Smok Wawelski napisał(a):
...Nie bądź naiwny.
Do naiwnych świat należy, jest bardziej kolorowy

no nie żartuje... Smoku nie bój żaby, swoje przeszedłem i wiem

Smok Wawelski napisał(a):
Ruch "Światło-Życie" to nic innego jak "Odnowa w Duchu Świętym" czyli "koń trojański" krk wprowadzony w środowiska ewangeliczne. Trzeba być ślepym, żeby takiego ogromnego konia nie zauważyć, i kompletnie bezkrytycznym, żeby go podziwiać. A jak to sie skończyło w przypadku Troi, wszyscy wiemy.
Hmm, jest takie powiedzienie, co ma piernik do wiatraka, ja zawsze twierdziłem że bardzo wiele wbrew pozorom, w wiatraku był młyn, dalej mąka i potem pierniki z tego się robiło

ale uważam, że to lekka przesada z tym koniem. I nie bardzo widzę tutaj związek z Troją. Ja widzę inne niebezpieczeństwo. Z tego co czytałem, jeśli dobrze czytałem to np Spichlerz też się wywodzi z Odnowy, kiedyś grupa osób tam była, odłączyli sie i utworzyli taki fajny i kolorowy, wesoły, roztańczony kościół

W Koszalinie kościół w którym działa pastor Godawa też wywodzi sie z Odnowy, odłaczyli sie i utworzyli ewangeliczny, charyzmatyczny zbór. To pokazuje, że czasem jest tak, że w Odnowie ludziom otwierają sie oczy, ale czasem za szeroko

Wiec, gdzie ten Kon Trojański