www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Śr maja 14, 2025 5:35 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 486 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 2:34 pm 

Smok

Cytuj:
Oliwko, ktoś Cię utwierdza w błędzie. Argumenty są żenująco słabe i przeczą normalnemu znaczeniu tekstu. A jeśli ktoś koniecznie chce przeczytać coś innego, niż jest napisae, to nie można z nim dyskutować, bo i tak zawsze zobaczy to, co chce zobaczyć

cytat z ksiazki;

...".nie trudno zauważyć ze właśnie kierowanie Kosciołem i praca Bozą według zasad egocentryzmu jest najskutecznijszą droga do powodowania ,pogłebienia i utrwalania rozdarcia w ciele Chrystusowym.
Ludzki decyzje narzucane społecznościom powodują ,że ukształtowane one zostaja na obraz i podobieństwo ludzkie ,urobione i dostosowane do mentalności , moralności i upodoban oraz przyzwyczajeń najrózniejszych przywódców ,narzucających swoja wole innym .
Tam gdzie rzadzi jednostka albo mała grupa a inni sa w wyrażaniu swoich opinii ograniczani i eliminowani ,nie moze nie byc jednostronności i nie moze byc zrównoważenia ,gdyż każdyh człowiek jest ograniczonyh .

Im wieksze grono prawdziwych dzieci Bozych ,tym wieksze posiada ono sumaryczne zrozumienie ,objawienie i doswiadczenie duchowe ......
-Ale ani wtedy nie moga uważać sie za władnych do stanowienia zasad i wiążącego decydowania w sprawach wiary wkraczać w kompwtencje GŁOWY .

W zwiazku z tym apostoł Paweł w Słowie Bozym zadaje znamienne pytanie
;

CZY Słowo Boże od was wyszło albo czy tylko do was samych dotarło :?:

Chodzi o to ,że gdyby tak było ,dani ludzie mogliby w pewnym zakresie pozwolić sobie na ustalanie jakichś reguł czy zasad bez obawy naruszenia jedności w ciele Chrystusowym .Poniewaz jednak tak nie jest ,gdyz Słowo Boze wyszło nie od nich ,lecz od Boga ,i prócz nich przyszło jeszcze do wielu innych ludzi ,dlatego musza sie konsekwentnie wstrzymywac od dodawania do niego jakichkolwiek własnych ustaleń czy uchwał ,gdyz taki czyn spowodowałby lub pogłębił różnice miedzy nimi a tymi ,do których Słowo doszło równiez ,ale znajduja sie poza zakresem obowiązywania ich ustaleń czy uchwały.
>>>>>>>>>
Właśnie ,o to chodzi ,że Słowo Boze nie wyszło od nich
i nie TYLKO do nich dotarło
,

Jak zatem Paweł mógłby zajmować miejsce GŁOWY ,wkraczać w Jej kompetencje i mówic COS tak nie zdrowego ,jak zabraniać kobiecie nauczac lub milczeć w zgromadzeniu i to na innych warunkach niz obowiazywało to mężczyzn :?:

SZkoda ,że bez zapoznania sie z treścia ksiazki i zdania autora uznaliscie to za fałszywą nauke.

<<<<<<<
cytat;

"Jest to starym wybiegiem odstepców ,ze gdziekolwiek Słowo staje sie dla nich kłopotliwe ,gdyz godzi w ich nieodrodzone wnetrze ,uciekaja sie do pomocy sloganu "fałszywa nauka". Wtedy "heretycy " płona na stosach ,lub przynajmniej sypia sie na nich obelgi .Taka jest droga odstepców .Aby zachowac przy zyciu swoja stara istote ,swoje " ja".
W tym punkcie dziela sie losy ludzi ,tzw.chrześcijan . Tutaj jest granica podziału na chrześcijaństwo Słowa i chrześcijaństwo pozorów.
Tutaj jest rozgraniczenie miedzy oblubienica a wszetecznica."

i jeszcze;

" Niewatpliwie podstawa odnowy jest nawrót do Słowa i pod wpływ Ducha .....
Chodzi jednak o to ,że Bóg z reguły objawia dana prawde wybranym przez siebie ludziom ,do innych zas dociera ona z reguły posrednio ,poprzez usługe takich ludzi ,któym Bóg darował jakieś objawienie dla Kościoła"

I cóz ,na to powiecie? nic.

