www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Pn maja 12, 2025 12:31 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 486 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 05, 2006 3:44 pm 

Jarek

Jesli uważasz ,że cie ignoruje to przepraszam co do nasiakniecia to masz racje też o tym myslałam.

Cytuj:

Powiedz mi czy przystoi kobiecie rywalizowac z mężczyzną, albo mężczyznie z kobietą o to kto kogo ma nauczać?

jest to wogóle nie dopomyslenia ,przecież nie zyjemy juz dla siebie i kiedy wypowiadamy Jego Słowo to dla Jego CHwały dla YHVH ,jak wiec mozna nauczać ,ze kobiecie niewolno nauczać? :shock:

Cytuj:
Wybacz ale za zdrową naukę, której przeciwstawiają się nieposłuszni uważam że to głową kobiety jest mąż, a nie na odwrót, a podległość w dziele stworzenia tak samo nie ma nic wspólnego z niższością czy wyższością kogokolwiek. Są jedno dopóki gdy nie pojawi się małżeństwo nie jako jedno ale dwie głowy i to juz jest chore.

Oczywiście że tak ,ale niemieszajmy w to Słowa Bożego ,przez które żyjemy i dla którego Żyjemy by Głosic/Nauczać.
Cytuj:
Jesli uważasz siebie za poślubioną w Panu, to chyba jest to zrozumiałe, że nas wewnątrz obowiązuja takie same zasady jak na zewnątrz i to co dotyczy wewnatrz małżeństwa dotyczy także i poza. W przeciwnym razie to co z zewnątrz przenika do wewnątrz.

Toteż Głosze i opowiadam Pana Swego , to On jest moja Głowa ale czy ty mi chcesz powiedzieć ,że On nakazuje mi milczeć?
Cytuj:
Nieprzystoi nawet mężczyznom rywalizowac o to kto ma nuczać, ani tak uczyć aby w takim duchu wzrastali, a tak przecież też jest w zborach.

Nieprzystoi ,jak można rywalizowac przecież my jesteśmy NACZYNIAMI
i mamy się dzielić tym czym nas napełniono.

Kiedy wkleiłam o pracy ,nauce Żydówek ----i pyta co to ma wspólnego z chrześcijankami a to ,że chrześcijanka też kobieta.

Hej.

http://biblia.phorum.pl/index.php

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 05, 2006 4:27 pm 

W tym jednak co piszesz masz problem ze zrozumieniem powodów dlaczego kobietom nie wolno nauczać? I łaczysz to z całkowitym zamykaniem ust kobietom, a przeciez tak nie jest.

Gdyby człowiek nie zgrzeszył, miałabyś coś przeciw takim słowom że Kobieta została stworzona ze względu na mężczyznę (I Kor. 9)? Ja uwazam ze nie miałabys nic przeciw.

To nie to co czynimy ani jak czynimy, jest wywyzszeniem w Panu, ale Pan. tak więc nie istotne jest to kto komu podlega w Nim, gdyz w Nim jest podległość wszystkich i wszystkiego. To że kobieta chce przewodzić zaróno w domu i ;) jak też poza domem, a nuczanie niesie ze sobą przewodzenie, to jest to wbrew uwielbiania Boga juz od podstaw - dzieła stworzenia. Gdy to staje się zrozumiałe, wtedy inne i nastepne sprawy stają się zrozumiałe w ten sam sposób. Np: To nie w Ewie zgrzeszylismy a w Adamie, czyli odpowiedzialność za grzech poniósł Adam; choć przez kobiete grzech wszedł do ludzi, to przez kobietę przyszło zbawienie do ludzi i dlatego w Chrystusie mamy życie.

Rozwaz jeszcze w Panu kwestię Aniołów, którą to porusza Paweł w tym liscie.
Posłuszeństwo to nie jest wyłacznie z uwagi na nas samych ale na wszelkie stworzenie.

Także naucza nie ten kto mówi, ale ten kto czyni i to w Pokoju Bozym wobec ustanowionych praw Bozych, wobec jednego Nauczyciela.

