hubertok napisał(a):
liafail napisał(a):
Chyba znasz historie papiestwa i chyba nie wierzysz ze wszyscy to swieci ludzie? No ale jesli byli glowa kosciola to musieli byc swieci.
I mamy tu sprzecznosc: Swieci nieswieci.
Dlaczego? Sam fakt bycia papieżem nie jest automatyczną przesłanką świętości - skąd to wyczytałeś? Gdyby tak było to nie byłoby procesu kanonizacyjnego Jana Pawła II. Kościół jest świętym kościołem... grzeszników.
Zresztą przykład dał nam Kefas czyli skała zapierając się Jezusa. Jesli uważamy, że jesteśmy bez grzechu to kłamiemy braciszku
Zdrówko
To co to za glowa Kosciola?
To co to za skala, na ktorej nie morzesz sie oprzec?
Przez ktora mozesz byc zamorodowany, ograbiony, zhanbiony?
Piotr nie jest skala Kosciola.
I tym bardziej antychrysci zwani papiezami. Zwiedli wielu swoja doktryna, ze sa Glowa Kosciola.
Jezus nia jest. I tylko ON.
Jezus jest skala, nie Piotr.
Kogo biblia nazywa skala?
Nikt tak święty jak Pan, prócz Ciebie nie ma nikogo, nikt taką Skałą jak Bóg nasz I samuela 2:2
Bóg - Jego droga jest nieskalana, słowo Pana w ogniu wypróbowane; On tarczą dla wszystkich, którzy doń się chronią.Bo któż jest Bogiem prócz Pana? Lub któż jest Skałą prócz Boga naszego? Bóg, co mocą mnie przepasuje i nienaganną czyni moją drogę Psalm 18
Przeto tak mówi Pan Bóg: Oto Ja kładę na Syjonie kamień, kamień dobrany, węgielny, cenny, do fundamentów założony. Kto wierzy, nie potknie się. Izajasza 28
Rzecze im Jezus: Czy nie czytaliście nigdy w Pismach: Kamień, który odrzucili budowniczowie, stał się kamieniem węgielnym; Pan to sprawił i to jest cudowne w oczach naszych? Mt 21
On to jest owym kamieniem odrzuconym przez was, budujących, On stał się kamieniem węgielnym. I nie ma w nikim innym zbawienia; albowiem nie ma żadnego innego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które moglibyśmy być zbawieni. Dz 4
Albowiem fundamentu innego nikt nie może założyć oprócz tego, który jest założony, a którym jest Jezus Chrystus I Koryntian 3
Znajdz takze kogo biblia nazywa GLOWA Kosciola.
jak chcesz