Oliwka:
Cytuj:
Obys to zrozumiał jak najszybciej.
Nie jestes uczciwy w tym co robisz ,posądzasz Pawła o cos ,czego nigdy by nie zrobił, ja Pawła zrozumiałam i mam to w sercu zapieczetowane.
I tu dyskusja się urywa? Skoro masz zapieczętowane, to nie ma o czym gadać. Wiesz swoje i tyle. Jakoś trudno zauważyć, byś była otwarta na zmianę swoich interpretacji, a innych podejrzewasz o niecne zamiary. Na pewno trafiłaś pod właściwy adres? Kogo i do czego chcesz nawracać? Wątpię, by byli tutaj szowinistyczni dręczyciele żon chrześcijanek, walący Biblią po głowach swoje kobiety.
Przypomnę Ci również, co nam tu narzucałaś na temat ciała Jezusa. A czego w Słowie nie ma.
Oto przykłady Twoich zapieczętowanym mądrości:
cytat 1)On nie miał NIC z Miriam bo ON JEST ZYCIEM SAM W SOBIE
cytat 2)To ja ide dalej i uwazam że Stworzył już taka formę komórki która była bez zapłodnienia jaja Miriam.
cytat 3)Jeszua nie miał ciała z Miriam- takie mam poznanie.
Zastanów się, jaki duch stoi za takim nauczaniem?
Wykładasz nam doktrynę, bądź gotowa, że ktoś to skonfrontuje z Pismem.
"Będąc jednak prorokiem i wiedząc, że mu Bóg zaręczył przysięgą, iż
jego cielesny potomek zasiądzie na tronie jego, mówił, przewidziawszy to, o zmartwychwstaniu Chrystusa"
Według zapowiedzi Dawida, Chrystus miał być jego cielesnym potomkiem, dlatego musiał być poczęty w łonie kobiety i z jej ciała. Miriam dała mu ciało, co jest zgodne z proctwem Izajasza: "Oto panna pocznie i porodzi syna, i nazwie go imieniem Immanuel"
Nie tylko urodzi, ale pocznie i urodzi. Poczęcie człowieka dokonuje się z udziałem ciała kobiety.
1Jana 4:1-3
Umiłowani, nie każdemu duchowi wierzcie, lecz badajcie duchy, czy są z Boga, gdyż wielu fałszywych proroków wyszło na ten świat.
Po tym poznawajcie Ducha Bożego: Wszelki duch, który wyznaje, że Jezus Chrystus przyszedł w ciele, z Boga jest.
Wszelki zaś duch, który nie wyznaje, że Jezus Chrystus przyszedł w ciele, nie jest z Boga. Jest to duch antychrysta, o którym słyszeliście, że ma przyjść, i teraz już jest na świecie.
Oliwka:Cytuj:
lis
Jesteś lisem farbowanym?
ten ,który niszczy winnice Pańska?
hahaha!
Buziaczki dla krecika od liska!
Czy ja Ciebie pytam: krecik symbolizuje krecią robotę?
Mężowie, miłujcie żony swoje, jak i Chrystus umiłował Kościół i wydał zań samego siebie.
Uważasz, że powyższe przykazanie jest łatwiejsze/trudniejsze od:
Żony, bądźcie uległe mężom swoim jak Panu, bo mąż jest głową żony, jak Chrystus Głową Kościoła, ciała, którego jest Zbawicielem.
Po prostu, przyjmijmy oba napomnienia, jako równie ważne dla obu płci.