Hej )))

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 05, 2006 5:45 pm 

Oliwka napisał(a):
Kiedy wkleiłam o pracy ,nauce Żydówek ----i pyta co to ma wspólnego z chrześcijankami a to ,że chrześcijanka też kobieta.
Hej.

Feministki takze sa kobietami, i co z tego wynika?
Kolejny , droga siostro, niewypal.
Szanuje twoja wolnosc wyboru. Ale w dyskusji uzywaj argumentow, a nie bezsensownych stwierdzen.

Cytuj:
,,Liafail
niegrzeczna jestem bo?
osmielam sie twierdzic ,ze Paweł nie zabraniał kobiecie nauczac ,bo nigdy by sie na COS takiego nieodważył . ''

Znowu braki we wnioskowaniu, i szczerosci w dyskusji.
Wcale nie uwazam, iz jestes niegrzeczna bo uwazasz, ze Pawel cos zabronil czy nie zabronil.

Niegrzeczna to bylo ,,delikatne'' stwierdzenie, i bardzo grzeczne.
Podaje cytaty na ktorych sie oparlem mowiac, iz jestes (delikatnie mowiac) niegrzeczna:

Cytuj:
ale ty jako szowinista nie chcesz o tym wiedzieć ,ze Bóg Miłuje i potrzebuje kobiet i mężczyzn by w nich Duchem przebywać.

Cytuj:
kobiety bite na smierć za Głoszenie Jezusa ,zapewne w twoich oczach to głupie baby

Cytuj:
bardziej miłujesz brzuch swój

Powinnas sie poprostu troche zastanowic zanim cos napiszesz.
Napominasz wszystkich wokol ostrymi slowami, a sam twoj jezyk potrzebuje uzdrowienia.

Inna rzecza jest, ze wkladasz osobom slowa, ktore oni nie powiedzieli,
nagminnie. Twoje wnioskowanie jest wielce nielogiczne.
itp

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 06, 2006 5:56 pm 

Cytuj:
Powinnas sie poprostu troche zastanowic zanim cos napiszesz.
Napominasz wszystkich wokol ostrymi slowami, a sam twoj jezyk potrzebuje uzdrowienia
.

I powinnam zwiesic głowe i pozwolić by twój jezyk szalał bo jesteś facet?
Cytuj:
Inna rzecza jest, ze wkladasz osobom slowa, ktore oni nie powiedzieli,
nagminnie. Twoje wnioskowanie jest wielce nielogiczne.

jakie to SŁOWA , :roll: włozyłam w twoje logiczne usta

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 06, 2006 6:08 pm 

Zycze ci wszystkiego najlepszego,
Blogoslawienstwa Bozego
i Merry Christmas.

Na twoje powyzsze wypowiedzi brak mi slow

Pozdrawiam
Liafail

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 06, 2006 6:20 pm 

Jarku
widac problem jest w tym ,że ja Nauczania nie uważam za przewodnictwa
Nauczanie jest zwiazane ze Słowem Bozym i dla mnie jest to Głoszenie
Moze ja mam takie spojżenie na Usługe bo dla mnie jest to złączone z

wielką odwagą ,i naprawdę ciężka Usługa nie patrze jak zapewne wy, na kościól na kazalnice na podium , to mnie nie interesuje .Chociaż i nie gorszy gdy niewiasta zza pulpitu Głosi /Naucza.
Paweł powiedział ,ze kto jest More/Nauczycielem niech tym Usługuje
Dla ciebie jest to jakieś wypaczenie ,ale gdybys wniknał w świadectwa tych co byli POSŁANI na misje do obcego nam kulturowo kraju ,gdzie
grozi śmierć za Głoszenie , mógłbys inaczej spojrzeć na Słuzebnice Pańskie.

Kiedy czytałam Człowiek z nieba i Yun mówił o ich spotkaniach dziwiłam sie jak to jest ,że tak ludzie lgna do słuchania Slowa .Noca szli w zagrożeniu ,ze złapie ich policja.
Jego matka była ta ,któa przewodziła Głosił i Nauczała ,była w wiezieniu bita ,bita. Yun powiedział ,ze my na zachodzie popełniamy błąd ,nie pozwalając kobietom Usługiwac nauczaniem.
Dlatego mysle ,że my nadajemy sie do bicia do więzienia na wojne ,ale nie do Nauki Słowa.
Skoro Żydzi Rabini potrafili dopuścic swoje kobiety dorównych sobie usług
to na co wy czekacie?