http://biblia.phorum.pl/index.php

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 3:38 pm 

No tak... Paweł napomina wyłącznie mężczyzn, a jeśli pisze cokolwiek o kobietach i do kobiet, to... pisze to również do mężczyzn. No, bo to przecież wyłącznie mężczyźni są kłótliwi, swarliwi, bez wiary i bez Ducha. Z tego by wynikało, że właściwie Listy są skierowane... wyłacznie do braci ["Paweł do świętych i wierzących braci w Chrystusie" - Kol. 1:2 i inne]. Oczywiście tylko tam, gdzie apostołowie kogoś ganią. Kobiety są OK, bo nie mają jeszcze przebicia... :lol:

To dopiero jest BZDURA.

Dla dobra dyskusji przyjmijmy na chwilę, że określenie "bracia" odnosi się wyłącznie to mężczyzn i to do nich (a nie do sióstr) są kierowane napomnienia apostolskie. Bądźmy zatem konsekwentni i przyjmijmy, że inne fragmenty dotyczące "braci" też są kierowane wyłącznie do mężczyzn. Idąc takim tokiem myślenia, należy wnioskować, co następuje:

1. Przykazania apostolskie dotyczą wyłącznie mężczyzn (czyli braci), a nie kobiet (czyli sióstr). To jeszcze byłoby nieźle, ale są minusy tej sytuacji:

2. Pan Jezus umarł tylko za mężczyzn, którzy są jako bracia (nie siostry!) współuczestnikami powołania niebieskiego [Hebr. 3:1]

3. Pan Jezus przywiódł do chwały wielu mężczyzn (synów, a nie córek!) i zbawił tylko synów (nie córki!) [Hebr. 2:10]

4. Pan Jezus we wszystkim upodobnił się tylko do mężczyzn (braci, nie sióstr!) [Hebr. 2:18]

5. Pan Jezus zmartwychwstał tylko dla mężczyzn, bo stał się "pieroworodnym wśród wielu braci (a nie sióstr) [Rzym. 8:29]

6. Tylko mężczyźni mają przez krew Jezusa wstęp do świątyni (bracia, ale nie siostry) [Hebr. 10:29]

Nic zatem dziwnego, że:

7. Wieczerza Pańska jest przeznaczona wyłącznie dla mężczyzn (braci, nie sióstr!) [I Kor. 11:33]

8. Dary Ducha również są dla mężczyzn i to oni [bracia] mają być świadomi rzeczy [I Kor. 12:3]

9. Na nabożeństwa powinni sie schodzić wyłącznie mężczyźni (bracia, nie siostry) [I Kor. 14:26]

10. O dary Ducha powinni się starać wyłącznie mężczyźni (bracia) [I Kor. 14:39]

11. Pracować dla Pana powinni wyłącznie mężczyźni (bracia) [I Kor. 15:58]

Czyli dochodzimy do absurdu, albo wnioskujemy dokładnie przeciwnie do tego, co chcą uzyskać zwolennicy feministycznej propagandy. Wystarczy tylko konsekwentnie zastosować ich własną argumentację. :D

Gdy mówimy o nauczaniu i przywództwie kobiet w kościele, wtedy "w Chrystusie nia ma mężczyzny ani kobiety". Natomiast, gdy mowa o braciach, którzy są kłótliwi, bez wiary i bez Ducha, nagle okazuje się, że jednak "w Chrystusie jest różnica między mężczyzną i kobietą".

Oliwko, domyślam się, skąd wzięłaś taką "maść", która kompletnie Cię zaślepiła na oczywiste sprawy. Podejrzewam, że od autorów książki, którą tak gorliwie cytujesz. Polecam następującą kurację:

Spalić książkę Cunninghama, następnie wziąć szczyptę zdrowego rozsądku, obmyć serce z niechęci do mężczyzn i damskiego szowinizmu, pomodlić się o prawdziwą maść, która rzeczywiście otwiera oczy i skierować te oczy na Słowo Boże. Widzę, że ostatnio cytujesz już wyłącznie ludzkie nauki, a to oznacza, że nie masz juz własnych argumentów. Naczytałaś się bredni, niestety. A ponieważ one pasują do Twoich przekonań, przyjmujesz je w ciemno (nawet w bardzo ciemno).

