ozymandias napisał(a):
Powiedzmy że w opozycji do "jedynie słusznej linii programowej" tego forum. Wiem, wiem, to UP zna Biblię i ma właściwa interpretację, reszta to przeginacze i "emocjonaliści", świadczy o tym chociażby ostatnia twoja wypowiedz.
Ozy, ja bardzo nie lubię ściemy. Czy możesz w ostatniej mojej wypowiedzi wskazać paluszkiem to, co zarzucasz mi w Twojej ostatniej wypowiedzi?
Poza tym, każdy ma swoje zdanie i każdy argumentuje. "Jedynie słuszna linia" oznaczałaby zakaz publikacji innych poglądów lub brak dyskusji. Czy zauważyłeś coś takiego na tym forum? Każdy ma prawo twierdzić, że właściwie interpretuje Biblię i tak się tutaj rozmawia. Czy potrafisz zacytować jakiś fragment UP mówiący o "jedynej właściwej interpretacji" w wykonaniu UP? Albo twierdzący, że UP jest nieomylna?
Uważam, że sztucznie tworzysz coś, do czego się stawiasz w opozycji. Oczywiście masz do tego prawo, ale jeśli przy okazji stawiasz jakieś zarzuty, to chciałbym, żebyś je skonkretyzował. Czytają nas różni ludzie i należałoby to zrobić choćby dla nich, żeby im konkretnie pokazać, dlaczego UP jest nie w porządku i dlaczego wymaga tak dzielnej opozycji (dobrze, że przynajmniej konstruktywnej). Opozycja w postaci odmiennych poglądów jest na forum czymś naturalnym. Ale opozycja dla opozycji?
Nie musisz znikać z forum, ale przynajmniej bądź uczciwy. W ostatnim Twoim poście wyczuwam postawę "wprawdzie nie mam konkretnych argumentów, ale jakoś muszę się odgryźć, żeby choć trochę wyszło na moje".