Cytuj:
To że kobieta chce przewodzić zaróno w domu i ;) jak też poza domem, a nuczanie niesie ze sobą przewodzenie, to jest to wbrew uwielbiania Boga juz od podstaw - dzieła stworzenia.

Nie mam poj,ecia jak ty mogłes przyjąć takie myslenie ,jesli kobieta przejmuje w domu przewodnictwo to mąż musi być pijakiem a ktoś musi dzwigac cieżar .To tak jak bys powiedział ,ze kobieta nie moze prowadzic auta bo kierownica tez moze byc przewodzeniem w jej rękach,
W zborze słyszałam ; pastor jechał z żona on prowadził i dostał ataku stracił przytomnosć i co? ona łapie kierownice wyjechała gdzies przez rów w pole ale uratowała ich obojga.

Gdyby kobiety zacze,y byc odpowiedzialne za Slowo za Nauke i czuły sie
potrzenbe nie -byłoby tyle plugastwa .
Cytuj:
Gdy to staje się zrozumiałe, wtedy inne i nastepne sprawy stają się zrozumiałe w ten sam sposób. Np: To nie w Ewie zgrzeszylismy a w Adamie, czyli odpowiedzialność za grzech poniósł Adam; choć przez kobiete grzech wszedł do ludzi, to przez kobietę przyszło zbawienie do ludzi i dlatego w Chrystusie mamy życie.

Skąd wiesz ,że grech wszedł przez Ewę ?
Cytuj:

Rozwaz jeszcze w Panu kwestię Aniołów, którą to porusza Paweł w tym liscie.
Posłuszeństwo to nie jest wyłacznie z uwagi na nas samych ale na wszelkie stworzenie.

tak ze wzgledu na aniołów Posłanców niewiasta ma mieć na głowie Znak
Władzy-Marut .
Czym są włosy ?
Cytuj:
Także naucza nie ten kto mówi, ale ten kto czyni i to w Pokoju Bozym wobec ustanowionych praw Bozych, wobec jednego Nauczyciela.

Hej )))[/quote]

No jesli tak chcesz niech ci bedzie ,ale można na migi :wink:
Nauczyciel ma to do siebie ,że Mówi , Wiara przychodzi prze Słuchanie Słowa , to znak że za mało jest ,którzy MÓWIA Słowo.
:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 06, 2006 7:45 pm 

Cytuj:
Nauczanie jest zwiazane ze Słowem Bozym i dla mnie jest to Głoszenie

I cały czas mysle że z tego powodu jest nieporozumienie.

w nastepnej twojej wypowiedzi nie chce wnikać w czyjeś posłanie i działanie jak to przytoczyłaś w przypadku Yun'a, bo moze to równiez wypływać z tego ze róznie rozumiemy głoszenie a nauczanie. Jak też Yun w tym równie dobrze wskazał zachodowi na złe podejście do kobiet, choć jak podajesz nie tylko.

Osobiscie watpię aby Duch Świety obdarowywał kobiety nauczaniem i przewodzeniem w kosciele, wiec mówienie i pokazywanie świadectw że tak jest, jest dla mnie dowodzeniem że juz cos jest nie tak z rozumieniem.

Jeszcze kilka ładanych lat temu zgadzałbym sie na to co piszesz i dowodzisz i że co to za róznica czy kobieta naucza czy mężczyzna?
A dzis także "powyrzucałbym" kazalnice i ambony to i cos nas łaczy ;)
Choc wolałbym aby to coś, to był w pełni On i abyśmy nie opierali sie na często źle rozumianych swiadectwach, proroctwach czy rozumieniach drugiego ale na Nim i w Jego Duchu.