Cytuj:
" Niewatpliwie podstawa odnowy jest nawrót do Słowa i pod wpływ Ducha ..... Chodzi jednak o to ,że Bóg z reguły objawia dana prawde wybranym przez siebie ludziom ,do innych zas dociera ona z reguły posrednio ,poprzez usługe takich ludzi ,któym Bóg darował jakieś objawienie dla Kościoła"

Z ilości cytatów wynika, że autorzy tej książki stali się dla Ciebie pośrednikami, przekazującymi rzekome objawienie, jakie dał im Bóg na temat roli kobiet w Kościele. Wróć do Słowa i pod wpływ Ducha, a zobaczysz jasną i czystą prawdę, bez wykrętówi przekrętów, bez "n z laseczką", bez zaprzeczania prostemu znaczeniu tekstu. I bez czytania Pisma przez okulary z góry założonej tezy. Prawda Cię wyswobodzi.

Cytuj:
I cóz, na to powiecie? nic.

Ja powiem, że jeśli ktoś bardzo chce, to może udowodnić wszystko - szczególnie tym, którzy bardzo chcą "łyknąć" teorie wzięte choćby z księżyca i pozornie poparte Biblią. Jeśli wolisz się karmić takimi rzeczami, to Twoja sprawa. Ale mnie w to nie wciągaj. Ja wolę Słowo Boże.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 4:20 pm 

I cóz ,na to powiecie? nic.[/quote]

Ja powiem tyle, że szkoda, że ostatnie lata swego życia brat K.
poświęca na obronę różnych fałszywych nurtów, którzy wiele szkody
wyrządziły Kościołowi Bożemu.

A cóż jeśli ostra reakcja na kłamstwo nie wynika wcale z chęci
obrony nieodrodzonego wnętrza albo z bycia "wszetecznicą", tylko
po prostu z tego, ze czlowiek widzi jasno religijne oszukanstwo przybierajace maske wielkiej poboznosci ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 4:54 pm 

Smok

Cytuj:
Z ilości cytatów wynika, że autorzy tej książki stali się dla Ciebie pośrednikami, przekazującymi rzekome objawienie, jakie dał im Bóg na temat roli kobiet w Kościele. Wróć do Słowa i pod wpływ Ducha, a zobaczysz jasną i czystą prawdę, bez wykrętówi przekrętów, bez "n z laseczką", bez zaprzeczania prostemu znaczeniu tekstu. I bez czytania Pisma przez okulary z góry założonej tezy. Prawda Cię wyswobodzi.

Nie ,nie sa posrednikami ,A te cytaty

Cytuj:
" Niewatpliwie podstawa odnowy jest nawrót do Słowa i pod wpływ Ducha ..... Chodzi jednak o to ,że Bóg z reguły objawia dana prawde wybranym przez siebie ludziom ,do innych zas dociera ona z reguły posrednio ,poprzez usługe takich ludzi ,któym Bóg darował jakieś objawienie dla Kościoła"

sa z ksiazki Józefa Kajfosza
" Przed nami CEL"

Paulos

Cytuj:
Ja powiem tyle, że szkoda, że ostatnie lata swego życia brat K.
poświęca na obronę różnych fałszywych nurtów, którzy wiele szkody
wyrządziły Kościołowi Bożemu.

Kajfosz tez zwiedziony ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 5:55 pm 

Oliwka napisał(a):
A te cytaty
Cytuj:
"Niewatpliwie podstawa odnowy jest nawrót do Słowa i pod wpływ Ducha ..... Chodzi jednak o to ,że Bóg z reguły objawia dana prawde wybranym przez siebie ludziom ,do innych zas dociera ona z reguły posrednio ,poprzez usługe takich ludzi ,któym Bóg darował jakieś objawienie dla Kościoła"

sa z ksiazki Józefa Kajfosza
"Przed nami CEL"

Jeśli Bóg objawia daną prawdę wybranym przez siebie ludziom, to mamy pośredników. Tymczasem Duch Prawdy działa we wszystkich wierzących, a Słowo jest dane po to, żeby mieć stały punkt odniesienia, bo jesteśmy tylko ludźmi. Pismo służy do wykrywania błędów (jeśli są) [II Tym. 3:16-18] i do badania, czy głoszone przez kogokolwiek nauki są prawdziwe [Dz. Ap. 17:11].

