Skoro Robaczku nazywasz rzeczy po imieniu to proszę odpowiedz na już wcześniej zadane pytania:
1. Kim jest królowa niebios z Jr 7:18 i 44:17-25
2. Pytanie zadane przez ppajda: Jeśli Maria nie zgrzeszyła, to gdzie jest o tym napisane w Biblii?
3. Pytanie zadane przez ppajda: Jeśli Maria nazywa Boga swoim Zbawicielem, to z czego Bóg ją miałby zbawić (skoro według Ciebie nie zgrzeszyła)?
4. Pytanie zadane przez TS: Jeśli Maria nie zgrzeszyła, to po co składała ofiarę za grzech w świątyni po urodzeniu Jezusa?
Mam nadzieje, że staniesz na wysokości zadania i odpowiesz na postawione pytania Z mojej strony ustosunkuje się do twoich. Jeżeli nie odpowiesz na powyższe 4 pytania uznam to za koniec rozmowy i już nie będę odpowiadał na twoje posty uznając, że brak Ci argumentów.
Robaczek2 napisał(a):
Dobra. Mam pytanie:
Czy to sumienie Cie ruszylo, ze prosisz o zignorowanie cytatu, ktory wyrwany z kontekstu oznacza zaprzeczenie tego co dal Kosciolowi Chrystus? Jezeli to sumienie to chwala Panu.
Robaczku nie miałem na myśli paragrafu 1129 kkk, który mówi co mówi, że bez sakramentów nie ma zbawienia co uważam za Herezję. Prosiłem abyś zignorował moje ostatnie zdanie w którym przypisałem Ci nie twój wpis. Do tego właśnie ruszyło mnie sumienie.
Robaczek2 napisał(a):
Jakos nie znam slow Pawla gdy mowi ze ... jest zyjacym w swietosci, sprawiedliwosci i nienagannie'
Wszak napisales:
Pax napisał(a):
"Rownież proszeę Ciebie o ustosunkowane się do słów Pawła w których mówi dość wyraźnie, że jest wiernym sługą godnym naśladowania, majacym czyste sumienie, żyjacym w świętości, sprawiedliwości i nienaganie."
Robaczek2 napisał(a):
Czy moglbys mi podac cytat, prosze?
Wierny sługa"Dziękuję więc temu, który mnie umocnił, Chrystusowi Jezusowi, naszemu Panu, że uznał mnie za wiernego, przeznaczając mnie do posługi; Mnie, który przedtem byłem bluźniercą, prześladowcą i gnębicielem, ale dostąpiłem miłosierdzia, bo czyniłem to nieświadomie, w niewierze." 1 Tym 1:12
Godny naśladowania"Bądźcie moimi naśladowcami, jak i ja jestem naśladowcą Chrystusa." 1 Kor 11:1
Mający czyste sumienie, żyjący w świętości, sprawiedliwości i nienagannie"
Wy i Bóg jesteście świadkami,
że zachowywaliśmy się w świętości, w sprawiedliwości i nienagannie pośród was, którzy wierzycie. Wiecie bowiem, że każdego z was, jak ojciec swoje dzieci, zachęcaliśmy i pocieszaliśmy, i zaklinaliśmy;
Abyście postępowali w sposób godny Boga, który was powołał do swego królestwa i chwały. 1 Tes 2:10-12
"Paweł, patrząc uważnie na Radę, powiedział: Mężowie bracia,
aż do dziś żyłem przed Bogiem z zupełnie czystym sumieniem." Dz 23:1
Mając nadzieję w Bogu, że będzie zmartwychwstanie, którego i oni oczekują, zarówno sprawiedliwych, jak i niesprawiedliwych.
I sam się usilnie staram, aby zawsze mieć sumienie bez skazy wobec Boga i ludzi. Dz Ap 24:15-16
---
“
Kto popełnia grzech, jest z diabła, gdyż diabeł od początku grzeszy. Po to objawił się Syn Boży, aby zniszczyć dzieła diabła.
Każdy, kto się narodził z Boga, nie popełnia grzechu, bo jego nasienie w nim pozostaje i nie może grzeszyć, gdyż narodził się z Boga. Po tym poznaje się dzieci Boże i dzieci diabła:
Każdy, kto nie czyni sprawiedliwości, nie jest z Boga, jak i ten, kto nie miłuje swego brata.” 1 Jan 3:8-10
“
A wiemy, że Bóg nie wysłuchuje grzeszników, ale jeśli ktoś jest czcicielem Boga i wypełnia jego wolę, tego wysłuchuje” Jan 9:31
Robaczek2 napisał(a):
Pytanie jest proste:
Moze jest ktos na tym forum kto nie jest? (grzesznikiem) bo o tym jest mowa w wypowiedzi Pawla. Pawel jest, ja jestem
Może Cię to zdziwi ale dzięki łasce Bożej już nie jestem grzesznikiem lecz dzieckiem Bożym. Pawła słowa wyrwałeś z kontekstu o czym pisałem Tobie w poście z Wt mar 20, 2018 10:26 pm.
Jeżeli nie odpowiesz na podstawie Słowa Bożego na co najmniej 4 wspomniane pytania uznam to za knoiec naszej rozmowy.