Zwróć uwage ze jak coś źle to ktos inny a nie ja, a jak dobrze do ja a nie ktos inny. To jest z nieodrodzonego człowieka. Dziś prawie już żadnen człowiek czytający pismo nie oponuje że w Adamie wszyscy zgrzeszyli, a nie w Ewie. I ile "walki" kiedys było że to nie kobieta była odpowiedzialna za zło tego swiata. Tu dziś nie ma sporu czy niezrozumienia. To w Adamie z racji ze był stworzoną pierwociną Człowieka poniesiony został grzech a nie w Ewie przez którą wtedy Szatan miał dostęp do człowieka(dlatego napisałem że grzech wszedł przez Ewe i prosiłbym o wyrozumiałość w tym stwierdzeniu a nie czepliwość ;) )

Czemu więc zabierasz mężczyznom tą samą odpowiedzialność w Chrystusie? Czemu tu nie widzę konsekwencji w stwierdzeniu że prawa Boga sa niezmienne, więc czy z racji tego że w Duchu Świetym jestesmy zrównani, to czy także według ciał?

na koniec powiem, że ta głoszona równość kobiety i mężczyzny to dla mnie stary numer Szatana i znów przez kobietę chce poprowadzić do bluznienia przeciw dziełu stworzenia.

Pozastanawiaj się nad tym w Jezusie Chrystusie, Panu naszym.
Hej

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 07, 2006 3:17 pm 

ja na początku
Cytuj:
na koniec powiem, że ta głoszona równość kobiety i mężczyzny to dla mnie stary numer Szatana i znów przez kobietę chce poprowadzić do bluznienia przeciw dziełu stworzenia.
>>>> OSOĄdzasz kobietę ,ze Głosząc Słowo YHVH blużni! :shock:

Zapewne bo tylko on mógł tam zamącić a poniewaz jego Nienawiść do obiety siega od Eden to jak mógłby zgodzic sie zeby ta nic niewarta w jego oczach mogła mówic o TYM ,któremu on sie sprzeciwia.
Jarku kiedy czytam w dziejach ap. o Głoszeniu Wykładaniu to sie zastanawiam
czy kobieta mogła Głosic o JAHszua ale Wyłozyc nie mogła bo juz naucza
kiedy czytam ,że;
dzap15/8
Bóg też ,który zna serca ,przyznał sie do nich ,dając im Ducha Świetego jak i nam.>>>
to mam tozumieć według waszej Nauki ,ze chociaż poganie otrzymali Ducha to kobiety nie moga W TYM Duchu Głosić/Uczyc KIM jest JAHszua bo to wykaracza poza ramy małżenskie?
Ona bierze góre nad meżem?
i nie uczynił Żadnej róznicy miedzy nami a nimi oczysciwszy przez wiarę ich serca.
>>>
No dla meżczyzn nie ma róznicy poganin i Żyd są sobie równi w Słowie ale kobiety
nie otrzymały takiej równości
.?
Czytałes o Armii Zbawienia , czytałeś o dzielności kobiet ? One sa gotowe na wszystko ,są dzielne ,wytrwałe ,uparte ,odpowiedzialne ,wytrwałe w bojowaniu i zaufaniu ida do więzienia i na śmierc byle JAHszua był Głoszony .
A jak moze byc Głoszony bez Nauczania? Kim On jest ,-to juz tylko panowie wiedzą. :cry:
Nie zabieram mężczyznom Odpowiedzialnosci ,juz najwyższy CZAS by tacy byli zamiast wykłócać sie co kto powinien ,bo takie gderanie to lenistwo zakamuflowana zniewieściałośc i niewiedza.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 07, 2006 3:56 pm 

Pochwała dzielnej kobiety:

jej wartość przewyższa perły[...]
serce małżonka ufa jej, nie brak mu niczego.

Najwyraźniej wartość kobiety jakoś jest związana z tym, że mąże jej ufa :wink:

Gdyż wyświadcza mu dobro, a nie zło[...]
dba o wełnę i len i pracuje żwawo swoimi rękami [...]
wstaje wcześnie, gdy jeszcze jest noc , daje żwyność swoim domownikom

Miernikiem wartości kobiety jest jej stosunek do pracy , a przede wszystkim zajmowanie się własnym domem...

