Kogucie,a od kiedy to ŚJ przestali się upierać,że ''Jehowa'' to jedynie słuszna forma imienia Bożego?Znasz może datę,kiedy to błysnęło to nowe światło?
Przez kilkadziesiąt lat głosili po całym świacie,że Bóg ma na imię Jehowa,a teraz nagle im przeszło.
Zmarnowałem wiele godzin na dyskusjach ze ŚJ,którzy usiłowali wmówić mi,że taka forma jest najwłaściwsza,a ty teraz twierdzisz,że nigdy się przy tym nie upierali?Od kiedy jesteś w organizacji?Od 5-ciu lat?Nie czytałeś Strażnic i innych wydawnictw organizacji sprzed 10-30 lat?
Wiem,że świadkowie się wstydzą swych starych Strażnic i książek,i że jesteście delikatnie zniechęcani do sięgania po nie,dlatego mam cię za usprawiedliwionego.
Wiem też,że obecnie ŚJ nie upierają się przy formie ''Jehowa'' jako jedynej.Nie wynika to wcale z ich tolerancji czy powiększającej się wiedzy.Poprostu ten ich upór przy formie ''Jehowa'' tak bardzo poruszył chrześcijan,ze zaczęli się temu sprzeciwiać,co spowodowało delikatną zmianę stanowiska.Gdyby dalej się upierali,narazili by się kolejny raz na śmieszność,a na to w obecnym czasie (upadek ''pokolenia 1914) nie mogą sobie pozwolić.
Zmiana stanowiska co do formy imienia Bożego wzięła się więc z nacisków z zewnątrz a nie z wewnątrz organizacji.Teraz za to organizacja beszczelnie udaje,że nigdy się przy formie ''Jehowa'' nie upierali.
Żenada.
Organizacja ŚJ jest ewidentnie i na 100% sektą stworzoną przez szatana,by zwieść wielu.Zbyt dobrze ją poznałem,by w to wątpić.
A komentarze Lisa czytam z uśmiechem.Ma poczucie humoru.