Setnik
Jednak w przeciwieństwie do ciebie ,bedę bronic Branhama,uwazam ,ze Branham był i jest przesladowany tak samo jak prorocy starotestamentowi.
Kiedy poraz pierwszy wziełam do ręki poselstwo ,nie pojmowałam o czym on pisze nic a nic nie rozumiałam .Przeczytałam całe ,litery były polskie a ja jak bym czytała obcym jezykiem .Powiedziałam sobie ,że bede tak długo czytać aż pojme o co mu chodzi .No i załapałam za trzecim podejściem juz wiedziałam.
Najprościej jest wysmiac ,wyszydzic to czego sie nierozumie ,bo wtedy mozna ukryc ,że sie nie ogarnia umysłem.
Piszesz ,ze
Cytuj:
W.M. Branham był niewątpliwie mężem Bożym i wierze ,że Bóg go używał , jest wiele jego kazań które mnie budowało i buduje nadal , niestety stopniowo popadał w zwiedzenie i odpadł od Boga i zauroczył się własną wielkością , co też widać czytając hronologicznie jego kazania zwłaszcza lata końcowe jego nauczania (od 1962 w 1965 zginął) to totalne zamieszanie , (np .ulubiona seria kazań przez branhamowców “Objawienie siedmiu pieczęci” na temat którego sami nieustannie się spierają tworząc co i rusz zwaśnione stronnictwa
Stopniowo popadł w zwiedzenie i ODPADŁ od Boga i zauroczył sie własna wielkościa?
a jakie jest to zwiedzenie ?
Odpadł ?skąd to wiesz ? poczym poznałeś ?
zauroczyła go własna wielkość ?
Oby inni byli tak POKORNI jak Branham był pokorny ,ilu potrafiło by przyznac sie do tego ,że w jakims temacie myśleli tak a tak ,bo tak inni uczą .
Zapewne nie we wszystkim jestem slepo zgodna ,ale nie znaczy to dla mnie ,że on był zwiedziony .Kiedy czytam jego poselstwa ,naprawde odpoczywam i duch mój raduje sie bo do tej pory nie spotkałam takiego sługi Bozego by tak umiał pogodzić i głosić Stare Przymierze z Nowym .
Zgadzam sie ,ze ludzie zaslepili sie samym Branhamem ,ale jest to ostrzeżenie ,jak niebezpieczne moze byc zachłysniecie sie człowiekiem.Jesli się tak dzieje to dowodzi to tego,że niechce sie samemu mysleć ,czeka sie na gotowe umysł spi ,a ludzie potrzebuja idoli.
On nigdy nie zwracał uwagi na siebie nie skupiał sie na sobie ,i doprawdy nie wiem dlaczego" odsądza sie go od czci i wiary"
Co maz do "siedmiu pieczeci" ?moze coś przegapiłam?
http://biblia.phorum.pl/index.php