Jeśli Józef Kajfosz uważa, że dzisiaj prawda, w którą Duch Święty wprowadza wszystkich wierzących, dociera za pośrednictwem "wybranych", to się po prostu myli i innych w błąd wprowadza.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 7:37 pm 

Tyt 2:3-5
starsze kobiety mają również zachowywać godną postawę, jak przystoi świętym; że nie mają być skłonne do obmowy, nie nadużywać wina, dawać dobry przykład; niech pouczają młodsze kobiety, żeby miłowały swoich mężów i dzieci, żeby były wstrzemięźliwe, czyste, gospodarne, dobre, mężom swoim uległe, aby Słowu Bożemu ujmy nie przynoszono.

Oliwko, podobno masz już wnuczęta. Zatem, z racji wieku, mogłabyś puczać młodsze kobiety, zgodnie ze słowami Pawła. Spójrz do tego fragmentu wyżej. Masz tu całą listę tematów i spraw godnych nauczania. Czy ta lista Tobie nie odpowiada, bo jest w niej między innymi napomnienie do uległości żon swoim mężom? Dla Ciebie to twardy orzech do zgryzienia, stały pokarm. Ty takiego nie jadasz? Dla Ciebie to bzdury? Pomyśl o tym.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 8:28 pm 

Lis

Cytuj:
Oliwko, podobno masz już wnuczęta. Zatem, z racji wieku, mogłabyś puczać młodsze kobiety, zgodnie ze słowami Pawła. Spójrz do tego fragmentu wyżej. Masz tu całą listę tematów i spraw godnych nauczania.

Czy ta lista Tobie nie odpowiada, bo jest w niej między innymi napomnienie do uległości żon swoim mężom? Dla Ciebie to twardy orzech do zgryzienia, stały pokarm. Ty takiego nie jadasz? Dla Ciebie to bzdury? Pomyśl o tym

:oops: Oj ,lisie

Owszem wnuczeta mam i mówie im o godnosci jaka maja w Mesjaszu .
Nie ma w tym niczego co by mi nie odpowiadało ,poza zakłamaniem w jakim chce sie trzymać nie swiadomych tego Kim sie jest jako Nowe Stworzenie.

CZy ja nazwałam to bzdury? czy to nie jest odwrotnie?
Własnie - godna postawa - dał mi to Pan Jeszua Mesjasz.

I nie chodzi tu o żadne kierowanie Kosciołem , bo co to jest kościół?
czy tak powinien wygladać jak obecnie ?

Szkoda ,że Paweł nie jest rozumiany a Piotr powiedział;

2P3/15-16

A cierpliwość Pana naszego ,uwazajcie za ratunek ,jak i umiłowany brat nasz ,Paweł ,w madrości ,która mu jest dana ,pisał do was;

Tak tez mówi we wszystkich listach ,gdzie o tym sie wypowiada ;
sa w nich pewne rzeczy ,niezrozumiałe ,które ,podobnie jak inne pisma ,/?/ ludzie nie wykształceni i nie zbyt umocnieni przekręcaja ku swej własnej zgubie.

Dlaczego uwazacie za zwiedzionych tych ,którzy zaczynaja widzieć.
Dlaczego was to gorszy?

:(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 15, 2006 12:13 am 

Cytuj:
Dlaczego uwazacie za zwiedzionych tych ,którzy zaczynaja widzieć.
Dlaczego was to gorszy?
Sad

A jak niby traktować tych,co zaczynają widzieć,tyle że sprzecznie ze Słowem?To co?2000 lat kościół źle widział a teraz ni stąd ni z owąd przyszli tacy,co to otwierają ludziom oczy?
Toż to nowe objawienie!!!!Mamy skakać z radości???Cieszyć się tym,że w kościele,i tak wystarczająco słabym,pojawił się kolejny element,który go jeszcze bardziej osłabi?
I zaraz ''gorszy''.Skąd u obrońców wszelakich nowinek i zwiedzeń taka gorliwość we wmawianiu gorszenia się tym,którzy się nowinkom i zwiedzeniom sprzeciwiają?
Dla mnie takie znajdywanie zgorszenia tam,gdzie go nie ma jest oczywistym znakiem wyczerpania się argumentów.
No bo jak już nie można dać sobie rady z argumentami to poddaje się w wątpliwość osobę argumentującego.
Jedno mnie zastanawia.Dlaczego to pseudonauczanie o roli kobiet pojawiło się w kościele równolegle z dzikim feminizmem na świecie?Czyżby ten dziki feminizm był od Boga posłany,by przygotować kościół na nowe objawienie?
A może obecny szturm homoseksualizmu należy traktować również jako Boże przygotowanie na nowe światło w tej sprawie?
Tak oto doszliśmy do tego,że Bóg posługuje się światem,by wpływać na kościół.
Oliwko.Zapamiętaj!
Dobry wpływ na kościół wywierał zawsze Duch Święty a nie świat.