gdy zechce mieć rolę, nabywa ją, pracą swoich rk zasadza winnicę

Kobieta może być operatywna, założyć własny biznes! :)

mocą przepasuje swoje biodra i rzeźko porusza ramionami , wyczuwa pożytek ze swoej pracy[...]otwiera swoją dłoń przed ubogimi, do biedaka wyciąga swe ręcę
Kobieta wartościowa będzie okazywać miłosierdzie...
[...] dziarskość i dostojność jest strojem, gdy otwiera usta mówi mądrze , a jej język wypowiada dobre rady

Nikt nie pogardzi radą mądrej kobiety!

czuwa nad przebiegiem spraw domowych [...]jej mąż sławi ją , mówiąc : jest wiele dzielnych kobiet, lecz ty przewyższasz wszystkie[...]bogobojna żona jest godna chwały[...]

To jest opis dzielnej kobiet
Dzielna, bogobojna kobieta dba przede wszystkim o:
a) swego męża
b) sprawy swojej rodziny, sprawy domowe
jest :
c)pracowita
d) optymistycznie nastawiona do życia, posiada pogodę ducha
e) jest zaradna, operatywna
f)mądra, wypowiada mądre rady
g) okazuje miłosierdzie

Nie musi być "bojowym"nauczycielem Słowa, aby zasłużyć na pochwałę i miano dzielnej kobiety...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 07, 2006 5:46 pm 

Lud Boży okreslony jest także że nie będą sie pouczać słowami: Poznaj Pana.

Cóż to może oznaczać Oliwko?
Szkoda ze nie widzisz róznicy między głoszeniem Pana posród niewierzących, gdzie też sa elementy nauczania, a nauczaniem pośród wierzących, gdyż to juz nie jest dosłownym głoszeniem a nauczaniem.
Czy nie spotykasz się z tym w swoim zyciu gdy ktoś przychodzi do ciebie i ma w nosie czy wierzysz i głosi ci Pana abys uwierzyła? To że są tacy głosiciele głusi jak pień, to nie znaczy abys i ty była. Chyba że tak chce Pan, a to też jest mozliwe.

Nienawiść Szatana jest do każdego kto wierzy i niewierzy, i oczywiście do nas obojga Oliwko, a nie: ze nienawidzi bardziej kobiet.
Cziało Boże ma jedną głowę, a nie dwie, zarówno w Duchu jak też cieleśnie.

Mówiąc o równości kobiet i mężczyzn, pisałem o równości którą świat propaguje, i jednoczesnie propaguje odrębnośc i niezalezność kobiet od mężczyzn. Natomiast my jestesmy sobie potrzebni we wzajemności Pańskiej, a nie w odrębności swoich ciał. Tu nie ma znaczenia czym się w Panu zajmujemy, bo cokolwiek jest do roboty to wazne by czynić. Nie wazne jest też patrzenie czy ktoś ma, a ja nie, bo budzi to zazdrość i niechęc do bycia w takim stanie w jakim Pan powołał.

Hej )))

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 07, 2006 9:24 pm 

Ło rety Grażynka....toż to My jako zywo :D :D :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 08, 2006 1:26 pm 

Cytuj:
Grazyna napisał(a):
Pochwała dzielnej kobiety:

jej wartość przewyższa perły[...]
serce małżonka ufa jej, nie brak mu niczego.

Najwyraźniej wartość kobiety jakoś jest związana z tym, że mąże jej ufa :wink:

Gdyż wyświadcza mu dobro, a nie zło[...]
dba o wełnę i len i pracuje żwawo swoimi rękami [...]
wstaje wcześnie, gdy jeszcze jest noc , daje żwyność swoim domownikom

Miernikiem wartości kobiety jest jej stosunek do pracy , a przede wszystkim zajmowanie się własnym domem...

gdy zechce mieć rolę, nabywa ją, pracą swoich rk zasadza winnicę

Kobieta może być operatywna, założyć własny biznes! :)

mocą przepasuje swoje biodra i rzeźko porusza ramionami , wyczuwa pożytek ze swoej pracy[...]otwiera swoją dłoń przed ubogimi, do biedaka wyciąga swe ręcę
Kobieta wartościowa będzie okazywać miłosierdzie...
[...] dziarskość i dostojność jest strojem, gdy otwiera usta mówi mądrze , a jej język wypowiada dobre rady

Nikt nie pogardzi radą mądrej kobiety!

czuwa nad przebiegiem spraw domowych [...]jej mąż sławi ją , mówiąc : jest wiele dzielnych kobiet, lecz ty przewyższasz wszystkie[...]bogobojna żona jest godna chwały[...]

