Smok Wawelski napisał(a):
Axanno, skoro już moje oświadczenie przypominasz - ja prosiłem ck wielokrotnie o wiele rzeczy podczas dyskusji.
A ja Ciebie proszę po raz trzeci już byś wskazał palcem GDZIE unikałem odpowiedzi na pytania, bo jak na razie w usuniętym poście wykazałem Ci, że dopuszczasz się kłamstwa i manipulacji bo sam napisałeś oświadczenie, że kończysz ze mną dyskutować kiedy poprosiłem byś poczekał na resztę.
SW napisał(a):
Niestety, według moich obserwacji jego metoda polegała na tym, żeby jak najwięcej napisać, a nie żeby sensownie odpowiadać.
Jest dokładnie odwrotnie. Mam wskazać na konkretne posty?
Unikałeś szerokim łukiem moje pytania udając, że ich nie zauważasz. Musiałem się dopominać byś udzielił na nie odpowiedzi, ale to zadziałało jedynie jednorazowo.
SW napisał(a):
Nie wierzę, że "zrezygnował z odpowiadania na ową resztę"
Więc twierdzisz, że kłamię- udowodnij albo przeproś.
SW napisał(a):
ponieważ "nie znalazł również czasu", żeby odpowiedzieć na prośbę wujcia skierowaną do nas obydwóch (skąd wziął definicję przedwiedzy jako "planowania").
A KIEDY to było, czyż nie po tym jak oświadczyłeś, że już kończysz dyskusję?
Twoja odpowiedź dla wujcia była nawet nie warta komentarza, pomyślałem, że robisz sobie kpiny porównując wiedzę uprzednią Boga do prognozowania pogody. Zatem nie dziw się, że tego nawet nie skomentowałem.
SW napisał(a):
Napisał kilkanaście postów i żadnej odpowiedzi, za to mnóstwo kolejnych tekstów odnoszących się do tego, co już było omawiane na forum. Moim zdaniem to jest forma trollowania, a nie dyskusji.
I znów kłamiesz.
Udowodnij, że było jak piszesz, że ŻADNEJ odpowiedzi nie udzieliłem.
SW napisał(a):
I to w jak najgorszym stylu, naruszającym wszelkie podstawy interpretacji Pism, urągającym zdrowemu rozsądkowi i polegającym na odpowiadaniu "w stylu Abrdzeja Leppera"
Więc teraz bądź konsekwentny, zaloguj się jako Admin i wykasuj ten swój wpis, który jest niczym innym jak atakiem personalnym.
Ups. chyba wymagam rzeczy niemożliwych

SW napisał(a):
Jeśli "rzecz jasna zrezygnował", to tutaj będzie mógł wrócić do tematu.
Dziękuję Ci bardzo za pozwolenie

Ale wiesz co, przekonaj mnie najpierw, że mogę oczekiwać od Ciebie uczciwości w dyskusji bo to co do tej pory czynisz jest antyświadectwem.
SW napisał(a):
Proponuję zacząć od odpowiedzi Sceptykowi na jego pytanie, a potem ck może przejść do tego, z czego "zrezygnował".
Tysiąc razy nie będę odpowiadał na to samo pytanie. Przekleiłem nawet swoja odpowiedź w poście powyżej. Jeśli ktoś ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem na poziomie podstawowym to ja na to już nic nie poradzę.
SW napisał(a):
Na początek proponuję przedstawienie kalwńskiej interpretacji Jer. 18:7-10.
Ustalmy jedną rzecz.
Nie będzie tak, że będziesz mi rzucał namiary, a ja będę przedstawiał egzegezę wszystkich fragmentów na Twoje żądanie.
Z Biblią nie nie mam zamiaru polemizować więc PROSZĘ UPRZEJMIE napisz najpierw o czym według Ciebie mówią dane fragmenty do których mnie odsyłasz, a kiedy to zrobisz wówczas na pewno możesz liczyć na moją odpowiedź.
SW napisał(a):
Tylko tym razem bez wklejania cudzych postów jako własnych wypowiedzi, bo trzeba wstydu nie mieć, żeby takie rzeczy robić i jeszcze potem się pokazywac w towarzystwie.
Złośliwy człowieku.
Już Ci wcześniej pisałem, że sądzisz po pozorach.
Napisz do fantomika i zapytaj czy nie mogłem wykorzystać jego wypowiedzi chcąc zaoszczędzić czas na pisanie DOKŁADNIE tego samego.
Były tam 3 cytaty z Biblii i raptem 2 zdania komentarza.
Nie potrafisz odnieść się do meritum tego co przedstawiały więc rozdmuchujesz sprawy nieistotne by w ten sposób odwrócić uwagę od sedna- znany zabieg erystyczny.