www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Pn maja 12, 2025 7:43 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 12:25 pm 

T.S.CHRISTWEAPON napisał(a):
Być może przeoczyłem ten fakt,ale czy ktoś z was już pisał o tym że Benny wziął swoje namaszczenie od zmarłych A.S.Mc Person oraz Kathryn Kuhlman,podczas odwiedziń na grobach tych kobiet. Co sądzicie o takim przekazywaniu mocy przez zmarłych?Dla mnie trochę dziwne...

Masz rację, to dziwne i trochę zalatujące spirytyzmem i okultyzmem....

Cytuj:
Duch Święty działa w Polsce i nie potrzebuje pośredników. Jeśli Bóg nie ześle swojej łaski to nawet B. Hinn nie pomoże .

Masz rację. Mylą się ci którzy pokładają ufnośc w "super-hiper namaszczonych"kaznodziejach z Zachodu takich jak B.Hinn.....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 1:29 pm 

Po co nam hyperpriczery,jak oni nie potrafią sami zaprowadzić porządku w Ameryce? Sami musimy wychodzić do ludzi w naszym kraju.W wypadku,,Ewangelizacji Polaków''- ,, Polska dla Polaków!'' :lol:

"Bez prorockich objawień naród dziczeje....''Księga Przysłów 29:18a

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 2:59 pm 

--

Ostatnio edytowano N lut 07, 2010 7:31 pm przez kristina, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Benny
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 6:04 pm 

ale gdy zmarły wpadł do grobu Elizeusza,ożył/2 Król.13:21/.Coś z tymi grobami jest dziwnego.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Benny Hinn
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 9:40 pm 

Rafael, bracie drogi. Jak sie boisz ze Cie B.H. zwiedzie to go po prostu nie sluchaj. Teraz to mnie przekonales ze jest to kwestia dojrzalosci.Nie dysponujesz zadnymi argumentami a ci co probuja Ci powiedziec w czym rzecz odsylasz do modlitwy.To ja juz podziekuje Ci za rozmowe. Tak czy inaczej niczego ona pozytecznego nie wniosla. Zostan z PANEM BOGIEM.Dana.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Benny Hinn
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 10:13 pm 

dana napisał(a):
Rafael, bracie drogi. Jak sie boisz ze Cie B.H. zwiedzie to go po prostu nie sluchaj. Teraz to mnie przekonales ze jest to kwestia dojrzalosci.Nie dysponujesz zadnymi argumentami a ci co probuja Ci powiedziec w czym rzecz odsylasz do modlitwy.To ja juz podziekuje Ci za rozmowe. Tak czy inaczej niczego ona pozytecznego nie wniosla. Zostan z PANEM BOGIEM.Dana.

Ależ Dana, bardzo mało interesuje mnie B. Hinn i jego służba. W TBN go kilka razy widziałem i tyle. Zastanawia mnie jedynie bezkrytyczne przyjmowanie wszystkiego od "namaszczonych". Gdzieś wyżej ktoś zacytował przekleństwo, które B. Hinn rzucił na ludzi, którzy sprzeciwiają się jego służbie. Nie zastanowiło Cię to? Jak sie do tego odnosisz? Zgadzasz się z tym?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 10:38 pm 

Rafael, jak napisales ze " gdzies, ktos wyzej zacytowal przeklenstwo..." widzisz ja do takich rzeczy podchodze z duza rezerwa, a w tym przypadku nie daje zadnej wiary. dlatego ze na to nie ma zadnych dowodow. Tym bardziej jest mi trudno w to uwierzyc ze nigdy tego nie slyszalam. Zadziwiajace jest dla mnie to ze Wy mieszkajacy prawie tysiac kilometrow z tad wiecie to o czym my tutaj nigdy nie slyszelismy.Media maja niesamowite mozliwosci.Moga kogos podniesc bardzo wysoko by za chwile go zrzucic. A z tym namaszczeniem od zmarlych to juz calkiem delirie.To sa ploty, ktorych dzieci BOZE nie powinni powtarzac. Szczerze Ci powiem ze nie mialabym odwagi.Uwazam to za "klapanie jezorem" Pozdrawiam serdecznie. Dana.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 10:45 pm 