To jest opis dzielnej kobiet
Dzielna, bogobojna kobieta dba przede wszystkim o:
a) swego męża
b) sprawy swojej rodziny, sprawy domowe
jest :
c)pracowita
d) optymistycznie nastawiona do życia, posiada pogodę ducha
e) jest zaradna, operatywna
f)mądra, wypowiada mądre rady
g) okazuje miłosierdzie

Nie musi być "bojowym"nauczycielem Słowa, aby zasłużyć na pochwałę i miano dzielnej kobiety...

no własnie jak mówi karina - jako zywo to o nas :D

Jednak twój dopisek - Nie musi być " bojowym" nauczycielem Słowa....

Przecież to nie o to chodzi ,ciagle mieszamy i stawiamy Siebie ponad Słowo .Słuzebnica Panska jest Słuzebnica z Łaski Pana to Duch Świety musiał uczielić jej pragnienia Nic z siebie uczynic nie możemy.
Czy wszystkie jadą na Misje-Posłanki czy wszytkie chcą być Pasterkami
ja mówie o tym ,że jeżeli Duch Pana ja Powołał dał jej chcenie i wykonanie to nie nalezy rzucac jej kłód pod nogi ,bo taki człowiek jest
przeklety.

>>>>>
""""""""
W 1938 r., w "Central-Vereins-Zeitung", napisała:

"Jeśli miałabym wyznać, co mną, kobietą, powodowało, aby zostać rabinką, to przychodzą mi na myśl dwie rzeczy: moja wiara w Boże powołanie i moja miłość do człowieka. Uzdolnienia i powołania Bóg zsyła do naszych serc, nie pytając o płeć. Każdy więc, czy to mężczyzna, czy kobieta, ma obowiązek działać i tworzyć według darów, które ofiarował mu Bóg".
Tak też, moim zdaniem, ma postąpić kobieta lub mężczyna, gdy Mesjasz powoła ich na rabinkę lub rabina. Jemu nie wolno się sprzeciwiać <<<
""Niektórzy historycy chasydyzmu twierdzą, że umiejscowienie kobiety religijnej w kuchni i przy dzieciach to powszechnie błędna interpretacja jej roli. Na dowód przywołują przykłady kobiet, które - zauroczone zasłyszanymi lub przeczytanymi w jidysz anegdotami i przypowieściami chasydzkimi - często "nawracały" mężów na chasydyzm.

>>>>
Po co wierzgać przeciw ościeniowi?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 08, 2006 3:19 pm 

Cytuj:
Niektórzy historycy chasydyzmu twierdzą, że umiejscowienie kobiety religijnej w kuchni i przy dzieciach to powszechnie błędna interpretacja jej roli.

Pokaż mi taką kobietę, która wyjdzie za mąż i nie zajmuje się kuchnią i dziećmi...Przecież to naturalne. Z całą pewnością jest to rola , którą pełni kobieta w rodzinie.
Są kobiety, które nie chcą wychodzić za mąż i stawiają sobie jakieś inne cele. Ale nawet wtedy nie powinny chcieć dominować nad mężczyznami. Zresztą- po co? Czy mało jest pracy do wykonania na niwie Pańskiej? Czyż nie można z poświęceniem głosić Słowa Pańskiego czy w inny sposób usługiwać domownikom wiary? Dobrym sŁowem, pomocą materialną( finansową), radą , gościnnością etc...?

Oliwko- czy naprawdę nie widzisz, że zostaliśmy inaczej stworzeni, wyposażeni w inne cechy...? Przeznaczeni do innych ról? Rola kobiety nie jest gorsza od roli mężczyzny. Jest inna i na czym innym polega.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 08, 2006 3:22 pm 

kristina napisał(a):
Ło rety Grażynka....toż to My jako zywo :D :D :D

Niestety, u mnie szwankuje punkt d i f... :?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 08, 2006 11:26 pm 

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 486 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1