Jarku
widac problem jest w tym ,że ja Nauczania nie uważam za przewodnictwa
Nauczanie jest zwiazane ze Słowem Bozym i dla mnie jest to Głoszenie
Moze ja mam takie spojżenie na Usługe bo dla mnie jest to złączone z
wielką odwagą ,i naprawdę ciężka Usługa nie patrze jak zapewne wy, na kościól na kazalnice na podium , to mnie nie interesuje .Chociaż i nie gorszy gdy niewiasta zza pulpitu Głosi /Naucza.
Paweł powiedział ,ze kto jest More/Nauczycielem niech tym Usługuje
Dla ciebie jest to jakieś wypaczenie ,ale gdybys wniknał w świadectwa tych co byli POSŁANI na misje do obcego nam kulturowo kraju ,gdzie
grozi śmierć za Głoszenie , mógłbys inaczej spojrzeć na Słuzebnice Pańskie.
Kiedy czytałam Człowiek z nieba i Yun mówił o ich spotkaniach dziwiłam sie jak to jest ,że tak ludzie lgna do słuchania Slowa .Noca szli w zagrożeniu ,ze złapie ich policja.
Jego matka była ta ,któa przewodziła Głosił i Nauczała ,była w wiezieniu bita ,bita. Yun powiedział ,ze my na zachodzie popełniamy błąd ,nie pozwalając kobietom Usługiwac nauczaniem.
Dlatego mysle ,że my nadajemy sie do bicia do więzienia na wojne ,ale nie do Nauki Słowa.
Skoro Żydzi Rabini potrafili dopuścic swoje kobiety dorównych sobie usług
to na co wy czekacie?
Cytuj:
To że kobieta chce przewodzić zaróno w domu i

jak też poza domem, a nuczanie niesie ze sobą przewodzenie, to jest to wbrew uwielbiania Boga juz od podstaw - dzieła stworzenia.
Nie mam poj,ecia jak ty mogłes przyjąć takie myslenie ,jesli kobieta przejmuje w domu przewodnictwo to mąż musi być pijakiem a ktoś musi dzwigac cieżar .To tak jak bys powiedział ,ze kobieta nie moze prowadzic auta bo kierownica tez moze byc przewodzeniem w jej rękach,
W zborze słyszałam ; pastor jechał z żona on prowadził i dostał ataku stracił przytomnosć i co? ona łapie kierownice wyjechała gdzies przez rów w pole ale uratowała ich obojga.
Gdyby kobiety zacze,y byc odpowiedzialne za Slowo za Nauke i czuły sie
potrzenbe nie -byłoby tyle plugastwa .
Cytuj:
Gdy to staje się zrozumiałe, wtedy inne i nastepne sprawy stają się zrozumiałe w ten sam sposób. Np: To nie w Ewie zgrzeszylismy a w Adamie, czyli odpowiedzialność za grzech poniósł Adam; choć przez kobiete grzech wszedł do ludzi, to przez kobietę przyszło zbawienie do ludzi i dlatego w Chrystusie mamy życie.
Skąd wiesz ,że grech wszedł przez Ewę ?
Cytuj:
Rozwaz jeszcze w Panu kwestię Aniołów, którą to porusza Paweł w tym liscie.
Posłuszeństwo to nie jest wyłacznie z uwagi na nas samych ale na wszelkie stworzenie.
tak ze wzgledu na aniołów Posłanców niewiasta ma mieć na głowie Znak
Władzy-Marut .
Czym są włosy ?
Cytuj:
Także naucza nie ten kto mówi, ale ten kto czyni i to w Pokoju Bozym wobec ustanowionych praw Bozych, wobec jednego Nauczyciela.
Hej )))[/quote]
No jesli tak chcesz niech ci bedzie ,ale można na migi
Nauczyciel ma to do siebie ,że Mówi , Wiara przychodzi prze Słuchanie Słowa , to znak że za mało jest ,którzy MÓWIA Słowo.