robaczek2 napisał(a):
Prawda zawsze byla przesladowana.
Tak, a z powodu jej umiłowania rzesze moich braci i sióstr z ręki rzymskokatolickiej inkwizycji na przykład. A teraz się biblie ekumeniczne tłumaczy z organizacją, która za czytanie biblii mordowała (żeby tak do tematu wątku nawiązać).
robaczek2 napisał(a):
Nie mam nic wiecej do dodania na temat Niepokalanej - odsylam do Dunsa.
Jak na razie wykazujemy Ci
na podstawie Słowa Bożego, że ona wcale nie była niepokalana. Czas, byś się ustosunkował do tego, zamiast zarzucać nam "prześladowania" robaczków. A co do Dunsa: nie powołuj się na omylnych ludzi dzielących twoje
subiektywne poglądy, lecz powołaj się na
obiektywne, natchnione przez Ducha Świętego, nieomylne Słowo żywego Boga w swojej argumentacji, bo przecież to nie pisma Dunsa, a "
całe Pismo przez Boga jest natchnione i pożyteczne do nauki, do wykrywania błędów, do poprawy, do wychowywania w sprawiedliwości" (2.Tm. 3:16). Racz
wykazać nam zatem
na podstawie całego Pisma (czyli uwzględniając też fragmenty podane tutaj dotychczas w temacie)
błędy w naszym zrozumieniu.
robaczek2 napisał(a):
I zadne przekrety w postaci swoistej interpretacji 'swietych" z listow Pawlowych, "oczyszczenia" Marii, kpin z Modlitwy Arcykaplanskiej o jednosc, ani ograniczanie Boga do "w sensie stworzenia świata, a nie w sensie ludzkich niegodziwości". Bez Niego NIC nie mozemy uczynic - ani Ty, ani ja. Kacie - czyn swoja powinnosc. Niech sie ojciec klamstw i przekretow cieszy.
Nie rób z siebie męczennika i obrońcy prawdy. Dyskutuj na podstawie słów żywego Boga, bo przecież Jego Słowo, a nie twoje, moje, czy Dunsa, jest prawdą (Jana 17:17). A jak na razie, to z egzegezy Słowa Bożego tutaj nie zasłynąłeś.