Czynnik ludzki to nie tylko Ty, ja czy ogólnie koniec własnego nosa. Dyskutujemy tutaj od ponad 15 lat i zdążyliśmy już sporo napisać na wiele tematów. Zmuszanie kogoś do pisania po 100 razy tego samego w imię własnego prawa do spontaniczności to jest moi zdaniem przejaw egoizmu, co należy karcić.
Forum ma swój regulamin (możesz go nazwać "zakonem" jeśli chcesz) po to, żeby istniał jakiś porządek w przeciwieństwie do samowoli i generowania chaosu. Szanujesz zasady, postarasz się podporządkować, ale nie zamierzasz czytać wszystkich wątków. Nikt nie prosi Cię o przeczytanie całego forum, tylko o sprawdzenie, czy nie były już omawiane zagadnienia, które zapodajesz (może jako pięćdziesiąta osoba z kolei na przestrzeni lat).
berto napisał(a):
Trochę słabo to widzę, ale spróbuję. Czyli: widzę co marek pisze, i wtedy, hola, hola marku! Spędziłem chwilkę, mam, jest wątek gdzie indziej, uszanowałem cudzy czas, przeczytałem posty od 2014 roku na kilkunastu stronach, jest miejsce dla mojej wypowiedzi, więc serdecznie cię tam zapraszam? Tak?
Tak. Jakoś się nikomu dotychczas krzywda nie stała z tego powodu. Dlatego właśnie bracia zwracają Ci na to uwagę. Bo mają większe rozeznanie co do przeszłości.
berto napisał(a):
Więc jak niby mam wszystko znależć? To nie wyszukiwarka google. Jak jakiś wątek będzie pod innymi słowami to good luch z szukaniem.
Rozumiem, że nawet Ci się nie chciało kliknąć w link podany przez ppajdę, gdzie masz wyłożone, jak szukać. Właśnie w wyszukiwarce google. Jeśli dobrze rozumiem, to coś mi się zdaje, że to nie jest problem bezradności, tylko właśnie buntu, albo inaczej krnąbrności. Wątki zostały Ci podane.
Nikt się na Ciebie nie obraża, mamy tę samą dążność i powinniśmy ją realizować we wzajemnej miłości i poszanowaniu. Nie zawsze nam (a szczególnie mnie) to wychodzi, ale staramy się uczyć. Może dlatego forum UP nie zamieniło się jeszcze w magiel pełen pieniaczy chrześcijańskich.
Spróbuj przyczynić się do budowania forum, pisząc zwięźle, konstruktywnie, i na podstawie konkretnych fragmentów Pisma ze wskazaniami do odnośników. Wtedy (o ile o tym już nie mówiliśmy na forum wcześniej) będzie się do czego odnieść. Z góry dziękuję za zrozumienie.
Wątek zostanie posprzątany.