www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest N lip 06, 2025 2:45 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 17, 2010 3:46 pm 

Smok Wawelski napisał(a):
Hm, z całym szacunkiem i miłością, ale nie uważasz, Różo, że należy ODPUŚCIĆ winę temu, który przeprasza i mówi "żałuję"? Nawet 70 razy po 7?

Odpuściłam Smoku...tylko pracuję i nie mam czasu pisać postów :)

agnieszkas napisał(a):
hmmm. To moze ja bede witac ?

Tak,tak Aguś!
Witaj,bo ładnie to robisz :)

P.S.I bądź Buerlecytyną Smoka :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 17, 2010 3:49 pm 
agnieszkas napisał(a):
hmmm. To moze ja bede witac ? :D

Czemu nie? Jeśli chcesz się podjąć tej zaszczytnej służby, to "pięknej pracy pragniesz". Dzięki temu zawsze ktoś powita, gdybym ja sobie znowu zapomniał. Ale będę się starał pamiętać. W razie czego daj mi znać, że zapomniałem. Będziesz moją Buerlecytyną. :D

proponuje jednak Scarlett na Twoja Buerlecytyne, jest mlodsza, wiec pamiec lepsza i blizej , by Cie szturchnac w bok. :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 17, 2010 3:51 pm 
Róża napisał(a):
Hm, z całym szacunkiem i miłością, ale nie uważasz, Różo, że należy ODPUŚCIĆ winę temu, który przeprasza i mówi "żałuję"? Nawet 70 razy po 7?

Odpuściłam Smoku...tylko pracuję i nie mam czasu pisać postów :)

agnieszkas napisał(a):
hmmm. To moze ja bede witac ?

Tak,tak Aguś!
Witaj,bo ładnie to robisz :)

P.S.I bądź Buerlecytyną Smoka :lol:

:lol:

to ja tez zrobie to po "wejsciu" Smoka :lol:

Ostatnio edytowano Pt cze 18, 2010 12:18 am przez agnieszkas, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 17, 2010 4:20 pm 

agnieszkas napisał(a):
proponuje jednak Scarlett na Twoja Buerlecytyne, jest mlodsza, wiec pamiec lepsza i blizej, by Cie szturchnac w bok. :D

Scarlett ma już wystarczająco dużo odpowiedzialności (i problemów czasem) jako moderator Kawiarenki. Poza tym, bardzo mi się podobają inicjatywy ze strony użytkowników, którzy chcą mnie wspomóc zamiast wyłącznie korzystać i czasem narzekać albo nawet działać na szkodę forum (mówię ogólnie i proszę nie brać tego do siebie, bo nie mam nikogo konkretnego na myśli). Dlatego jednak będę nalegał, żebyś witała nowych i była moją Buerlecytyną. 8)

Róża napisał(a):
Odpuściłam Smoku... tylko pracuję i nie mam czasu pisać postów

No to się cieszę, że mi odpuszczono. Pokój z Tobą. Nie wracajmy do tego i "jedźmy do przodu". :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 18, 2010 12:14 am 
...Dlatego jednak będę nalegał, żebyś witała nowych i była moją Buerlecytyną. 8)

Tak sobie pomyslalam, ze nie bede wychodzic tu przed szereg i zmieniac tutejsze zwyczaje, bo moze byc znowu zle odebrane, sama przywitam jesli bede miala ochote, jak przywitalam Roze. To bylo spontaniczne.
Napisalam tylko swoja uwage w dobrej wierze i pomysl bym to ja witala, ale zmienilam zdanie.
Przepraszam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 18, 2010 10:01 am 

Pomysł był moim zdaniem bardzo dobry i nie widzę powodu, żeby miał być źle odebrany. Przecież im więcej życzliwości, tym lepiej. Oczywiście decyzja należy do Ciebie, ale gdybyś znowu zmieniła zdanie, to ja się ucieszę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 19, 2010 7:00 am 
Dziekuje za dobre slowo, Smoku.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 19, 2010 2:24 pm 
poki mam ogrodek, wykorzystam to na swoje uwagi z ktorymi ani nie trzeba dyskutowac, tym bardziej przyjmowac czy stosowac i tak;

wykorzystam wypowiedz Kristiny z innego watku n.t. legalizmu;

kristina napisał(a):
Ja mysle,że w Liście do Galacjan wszystko mamy. :D
Cielesnośc.Ponuractwo...nie mylic ze smutkiem Bozym
Marketing.Brak cudów.Stworzenie całego kodeksu praw zborowych,ludzkich w miejsce wolności i odpowiedzialności człowieka.
Zaczyna się od tego,ze tracimy indywidualny kontakt z Bogiem.,że czytanie chrześcijańskich książek jest wazniejsze niz Słowo Pana.Kiedy czas spedzony na miłych społecznościach jest bardziej ważny niż sam na sam z Bogiem.Kiedy zaczynamy robic DLA Niego a nie Z NIM.
Kiedy sądzimy,że Bóg nas wysłucha tylko wtedy jak ładnie się ubierzemy i będziemy ładnie mówic.
Kiedy przyjmujemy fałszywe wyobrażenia innych o Bogu.
Kiedy rezygnujemy z cudów albo przeciwnie ..interesuje nas tylko one.
Kiedy przestajemy iść za Bogiem.Kiedy chcemy Mu się przypodobać a nie podobać.
Ufffff...

