Herkules napisał(a):
lis napisał(a):
Zaplanowałes już, kiedy przeżyjesz swoje nowonarodzenie?
No, chyba nie zaplanowałem, kiedy będę się na nowo narodził. Tylko pragnę powierzyć swoje życie Chrystusowi, ale tutaj, gdzie mieszkam i gdzie nie ma zboru KADS z pastorem opiekunem niesłyszących, jest przeszkoda życiowa (nerwica natręctwa i nadmiernie emocjonalne skojarzenia), która wbrew mojej woli nie pozwala mi być gotów do nowonarodzenia. Moją nadzieją pozostaje wstęp do rozwiązania tego problemu - opuszczenie gniazda rodzinnego i wyruszenie do wielkiego miasta, gdzie znajduje się zbór KADS.
Proszę Cię, nie nalegaj, abym natychmiast narodził się na nowo. Wiem wszystko o nowonarodzeniu, ale nie do końca, bo wymaga ode mnie gruntowne studiowanie innych zagadnień biblijnych dotyczących zbawienia.
Herkulesie, jesteś w poważnym błędzie.
Aby narodzić się na nowo, należy przyjść DO JEZUSA, a nie do zboru KADS czy jakiegokolwkiek innego, ponieważ TO JEZUS ZBAWIA, A NIE KOŚCIÓŁ.
"Wszystko zostało mi przekazane przez Ojca mego i nikt nie zna Syna tylko Ojciec, i nikt nie zna Ojca, tylko Syn i ten, komu Syn zechce objawić.
Pójdźcie do mnie wszyscy, którzy jesteście spracowani i obciążeni, a Ja wam dam ukojenie" [Mat. 11:27-28]
"Odpowiedział im Jezus: Ja jestem chlebem żywota;
kto do mnie przychodzi, nigdy łaknąć nie będzie, a kto wierzy we mnie, nigdy pragnąć nie będzie" [Jan 6:35]
"Napisano bowiem u proroków: I będą wszyscy pouczeni przez Boga.
Każdy, kto słyszał od Ojca i jest pouczony, przychodzi do mnie" [Jan 6:45]
"A w ostatnim, wielkim dniu święta stanął Jezus i głośno zawołał:
Jeśli kto pragnie, niech przyjdzie do mnie i pije. Kto wierzy we mnie, jak powiada Pismo, z wnętrza jego popłyną rzeki wody żywej. A to mówił o Duchu, którego mieli otrzymać ci, którzy w niego uwierzyli; albowiem Duch Święty nie był jeszcze dany, gdyż Jezus nie był jeszcze uwielbiony" [Jan 7:37-39]
Możesz narodzić się na nowo u siebie w domu bez żadnych pośredników w prostej modlitwie do Jezusa. Nie potrzebujesz niczego więcej niż prosta, dziecięca wiara w Jezusa i Jego dzieło na krzyżu. Żadna choroba nie jest przeszkodą do nowego narodzenia, jeśli rozumiesz proste przesłanie Ewangelii. JEŚLI PRAGNIESZ POWIERZYĆ SWOJE ŻYCIE CHRYSTUSOWI, ZRÓB TO TAM, GDZIE JESTEŚ I NIE ZWLEKAJ. To jest sprawa między Tobą a Nim.
Jeśli nie rozumiesz jakichś zagadnień podstawowych, pisz - może będziemy w stanie Ci pomóc. Do mnie możesz nawet na priva. Jedno jest pewne - Twoje zbawienie nie zależy od poglądów na Pochwycenie Kościoła, futuryzm czy eschatologię. Te sprawy układają się później, ale sprawą fundamentalną jest NOWE NARODZENIE Z DUCHA ŚWIĘTEGO.
DZIŚ JEST CZAS ŁASKI, DZIŚ JEST DZIEŃ ZBAWIENIA.