Smok Wawelski
Cytuj:
"]Oliwko, rozumujesz przedziwnie i niezbadane są meandry twojej myśli. Dzieckiem Bożym jest ten, kto został zrodzony z Boga [Jan 1:12-13]. Bóg Ojciec zrodził Syna Bożego [Jan 1:18]. Jak już wspomnieliśmy, Bóg nie jest człowiekiem, więc nie można Mu przypisywać cech męskich lub żeńskich.
Zrodzony z Elohim ,juz gdzies wklejałam ,ze jest to rodz żenski .
co do Jan 1/18 - Syn jedyny hEl znaleziony w łonie Ojcem -On który
obwieścił Go.
Tak Rozumuje Przedziwnie a jaka Błogość przy tym czuje
Nie zbadane masz racje Tak napisano -
><
1Kor 2:13 Bw "Głosimy to nie w uczonych słowach ludzkiej mądrości, lecz w słowach, których naucza Duch, przykładając do duchowych rzeczy duchową miarę."
1Kor 2:14 BT "Człowiek
zmysłowy bowiem nie pojmuje tego, co jest z Bożego Ducha. Głupstwem mu się to wydaje i nie może tego poznać, bo tylko duchem można to rozsądzić.1Kor 2:15 Bw
"Człowiek zaś duchowy rozsądza wszystko, sam zaś nie podlega niczyjemu osądowiWięc dlaczego mnie osądzacie?
><
Cytuj:
Przedstawia się jednak jako TEN BÓG (dokładnie: "ten Bogowie"), a sposób, jaki Ojciec zrodził Syna z pewnością odbiega od Twojego wyobrażenia o konieczności istnienia Boskiej Matki (jak długo trwa "boska ciąża"?). Pismo mówi wyraźnie:
Zdecyduj sie Ten czy dokładnie ,Bogowie .
Jak Urodził sie JAHszua wiemy a skoro na tej ziemi wszystko jest Obrazem to i Duchowe Rodzenie musi miec swój korzen w Górze.
co to za WODY ?
Cytuj:
"Tedy rzekł Pan Bóg: Oto Adam stał się jako jeden z nas, wiedzący dobre i złe" [I Mojż. 3:22]
z NAS , czyli ?
ale to moze byc i inne rozwazanie ,czego to dotyczy ,problem w tym ze wy nie chcecie Rozwazac a drwiny- pogarda sa waszym chlebem powszednim
Cytuj:
Bóg jest pełnią. Mężczyzna i kobieta stanowią pełnię. Natomiast męski i żeński pierwiastek Boga, to byłaby już 5 herezja, jaką od Ciebie słyszę (tym razem coś na kształt jing-jang z religii Wschodu).
Coś jednak Rozumujesz ,to skąd to - Natomiast?
Skoro Elohim jest Pełnia to znaczy ze Uczynił SWÓJ OBRAZ PEŁNI w
meskim- żenskim.
Mężczyzna i niewiasta sa Pełnia Stwórcy Jego Obrazem a czy to jest
-yng-yang ? nie wiem , może?
Co do herezji to dla ciebie wszystko nia jest czego sam NIEROZUMIESZ.
Szechina - Malchut ?
Ciagle bedziesz trwał ze kobieta to demoniczne zwierze ?
http://biblia.phorum.pl/index.php