Przebudzony75 napisał(a):
Pierwsza to prosze podaj o kim mówi tekst.
Za Biblią Poznańską . Jeżeli autor księgi w tekście używa słowa „ Jahwe Zastępów” to co ja jeszcze mam wymyślać !
Przebudzony75 napisał(a):
kim jest Zbawiciel i Mesjasz
Zbawicielem i Mesjaszem przynajmniej dla mnie jest Pan Jezus Chrystus I NIE ZAMIERZAM ZMIENIĆ MEGO WYZNANIA W TYM WZGLĘDZIE.
Smok Wawelski napisał(a):
No właśnie. I Ty naprawdę nie wyciągasz z tego wniosków?
Dziękuje Panu Bogu że nie muszę, Bo wyznaje tak samo jak mój Mistrz(Bp20.17)A Jezus jej mówi: - Nie zatrzymuj Mnie, bo jeszcze nie wstąpiłem do Ojca. Ale idź do moich braci i powiedz im, że wstępuję do Ojca mego i Ojca waszego, do Boga mojego i Boga waszego. Ojciec pana Jezusa jest moim Ojcem, Bóg Pana Jezusa jest moim Bogiem Dlatego uczynił mnie w tym względzie Zwycięzcą
Apokalipsa 3,12 Zwycięzcę uczynię filarem w świątyni Boga mojego i już nie wyjdzie na zewnątrz. I na nim imię Boga mojego napiszę i imię miasta Boga mojego, Nowego Jeruzalem, co z nieba zstępuje od mego Boga, i moje nowe imię.
A kto chce przebywać na
zewnątrz to już jego wolna wola(odnośnie symboliki)
Smok Wawelski napisał(a):
Tak przy okazji: wiesz, skąd się wzięło świętowanie końca roku w tzw. Sylwestra?
Dziękuje za informację, ale przeważnie 31 grudnia o 24 śpię, uważają mnie za dziwaka tak jak Lis w poście z godz 8:57, ale ja wiem swoje