Pozwole sobie wkleic tu fragment tekstu odnoszacy sie do Labiryntu ktory znalazlam na stronie SCh Pulawska:
"Zobaczenie jej dla niektórych po raz kolejny, dla innych po raz pierwszy, to wyjątkowa okazja spojrzenia na siebie samego zupełnie innymi oczami. A oto kilka wypowiedzi tych, którzy wystawę już zobaczyli:
…w tym labiryncie pierwszy raz nie zabłądziłem. Znalazłem to, czego tak długo szukałem. Wyjście jest proste, wiem co mam robić dalej…
…kiedy weszłam do "Labiryntu" od razu zrozumiałam, że to przedstawieniejest zrobione właśnie dla mnie. Przez całe swoje życie plączę się w gąszczu moich codziennych spraw, próbując wyłuszczyć z niego to, cojest najważniejsze. Na parę pytań zaczynam znajdować odpowiedź…
…jestem blisko Boga, a On blisko mnie od wielu lat. Myślę jednak, że dobrze zrobił mi łyk świeżości tutaj w tym "Labiryncie". Każdemu się to przyda i zaowocuje bliższą relacją z Nim…
…wiedziałam, co Jezus zrobił dla mnie na krzyżu, ale tutaj bardziej uświadomiłam sobie Jego cierpienie i ofiarę dla mnie za moje grzechy…
…czasem przydaje się takie przeżycie, które przywołuje nas do porządku i pokazuje jak to jest z nami naprawdę…
Na naszej wystawie każdy jest mile widziany. Nie ważne czym się zajmujesz, ile masz lat i jaki jest twój światopogląd. Przyjdź i zabierz ze sobą swoich znajomych i przyjaciół."
No coz... Poki co same pochlebne opinie. Zreszta negatywnych by pewnie nie zamiescili.