arielkx ja mu to mówiłem na gg tysiąc razy
podawałem konteksty
podawałem fragmenty zaprzeczające jego rozumowaniu
a on nadal nic
osobiście nie wierzę, że narodził się z Ducha
znam go od 3 lat
był czasm kiedy wierzył, że Jezus jest Bogiem Prawdziwym,bo takim uczynił Go Ojciec, po Jego stworzeniu
on nie przyjmuje żadnej krytyki
nie należy do żadnego Kościoła, z przekonań innych szydzi, a także z drogi zyciowej innych
tysiące razy naśmiewał się ze mnie, że zmieniam wierzenia (byłem w KK, potem otarłem sie o sJ, ads)
tylko, że ja nigdy nie wymyśliłem takich rzeczy jak on
zablokowałem go na gg to mi znów wlazł pod innym numerem chyba
szkoda, że nie widziecie, jakiegom słownictwa ten ,,wielce kulturalny| wit używa na gg
bo tu jest taki potulny...
ja myślę, że dla niego badanie Pism i chrześcijaństwo to taka zabawa dla samotnych dorosłych ( ma 30 lat, żyje sam, nie nalęzy do żadnego zboru, dużo siedzi przy kompie)
myślę, ze on czerpie jakąś przyjemność z utrzymywania doktryn, których nikt nie utrzymuje
myślę, ze czuje się wtedy wyjątkowy, ja osobiście nie widze sensnu z nim dystkutowania-do niczego to nie prowadzi ( dla porównania-ja-wielce pyszny- zmieniałem poglady chyba z 10 razy, jeśli ktoś mi wskazał w Biblii-że tak naprawdę się rzeczy mają-przyjąłem nawet prawdę o duszy nieśmiertelnej-co było dla mnie bardzo trudne)
weźcie te moje słowa pod uwage rozmawiając z tym człowiekiem, który z pewnością jest indywidualistsą...
PS kiedyś go pytam: wierzysz juz w TRójce?
a on: nie zajmuje sie tym, lepiej sie zając usprawiedliwieniem, które jest z wiary...
widać po jego owocach (naukach które on wyznaje) ze właśnie nie za bardzo wazne było dla niego kto go usprawidliwił i z jakiego Ducha jest zrodzony