Ostatnio edytowano Cz cze 15, 2006 9:59 pm przez Adam, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 15, 2006 12:17 am 

I jeszcze jedno,Oliwko.
Paweł pisze do Tymoteusza w 1Tym.4,7 by unikał babskich baśni,a ty nam właśnie tutaj takowe od dłuższego czasu opowiadasz :cry:
Przekręcając tak Słowo Boże i pozwalając sobie tak bardzo zaślepić się ludzkim naukom porostu grzeszysz.Czy nie najwyższy czas pokutować i przeprosić Pana za przekręcanie Jego Słowa?
To bardzo poważna sprawa.
Zbyt poważna,by trwać w uporze.
W imię czego?Przecież nie Prawdy,bo ta jest inna,niż twoja.
Czy nie w imię swego urażonego i pchającego się do władzy ''JA''?
Z twoich wypowiedzi to wielkie i ciągle głodne autorytetu ''JA'' aż krzyczy.
Diabeł cię oszukał a ty sądzisz,że to był Bóg.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 16, 2006 3:49 pm 

Adam

Cytuj:
A jak niby traktować tych,co zaczynają widzieć,tyle że sprzecznie ze Słowem?To co?2000 lat kościół źle widział a teraz ni stąd ni z owąd przyszli tacy,co to otwierają ludziom oczy?
Toż to nowe objawienie!!!!Mamy skakać z radości???Cieszyć się tym,że w kościele,i tak wystarczająco słabym,pojawił się kolejny element,który go jeszcze bardziej osłabi

Czy nie wiesz ,że jestesmy u końca Czasu dla pogan ,że siekiera juz przyłozona ,na co jeszcze czekac? Skoro gałęzie zostały odciete z powodu nie wiary ,to co czeka pogan z powodu niewiary?
Tak ,czasu wieczora bedzie Światło ,i teraz Otwieraja sie ludziom oczy ,Koścół wystarczająco słaby?
Kościół jest Mocny ,Doskonały i bez skazy, ja nie lekam sie o Budowle Bożą Bóg wie co robi a reszta to plewa ,chmury wiatrem pedzone .Tak juz Czas na Prawde a nie prawdę,
Cytuj:
Oliwko.Zapamiętaj!
Dobry wpływ na kościół wywierał zawsze Duch Święty a nie świat.

No ,no ,zdajesie ,ze to ty o tym zapomniałeś, a to, co "kościól "uczy to nie jest Nauka Apostołów,

Cytuj:
Paweł pisze do Tymoteusza w 1Tym.4,7 by unikał babskich baśni,a ty nam właśnie tutaj takowe od dłuższego czasu opowiadasz
Przekręcając tak Słowo Boże i pozwalając sobie tak bardzo zaślepić się ludzkim naukom porostu grzeszysz.Czy nie najwyższy czas pokutować i przeprosić Pana za przekręcanie Jego Słowa?
To bardzo poważna sprawa.
Zbyt poważna,by trwać w uporze.

>>>>>
No wiesz i sam Jeszua dla faryzeuszy był tym ,którzy w ich mniemaniu łamał Prawo ,miał baalzebuba i zasługiwał na śmierć A stos juz masz :?:

Taaak ,to wiesz a czy wiesz co pisał do meżczyzn?
Ja nie grzesze -umarłam :)
>>>>>>>>>
Pozwole sobie wrócic do nauki o zwiedzeniu Ewy a nie Adama?

cytat z komentarza;

Szaul nie mówi ,że Chawa zgrzeszyła ,ale że dała sie wciagnąć w przewine,dosł.stała sie w przewinieniu ...że wplatała sie ona w przewine -awra Adama .W Rz5/12-21 Szaul naucza ,że to Adam zgrzeszył ewidentnie gwałcac dany sobie Bozy nakaz Rodz2 /17, 3/1-7 i dlatego On ponosi główne brzemie odpowiedzialności za upadek - dopuszczenie grzechu go życia człowieka .....[b]Chawa nie była grzesznica
,grzesznikiem był Adam ,bo to on zignorował Bozy nakaz Chawa natomiast została zwiedziona 2Kor11/3kiedy Wąz omamił ja i dała sie wciagnąć w przewinienie Adama .... [/b]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 16, 2006 6:40 pm 

