Cytuj:
Cały problem bierze się stąd,że kobiety,goniąc za panem tego świata zatraciły wiele
ze swej kobiecości,więc na to puste miejsce chcą wmontować na siłę to,co przez wieki dawało
mężczyznom właściwą im pozycję,łudząc się,że to załatwi problem braku kobiecości.
Słusznie ,kobiety zatraciły wiele ze swej kobiecości ,goniac za panem tego świata ,ale czy
to wina tego ,ze zaczęły nauczać Słowa Bozego?
czy dlatego ,ze tak sie "mądrze zwiastuje ,że nie wiele można z tego pojąć.
Przez wieki dawało mężczyznom właściwą im pozycje?
A kto zepchnał Ewe z jej właściwej pozycji, czy tak ma juz pozostać,czy Jezus nie
przywrócił kobiecie jej właściwej pozycji z przed upadku.Panowie całe wieki zajmowali sie swoja pozycja wszystko nalezało i nalezy do ich władzy ;
polityka ,religia ,kobieta -uległa? i są tego skutki ,dała sie ponieśc emocjom ,ale czy
ona nie została ZBAWIONA?
Może kłopot polega na tym ,że nie tak powinien wyglądać kościół jak to jest obecnie -
mam na myslii ławki w nich poddani a oczywiscie jeden pan naucza ,czy mądrze to inna sprawa, on mysli ,że tak nawet jesli nie ma DUCHA Bożego lepiej jest widziany od niewiasty pełnej Ducha?
Apostoł Szaul zamykał do więzienia nie tylko mężczyzn ,ale i kobiety a myslę ze nie zamykał
kobiet dla potrzeb meskich,/bo kobieta została stworzona dla mężczyzny/ ale dlatego ze te niewiasty głosiły Słowo na tych samych
warunkach co panowie .
Dzap 16/13,w dzień szabatu wyszlismy za brame nad rzeke,gdzie jak sądzilismy,odbywały sie modlitwy i
usiadłszy ,rozmawialismy z niewiastami ,które sie zeszły.
Przysłuchiwała sie tez pewna Bogobojna niewiasta Lidia ...i skłaniała sie do tego co Paweł mówił.
Kobiety zeszły sie na modlitwe , co im mówiono jak maja sie modlic?czy nauczano, a? a
po co nauczano jesli kobieta nie moze sie nauka podzielić z kims innym . Do czego skłaniała sie
Lidia i z czym sie zgadzała słysząc nauke Pawła .********
Ten brat musiał byc zadowolony z siebie - takie porównanie samolot traktor oranie ?to ...a siostry sie smiały?
typowe ,bardzo typowe , co tam potrzeba kobiecie ,marny dowcip to cos wsam raz dla kobiety i o kobiecie.]
Cytuj:
Paweł pisząc 1 Tym 2,9-15 nie pisał tego na zasadzie-''no bo tak i już''.Uzasadnił swoje
postanowienie wersetami 13 i 14.
1Tym 2,13 mówi o kolejności przyjścia na świat,a jak powszechnie wiadomo,to kolejność miała
zawsze duże znaczenie.Z tej kolejności coś wynika.W tym przypadku autorytet.
Ludzie,którzy
tej kolejności nie uznają,sprzeciwiają się prawom ustanowionym przez samego Boga.
Czy coś w tej kolejności się zmieniło?
1Tym 2,14 mówi o tym,kogo szatan uznaje za łatwiejszy cel.
Szaul był madrym człowiekiem i wiedział co mówi ,ale jego mało kto rozumie i wypacza słowa Pawłowe jak sie mu podoba.
.Paweł mówił do obu płci i nie oszczedzał nikogo ani nie
wynosił na piedestał ,kiedy mówi -
podobnie i kobiety /w 9/ to znaczy ,ze pierwszych pouczał mężczyzn jak maja sie zachowac
.
Kobieta niech sie uczy a wiec miała sie po cos uczyc ,to była zachęta.
Kogo szatan uznaje za łatwiejszy cel???
no właśnie KOGO?
2Tym2/2
A co usłyszałes ode mnie wobec wielu świadków przekaż
LUDZIOM /nie
mężczyznom/ Ludziom godnym zaufania ,którzy bedą
ZDOLNI
i
innych nauczac.
Jest tu mowa o obu płciach a wystarczyło napisać -przekaż mężczyznom ,braciom ,mężom
ALE
nie kobietom .Dlaczego tam zabronił a tu nie?
Zakazał wykładac doktryne ? ja nie wiem co to jest znam Słowo JHWH i wiem ,że jak kiedys
tak i obecnie są miejsca na świecie gdzie zabija sie Ludzi tzn ,kobiety i mężczyzn za to
,że GŁOSZĄ Słowo a nie spieraja sie o swoja pozycje JA pan ty ulegaj .

http://biblia.phorum.pl/index.php