iszq napisał(a):
Nie sądzę abym uciekał. A chciałem założyć ten wątek bo mam różne sprawy życiowe na które potrzebuję podpowiedzi
Konkretny temat zawsze możesz założyć. Jak ktoś wie, to podpowie. Czasami ktoś podpowiada nawet jak nie wie, a zwyczajnie chce komuś usłużyć [albo ktoś inny się zdarzy, kto wyczytał bzdury w necie i wtedy samemu trzeba odsiać "zabobon"]. Normalnie-jak w realu

iszq napisał(a):
Druga sprawa to szczepienie noworodków i małych dzieci.Jest wiele wypowiedzi przeciwko [zawierają związek rtęci, mogą powodować autyzm i inne choroby] Chciałbym się dowiedzieć czy mam prawo wyboru tzn. czy mogę odmówić bez konsekwencji prawnych czy przymusu [jak to wygląda od strony prawnej]. Czy ktoś coś wie?
Może ktoś wie.
Ale jakie trzeba mieć kwalifikacje, żeby usatysfakcjonowała Cię odpowiedź w tym temacie?

Niektóre informacje można zweryfikować w samej Przychodni dla Dzieci albo u położnej, co jest obowiązkowe, a co nie. Podobnie jest z teorią o autyzmie dziecięcym.
ps.: Prywatnie to ja się nie dziwię, że ktoś nie podaje np. kim jest z wykształcenia, bo pewnie zaraz by zostało to źle zrozumiane, że się wywyższa [bo ma wyższe], albo ktoś chce uniknąć rozpoznania, albo ktoś może chcieć tu tylko pisać i budować się [ a nie żeby go wszyscy wykorzystywali do darmowych kosztorysów, albo do wystawiania recept po znajomości, albo do dawania korepetycji za darmo-a pewnie wiesz, że bywają i tacy: chętni TYLKO do brania,jak w bezpłatnej jadłodajni]. Wybacz za wyolbrzymienie w przykładzie, ale myślę, że robienie rejestru użytkowników w-g kompetencji zawodowych nie koniecznie jest trafionym pomysłem. Ale jak najbardziej trafione będzie założenie konkretnego tematu i poczytanie odpowiedzi innych. Może wtedy na priv'a odezwie się ktoś chętny do zaoferowania pomocy w konkretnym temacie, albo zaproponuje Tobie zgłoszenie się na priv'a. Jak na razie to działało na tym forum zupełnie dobrze
Albo sam zaczep na priv'a?
JA się nie dziwię "anonimowości" użytkowników, bo FORUM to jest miejsce publiczne - cały świat może czytać. Jak ktoś coś chciał, to napisał o sobie w temacie "Kto jest kim":
http://ulicaprosta.lap.pl/forum/viewtopic.php?t=12
Niektórzy poznali się bliżej dzięki forum, ale nie pisaną regułą jest nie podawanie tutaj informacji prywatnych o sobie na wzajem, nawet imion [chyba, że ktoś sam się podpisuje z imienia i/lub sam opisuje swoją prywatność na forum, wkleja swoje zdjęcie, poda namiar do bloga itp.itd.-to jest już jego sprawa].