Dlatego (ze wzgledu na to co zaznaczylam na czerwono) nie zachecalabym do czytania watkow, bo w niekorych naprawde nie wiele jest wartosciowego.
Wczoraj zapytalam o uwielbienie i dostalam namiar na watek Spichlerz, ale po przeczytaniu 2 stron , szkoda mi bylo czasu na czytanie dalszych, zreszta to nie byl temat, ktory mnie interesowal, ale mam juz tez swoja odpowiedz.
Tak wiec, jesli jestes Smoku nauczycielem Slowa, to moglbys po prostu odpowiadac zaintersowanym na ich pytania, gdy bedziesz mial czas i ochote, a nie "marnowac" czas dla tych , ktorych odeslano do ogrodka, np.
To tylko taka moja luzna uwaga...

Niech Cie Pan blogoslawi .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 20, 2010 12:03 am 

agnieszkas napisał(a):
Tak wiec, jesli jestes Smoku nauczycielem Slowa, to moglbys po prostu odpowiadac zaintersowanym na ich pytania, gdy bedziesz mial czas i ochote, a nie "marnowac" czas dla tych , ktorych odeslano do ogrodka, np.
To tylko taka moja luzna uwaga...

A zauważyłaś Agnieszko, jaka jest popularność tego opustoszałego ogródka? Czasem warto odpowiadać ze względu na innych, którzy czytają, choć nie piszą. 8)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 20, 2010 5:47 am 
Smoku, ja dosyc spostrzegawcza jestem, raczej(nie zauwazyles? 8) ) i zauwazylam, ze ogrodki sa dosc dobrze pielegnowane, dlatego sama zapragnelam miec taki od razu :D ,gdy sie zorientowalam, ze jest inaczej niz myslalam na poczatku, ze ogrodek to jak kara stania samemu w kacie. I dobrze, bo o to mi chodzi, bys pisal (a nie nie pisal) odsylajac do Slowa, tak jak to robisz (nie tylko w ogrodku), a nie odsylal do watkow, w ktorych czesto jest groch z kapusta i nierzadko zbaczaja z tematu. Mogliby tez inni uzytkownicy pisac, ale ja np. by sie nie rozdrabniac i nie rozpraszac nie czytam wszystkich tylko wybranych. A uwaga o niemarnowaniu czasu w ogrodku dotyczyla tych co tam trafili, z wiadomych powodow (ale zdaje sobie sprawe, ze racji miec nie musze, dlatego napisalam marnowanie w cudzyslowie), podczas gdy inne niewinne owieczki "kajaja sie w popiele" pytajac o cos. :)
Zdaje sobie tez sprawe, ze nie masz czasu i ochoty odpisywac kazdemu, i nie musisz, ale my nowi, nie mamy czasu i ochoty czytac wszystko, a w tym wszystkie glupotki, wiec jakbys jednak znalazl chwile czasu i odeslal do Slowa po raz setny o tym samym, to chyba dla wszystkich i czytajacych i piszacych wyjdzie to z pozytkiem, tak sobie mysle!?
Przepraszam, ze znowu sie wtracam. To znowu taka moja luzna uwaga do regulaminu, do ktorego i tak staram sie dodotosowac, po moim faulstarcie :?
i nadal bede sie starac.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 20, 2010 12:07 pm 

Bardzo fajny awatarek. 8)

Agnieszkas napisał(a):
o to mi chodzi, bys pisal (a nie nie pisal) odsylajac do Slowa, tak jak to robisz (nie tylko w ogrodku), a nie odsylal do watkow, w ktorych czesto jest groch z kapusta i nierzadko zbaczaja z tematu. Mogliby tez inni uzytkownicy pisac, ale ja np. by sie nie rozdrabniac i nie rozpraszac nie czytam wszystkich tylko wybranych.

