"Grazyna"
Cytuj:
Oliwka...to jest w zasadzie proste...W niektórych zborach ludzie obojętnieją, ponieważ nie ma w nich Bożej miłości. Myślę, że bierze się to również z niezdrowego nauczania. Np. takiego, gdzie zamiast zdrowej nauki słyszą, jacy są wielcy, ile im się nalezy, i jakie bogactwa i bŁogosławieństwa ich czekają na tej ziemi. Zapomina się jednak o pokorze, wzajemnym szacunku, a nawet szacunku dla samego Boga.
-Skoro takie proste to dlaczego , zawodzisz ?
- Ludzie obojetnieja we wszystkich zborach bo nauczanie maja niezdrowe
-Skoro nie potrafia uwierzyć w to co im dała Ofiara to biora co daja.
-nie mów ze ty bys niechciała błogosławienstwa .
Cytuj:
Akurat nie było okazji do konfrontacji swoich poglądów. Pisałam o sytuacji, w której ludzie są niegościnni, zamknięci w swoim gronie, swoją postawą nie zachęcają do bycia w społeczności.
ja też o tym samym a co do zamykania w swoim gronie to widac i czuc.
- zniechęcaja bo inaczej nie potrafia.
Cytuj:
Nie, nie o tym pisałam. Nikt sobie ze mnie nie szydził( tzn. nikt z braci i sióstr). Miałam na myśli obojętność.
- a obojętność czym jest ?
Cytuj:
Czy myślisz ze jest JAKAS różnica miedzy tobą a mną ?
Cytuj:
Obydwóm zdarza nam się grzeszyć...Obydwie potrzebujemy łaski Pana, żeby być zbawionymi...
Ale nie potrafię przyjąć Twoich nauk. I w tym się różnimy. np. poglądu, ze kobieta może nauczać. Według Słowa nie może i nie powinna.
- A dlaczego uwazasz ,ze jak ty grzeszysz to i ja ?
- ja łaske przyjełam i ZBAWIONA JESTEM .-
-Co kobieta powinna to Duch Swiety decyduje Słowo jej tego nie zabrania
- o ak piekne sa stopy tych co Głosza dobre Wiesci .
Cytuj:
Pełnie rzetelnie SłUZBE swoja . [/quote
Cytuj:
]
No, raczej nie...Może spróbuj czegoś innego? Nauczanie nie za bardzo Ci wychodzi...wybacz. I to, że miałam nieciekawe doświadczenia nie znaczy, że nie będę próbowała zbliżyć się do braci i sióstr w Chrystusie, żeby nawiązać z nimi relacje. Czas wybaczyć, zapomnieć, i ze swojej strony być w porządku. O resztę zatroszczy się Bóg.

- Co mi wychodzi to juz nie tobie osądzać skoro nie jestes zbawiona to
- raczej sama podlegasz sadowi
-Nauczanie nie moje a Boze .
- ja juz wiem
http://biblia.phorum.pl/index.php