Marck5
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 8:19 pm Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
Cytuj:
Może byś wyjaśniła Biblijnie o jakich ``niebotycznych pozycjach``, wartościach i godnościach mówisz bo Słowo Boże nawet nie nakazuje znosić niewolnictwa i burzenia istniejącego porządku. W Panu kobieta jest równa mężczyźnie a zabrania jej się nauczać ze względu na stworzenie jej wewnętrznie do innych funkcji. Mam wrażenie że nadajesz tym określeniom swoje tylko znane znaczenie odległe od rzeczywistości.
Mówie o tym co Wąż uczynił Ewie i o czym mówi Szaul w 2Kor 11/2 ,3
zareczyłem was z jednym męzem ,aby postawic przed Mesjaszem
Dziewice czysta.
w3- obawiam sie jednak ,azeby ,jak Wąż przebiegło,ścia swoja USUNAŁ
Ewe ze stanowiska ,tak i mysli wasze nie zostały skażone.
najczęściej słyszymy ,że Ewa została zwiedziona ,ale nie mówi sie nam ,ze
Wąż usunał ja ze stanowiska,że do dnia dzisiejszego nic sie nie zmieniło, WĄŻ nadal pała nienawiścia do kobiety a widac to po nastawieniu mężczyzn do kobiet ,.
Co do niewolnictwa to , i owszem mówi sługom by byli ulegli wobec swoich panów - ale mówi panom by szanowali swoich niewolników , nie jest to zaskakujące podejście.
Jesteś niewolnikiem ,i masz byc uległy i posłuszny swemu panu /jak zona meżowi/
Ef 6/5
Słudzy badźcie posłuszni panom na ziemi z bojaźnia i ze drzeniem w prostocie serca swego ,jak Mesjaszowi.
w9 - A wy panowie postepujcie wzgledem nich tak samo ,zaniechajcie groźby ,wiedząc ,ze zarówno wy jak i oni maja Pana w niebie i że On nie ma wzgledu na osobe.
zabrania sie kobiecie nauczac ? a co ona takiego zrobiła , kim była ta kobieta?
http://biblia.phorum.pl/index.php