Niestety mimo starań dyskusja czasem zbacza na boczne tory, ale to należy wliczyć w "koszty" i próbować dyscyplinować się nawzajem, żeby jak najmniej było niepotrzebnych dygresji. Pisanie tego samego po raz n-ty wraz z odesłaniem do Słowa czasem mi się zdarza, ale jeśli widzę, że przychodzi na forum jakiś kolejny "harcownik" z hasłem "hej na Smoka", który nie chce rzetelnej dyskusji tylko walki, to niech najpierw "odrobi zadanie domowe" żeby inni mogli przynajmniej coś nowego poczytać, jak się już włączy do dyskusji. To będzie z pożytkiem dla wszystkich i oszczędzi miejsca na serwerze, który nie jest z gumy.

Agnieszkas napisał(a):
Zdaje sobie tez sprawe, ze nie masz czasu i ochoty odpisywac kazdemu, i nie musisz, ale my nowi, nie mamy czasu i ochoty czytac wszystko, a w tym wszystkie glupotki, wiec jakbys jednak znalazl chwile czasu i odeslal do Slowa po raz setny o tym samym, to chyba dla wszystkich i czytajacych i piszacych wyjdzie to z pozytkiem, tak sobie mysle!?

Regulamin jest właśnie po to, żeby nowi nie musieli czytać "wszystkich głupotek" w różnych wątkach. Jeśli kolejne osoby będą sobie życzyć osobistej dyskusji na ten sam temat, to po prostu nie ma sensu. Najlepiej byłoby wykorzystać pomysł Qustera i zrobić coś w rodzaju "konkordancji" tematów z linkami do poszczególnych wątków. Ja nie jestem w stanie zajmować się wszystkim. Na przykład w Stanach Zjednoczonych apologeci prowadzący strony internetowe mogą liczyć na konkretne i dobrowolne wsparcie finansowe osób rozumiejących, ile czasu i energii pochłania taka robota. U nas to jest niemożliwe, bo wiele osób chciałoby korzystać z pracy "młócącego wołu", ale pod warunkiem, że będzie miał szczelnie zawiązany pysk [I Kor. 9:7-11], bo przecież "nie można kupczyć Słowem Bożym" - bardzo "duchowa" i wygodna wymówka, żeby nie dawać regulanie choćby drobnej kwoty "z serca i bez przymusu" [II Kor. 9:7]. Ja się nie skarżę i nie wzywam nikogo do takiego wspierania, ale siłą rzeczy muszę więcej czasu poświęcać na pracę zarobkową - a to sprawia, że nie jestem w stanie "po raz setny o tym samym odsyłać do Słowa" - czyli przyczyn jest kilka i to bardzo prozaicznych.

Nie traktuj tego jako próbę wyciągania od kogokolwiek pieniędzy, tylko jako usprawiedliwienie niemożności "dogodzenia" wszystkim nowym osobom, które chciałyby zostać osobiście potraktowane. Sam chciałbym mieć na to więcej czasu i energii, ale po prostu jak większość z nas mam rodzinę i muszę normalnie żyć, "szyjąc namioty" wśród Koryntian [Dz. Ap. 18:3; I Kor. 9:11-18]. Dzięki Bogu, że są na świecie Filipianie [Flp. 4:10-19]. :)

P.S.
Nikt nie musi "kajać się w popiele" pytając o coś. Wystarczy użyć wyszukiwarki forumowej albo jeszcze lepiej zastosować radę już podaną przez Sceptyka:

"Skuteczniejsze jest wpisanie poszukiwanego wariantu słów w wyszukiwarkę Google dodając na końcu
site:ulicaprosta.net/forum
a otrzymamy zestaw poszukiwanych przez nas wątków tematycznych"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 20, 2010 12:25 pm 
Dziekuje za tak obszerna odpowiedz, rozumiem Cie , szczegolnie te akcje "hej na Smoka"- "harcownikow", bardzo dobrze rozumiem i o tych mowilam, by nie marnowac czasu, a poza tym wszystko inne tez rozumiem.
p.s. mowilam juz, by usunac moj ogrodek, zeby nie zajmowal miejsca, bo tu tez w sumie glupotki sa. Staram sie juz dostosowac do regulaminu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 23, 2010 9:20 am 
Witaj makesz, ciesze sie, ze i tutaj jestes.

http://www.youtube.com/watch?v=Gnaqo99W ... re=related

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 23, 2010 5:20 pm 
Poniewaz temat owieczki "jak walczyc ze zniecheceniem" zostal zamkniety to tu dla owieczki;

http://www.youtube.com/watch?v=qYLR1SaW ... re=related

:D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 25, 2010 4:18 pm 
agnieszkas napisał(a):
Witaj makesz, ciesze sie, ze i tutaj jestes.

http://www.youtube.com/watch?v=Gnaqo99W ... re=related

Dopiero teraz zauwazylam twoje przywitanie.
Zawitalas mnie duzo wczesniej :) Mnie dopuscili tu dopiero dzis rano.
Dzieki

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1