Gabi napisał(a):
Kochani!
Nie jestem ekspertem jesli chodzi o sluzbe i nauczanie brata Wilkersona ale mam wrazenie ze dmuchacie na zimne.
Gabi, rozdmuchuje sam D.W.:
David Wilkerson napisał(a):
Zostałem pobudzony przez Ducha Świętego, by wysłać to pilne przesłanie do wszystkich z naszej listy adresowej i do przyjaciół i biskupów, których spotkaliśmy po całym świecie.
NIEDŁUGO WYDARZY SIĘ NIESZCZĘŚCIE RUJNUJĄCE ZIEMIĘ.
BĘDZIE TO TAK PRZERAŻAJĄCE, ŻE WSZYSCY BĘDZIEMY SIĘ BAĆ - NAWET NAJBARDZIEJ BOGOBOJNI WŚRÓD NAS.
To co w końcu-nieszczęście rujnujące ziemię, czy nieszczęście o zasiegu "lokalnym":
David Wilkerson napisał(a):
Przez 10 lat ostrzegałem, że w Nowym Jorku pojawi się tysiąc pożarów. Obejmie to całą metropolię, oraz część New Jersey i Connecticut. Największe miasta w całej Ameryce będą przeżywać zamieszki i pożary – takie, jak były w Watts, Los Angeles wiele lat temu.
???
Gabi napisał(a):
Oczywiscie nie pobiegne zaraz do sklepu robic zapasow

gdyz nawet jesli jego proroctwo jest prawdziwe to moze miec podobnie jak w przypadku zamachu z 11go wrzesnia zasieg lokalny ale Slowo nas napomina -
proroctw nie lekcewazcie.
Gabi dalej w tym fragmencie, na który zwracasz uwagę [1Tes 5:20-24 jest też nakaz:
Wszystko badajcie... . Jest też coś o
Bogu pokoju. Czy w miłości jest bojaźń? Chyba, że ktoś nie ma uczestnictwa w tej miłości. A jest też i takie ostrzeżenie:
"Umiłowani, nie dowierzajcie każdemu duchowi, ale badajcie duchy, czy są z Boga, gdyż wielu fałszywych proroków pojawiło się na świecie." [1J 4:1]. Na co w sumie zwracał już na początku uwagę Poszukiwacz Prawdy.
"Ilu więc nas jest doskonałych, tak myślmy. A jeśli o czymś inaczej myślicie, i to wam Bóg objawi. Jednak w tym, do czego doszliśmy postępujmy według jednej miary i to samo myślmy"(Flp 3:15-16 Uwspółcześniona BG, wyd. Wrota Nadziei)
Welcome to Elijahnet!"NA WIEKI JHWH SŁOWO TWOJE TRWALE ZASIADŁO W NIEBIOSACH" [interlinia Ps.119:89]