slawik napisał(a):
Wiesz Smoku, ja już kiedyś wyluzowałem. Chciałem na priewie z tobą pogadać i chciałem wyluzować, ale z Tobą nie da się rozmawiać, bo albo się z Tobą zgadzam, albo jestem heretykiem.
Wkurza mnie Twoje nastawianie ludzi. Wykorzystujesz czyjąś niedojrzałość, gafy, czy jakieś udokumentowane wyrywki z usługi i rzucasz na chrześcijan oskarżenia o zwiedzenie.
Zasłaniasz się prawowierną nauką, a atakujesz akurat ludzi, którzy wiele robią dla zwiastowania ewangelii. Czemu nie czepiasz się tych co po zborach grzeją łąwki, co nic nie robią tylko siędzą w letargu. Tacy Ci odpowiadają? Takich chcesz produkować? Bo niech ktoś jest martwy duchowo, byle nie poszedł do przodu, byle nie ośmielił się wierzyć, bo jak się ośmieli to ma się bać, że na każdym kroku czeka zwiedzenie. Najlepiej trzymać ludzi w strachu. Dziel i rządź. Niech się kłocą to łatwiej nad nimi panować.
Nie porównuj mnie do manipulatorów z KRK, bo ja co do Ciebie, mam tu poważne obawy.
Któś na tym forum, na priwie, mówił mi o Tobie, że jesteś człowiekiem skromnym. Ja na prawdę chcę mu wierzyć, ale jak mam to zrobić? Literą mnie nie przekonasz, bo nie poddaję się indoktrynacji. Na takie moje słowa zwykłeś odpowiadać, że już poddałem się indoktrynacji. Nie masz prawa tak twierdzić, bo nić o mnie nie wiesz, a takie postępowanie jest tylko manipulacją. Nie wiesz co myślę czy czuję, bo nie jesteś we mnie.
sławik,
sorry, ale nie można generować emocjonalnego ostrzału pozbawionego merytorycznych argumentów tylko dlatego, że Ci ich braknie!
Znam Smoka, lubię i cenię, a wyznam Ci, że nie do końca zgadzamy się co do koncepcji zboru i Kościoła. I sobie o tym rozmawiamy. Wymieniamy argumenty i to w budujący sposób.
I dalej go lubię..
Piszesz gdzieś, żeby Smok pokazał Ci swoje owoce..
Mogę pewnie zaświadczyć, że znam grono osób które wiele skorzystały duchowo i na poznaniu Słowa słuchając jego nauczania. Czy to dobre owoce? Dla mnie tak. I to lepsze niż kilkaset osób leżących pokotem pod kazalnicą lub las podniesionych rąk na "tak dla Jezusa", których to rąk nikt potem już nie widzi przy pracy w Kościele.
Jak zauważyłeś pewnie, to forum jest powołane w pewnym celu i tym celem jest:
Utwierdzanie się w zdrowej nauce.
Tzn. że kładziemy nacisk i Smok to z oddaniem robi na wyizowlowanie i nazwanie po imieniu herezji i zwiedzenia.
Nie znaczy, że jego i zdanie jest bezbłędne i nieomylne. Ale jeśli nie potrafię na mocnym, biblijnym gruncie tego udowodnić to wolę posłuchać po a nusz (nie wiem jak to się pisze!) się czegoś nauczę do czego sam jeszcze nei doszedłem!!
A co do porównania Smoka do JPII

Wow!! Cenne!!
Ale bądź spokojny! Jeszcze w żaden pierścien go nie całowałem..