Smok Wawelski napisał(a):
Beny Hinn: "Przeklinam każdego mężczyzne i kobietę, którzy ośmielą się dotknąć namaszczonego. Przeklinam człowieka, który odważy się wypowiedzieć słowo przeciwko tej służbie":

http://biblelight.net/Benny-Hinn's-curse.WMV

"Nie wiecie, jakiego ducha jesteście" [Łuk. 9:55]

Dana, kliknij na link, temu też nie dasz wiary?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 11:54 pm 

Rafael, kliknelam i sluchalam i dalej nie jestem przekonana, jakosc nagrania zupelne zero, krociutki, wyrwany tekst i podejrzewam ze to nawet nie jego glos.Tak widzisz;nie jestem ani z nim ani przeciwko niemu i wydawanie osadow zostawiam innym, bo jezeli po wysluchaniu " takiego" tekstu mozna wydac o kims opinie, to wybacz ale mnie to nie interesuje.Wole konkrety.Pozdrawiam serdecznie.Dana.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 15, 2007 7:26 am 

Dana, a TBN masz...?( kanał w tv). Posłuchaj, zobacz. Ja to kiedyś oglądałam. I wystarczyło.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 15, 2007 7:45 am 

No właśnie,wystarczy popatrzeć na te widowiska.Co to ma wspólnego z ewangelią?Może tylko niektóre słowa..... :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 15, 2007 8:06 am 

Kochani, może na odmianę teraz napiszecie świadectwa tego ,co Bóg czyni w Waszych zborach ,ku zbudowaniu nas wszystkich. To co dzieje się na krucjatach B. Hinna już wiemy chociażby z TBN , teraz miło byłoby przeczytać o nawróceniach, uzdrowieniach w naszym kraju . zachęcam do dzielenia się świadectwami. Pozdrawiam Sewen

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 15, 2007 8:20 am 

Adamie, widzę że jesteś z Katowic. Pamiętam czasy w "Betanii",gdy na zgromadzeniach Bóg w cudowny sposób uzdrawiał ludzi. Dopóty ,dopóki nie zaczęli realizować "wizji" zboru matki z którego powstanie wiele zborów córek. To pociągnęło za sobą budowę budynku "amfiteatru". Jest nieskończony "amfiteatr" , ludzie,którzy mogą się szukać w wielkiej sali, ale także tacy ,którzy jeżdżą setki kilometrów by szukać Bożej obecności . Może Ty jesteś wśród nich? Czy wszystko jest w porządku? Nikt nie ocenia wizji?
Nikt nie mówi ,że jest fałszywa ? To można ocenić na miejscu. A my chcemy oceniać B. Hinna, człowieka ,któremu wielu ludzi zawdzięcza to ,że mogli usłyszeć Ewangelię i nawrócić się.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Benny
PostNapisane: Pt cze 15, 2007 9:10 am 

Graża napisał(a):
ale gdy zmarły wpadł do grobu Elizeusza,ożył/2 Król.13:21/.Coś z tymi grobami jest dziwnego.
Tak,ale nie napisane jest że ten człowiek usługiwał później namaszczeniem(w duchu)Elizeusza.Benny twierdzi jakoby Ewangelistki McPerson i Kulhman przekazały mu moc podczs pobytu na cmentarzu.Jak mielibyśmy przyrównywać tą historię do cudu w grobie Elizeusza,to Hinn musiałby rozkopać groby aby dotknąć się szczątków Aimee i Kathryn. :shock:

"Bez prorockich objawień naród dziczeje....''Księga Przysłów 29:18a

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt cze 15, 2007 9:26 am 

dzięki

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1