście jest pouczająca wielce. Natomiast Ty nadal nie podajesz konkretów, o które oskarżasz, tylko próbujesz "wykręcić się sianem". Cytowana modlitwa nie jest związana z treścią czyjegokolwiek nauczania na ulicy prostej ani z pozamykaniem zrozumienia Słowa Bożego, ani z katolickim myśleniem, ani z protestanckim pojmowaniem. Wypluwasz z siebie jakieś dziwne i niezbyt przytomne treści z taką prędkością, że sam zapominasz, co chciałeś napisać. Skoro nie zamierzasz rozmawiać konkretnie, to właściwie nie ma o czym. Szkoda czasu i miejsca na serwerze.
Jozue napisał(a):
Smoku Życie w luksusie za nieopodatkowane pieniądze oficjalnie przeznaczane na misję już wychodzi na jaw smoku smoku to nie ten deseń we mnie, maliny no tak ale tylko twe katolickie i protestanckie połączone z świadkami twymi Smoku przez trzy lata czytałem wasze wypowiedzi i czytałem teraz chcesz się zmierzyć ze mną z poznaniem słowa zapraszam proszę, jaki temat

Jozue, CZY JA DOBRZE ZROZUMIAŁEM, że TY PROPONUJESZ MI POJEDYNEK? Jeśli tak, to ja Ci proponuję zrobić kilka głębokich wdechów, przejść się na spacer i ogólnie może wziąć coś na uspokojenie. Na razie widzę, że trudno Ci sklecić kilka sensownych zdań, aczkolwiek niektóre brzmią bardzo oryginalnie i dostojnie, np. "twe katolickie i protestanckie połączone ze świadkami twymi". Słowo Boże nie służy do cielesnych pojedynków "w samo południe". Jeśli masz zamiar wziąć udział w dyskusji i wzbogacić forum swoim poznaniem, które jest jak rozumiem lepsze niż nasze na ulicy prostej, to proszę bardzo. TYLKO PROSZĘ PRZESTAŃ PISAĆ JAK POTŁUCZONY.