Jak w Chrystusie jestesmy równi, to i w Adamie też, a nie że w grzechu jeden bardziej a drugi mniej. Doszukiwanie się kto bardziej winny nie ma sensu bo wszyscy zgrzeszyli. Problem leży w poddaństwie i kolejności. W czymś co dzisiaj jest juz w świecie na wymarciu. Król jest odpowiedzialny za naród, Pan za poddanych. Ewa została stworzona dla Adama, a nie na odwrót. A skoro Adam jest odpowiedzialny, to i w Chrystusie obowiązuje ta sama kolejność odpowidzialności za głoszenie i trzymanie się wiary.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 16, 2006 8:46 pm 

Wiesz co Oliwko?Nie potrafię z tobą rozmawiać..... :( Ręce opadają.Niech Pan będzie ci łaskawy i wyprowadzi cię z tego zwiedzenia w jakim trwasz.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 16, 2006 10:56 pm 

Oliwka napisał(a):
Ja nie grzesze -umarłam :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cytuj:
Chawa natomiast została zwiedziona 2Kor11/3 kiedy Wąz omamił ja i dała sie wciagnąć w przewinienie Adama .... [/b]

"A gdy kobieta zobaczyła, że drzewo to ma owoce dobre do jedzenia i że były miłe dla oczu, i godne pożądania dla zdobycia mądrości, zerwała z niego owoc i jadła. Dała też mężowi swemu, który był z nią, i on też jadł" [I Mojż. 3:6]

Kto się dał wciągnąć w czyje przewinienie?

Oliwko, proszę przestań już, bo normalnie oczy bolą od czytania tych Twoich komentarzy... :roll:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 17, 2006 2:15 pm 

Smok

To nie sa moje komentarze ,ale Żyda Mesjanskiego ,który przetłumaczył
Nowy testament -Dawid H Stern.

Ja tylko czytam ,poniewaz jestem ciekawa jakie rózni ludzie maja rózne poznanie.
Cytuj:
Oliwko, proszę przestań już, bo normalnie oczy bolą od czytania tych Twoich komentarzy...

Oczy cie bola od Prawdy ? wytknij Stern'owi ,ze jest zwiedziony itp.
A może nie chcesz zobaczyc tego co sie dzieje dookoła ,atakujecie wszystko i wszystkich ,którzy widzą inaczej ,czy oni maja was pytac w czym sie tobie nie podoba komentarz Sterna, .

--------------------------------------------------------------------------------
Adam
Cytuj:
Wiesz co Oliwko?Nie potrafię z tobą rozmawiać..... Ręce opadają.Niech Pan będzie ci łaskawy i wyprowadzi cię z tego zwiedzenia w jakim trwasz.

Jestem zwiedziona bo cytuje Kajfosza? ja go nawet zaczęłam drugi raz czytać . :( może jeszcze COŚ zobacze? :)
A w czym to ja jestem zwiedziona ,????????

Zatem jesli opadaja ci ręce to cóz nie moja to wina ,Mojżeszowi podpierali moze i tobie ktos podtrzyma.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 17, 2006 9:17 pm 

Cytuj:
Jestem zwiedziona bo cytuje Kajfosza?

No i tu właśnie mamy klasyczny przykład jak można z tobą porozmawiać.
Czy ja gdziekolwiek napisałem,że jesteś zwiedziona,bo cytujesz Kajfosza???????????? :shock: :shock: :shock:
Nie kłam,bo to grzech ,.....a i nieładnie.
A poza tym,co mnie obchodzi Kajfosz czy Stern,czy ktokolwiek,jeśli wypacza Słowo.
Paweł napisał,że gdyby nawet on sam lub też anioł z nieba zwiastował inną ewangelię,niech będzie przeklęty.Dla ciebie jakakolwiek ewangelia jest godna przyjęcia jeśli tylko karmi twoje cielesne potrzeby niedowartościowanej kobiety.Co my na to możemy poradzić?

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 486 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1