rzeczywiscie, juz nie ten hubertok, wiecej ,ataku' na Slowo i to tak zamieszanego w sobie samym...
,Agnortoku'
Wystarczy troche wiedzy zeby rozwiac twoje nieuzasadnione obawy, lub uzasadnione na braku uzasadnienia.
Nie slyszales o czlowieku, w XX wieku, ktory przezyl polkniecie przez rekina, zlapano rekina na drugi bodajze dzien, rozcieli go a czlowiek wciaz w nim zyl, tylko popazony jakimis kwasami, i przezyl jeszcze wiele, wiele lat po tym incydencie.
Oczywiscie w tzw,opracowaniach naukowych '' tego nie przeczytasz, gdyz juz samo to brzmi
nienaukowo...
Jak wszystko co Boze brzmi
nienaukowo dla tego podlego, zlego swiata.
Bo przeciez ateistyczni uczeni z gory zakladaja ze Boga nie ma, i cokolwiek co by potwierdzalo biblie, potop itp nie jest wstanie wg nich byc prawda...bo Boga przeciez nie ma
Tez nierozumiem twoich watpliwosci co do symulacji arki, bo takie symulacje daja pozytywne dla biblii wyniki.
(Pozatym nie wszystkie zwierzeta, lecz po parze itp)
Wogole chyba wlasnie twoja przeciwemocjonalna szczepionka przestala chyba wczoraj dzialac, bo widze glownie emocje.
Pozatym, nawrocenie do Boga w wielu przypadkach malo co ma wspolnego z ,,emocjami'' lecz jest wynikiem wiary, skruchy i checi poprawy.
Wielu jest takich, ktorzy zarzucaja tzw,,emocjonalne'' nawrocenia, lub ,,jezyki w ekstazie'',
a ja jestem i nawrocony mowie jezykami i ani jedno ani drugie mnie nie dotyczy.
Moja wiara/nawrocenie nie jest oparte na tych przyslowiwych
emocjach a kiedy sie modle jezykami, mowie spokojnie, zrownowazenie, bez zadnej esktatycznosci.
LUDZIE poprostu sa nieuczciwi, ze zlymi motywacjami, chcacy jedynie wcisnac innym swoja pustke i niepokoj.
Chorzy lekarz, slepi przewodnicy, groby pobielany....
to obraz dzisiejszego swiata, ,naukowego' swiata i w duzej mierze religijnego swiata.
,,mienia sie madrymi, bedac glupcami''
Na studiach mialem do czynienia z wieloma ,filozofami' , ,agnostykami', , ateistami' wiekszosc cechowala
pycha i cynizm...no i oczywiscie pogarda dla prostych chrzescijan....
Chociaz to ci
prosci sa na wygranej pozycji...
z dobrymi motywacjami, ze wspolczuciem dla innych, z dobrym slowem i mysla i nadzieja dla innych
Zle drzewo nie wyda dobrego owocu, ani odwrotnie