Smok Wawelski napisał(a):
ozymandias napisał(a):
Informacje podałem za magazynem Charisma nie będącym w żaden sposób związanym z w/w osobami.
Szkoda, że nie podajesz źródeł, o których mówisz. Nie można przeczytać tekstów, na które się powołujesz. Naprawdę szkoda.
Cytuj:
Wręcz przeciwnie, J. Lee Grady wydawca tej poczytnej w amerykańskich kręgach charyzmatycznych gazety uznał to posunięcie za Boże oczyszczanie kościoła. Nie piszę tego bynajmniej aby ich bronić - nie jestem rzecznikiem ruchu wiary, tylko gwoli ścisłości. Swoją drogą to słyszałem już naprawdę wiele mocno okrojonych rzekomych wypowiedzi np. Copelanda, Hagina czy Wimbera które w kontekście (twoje ulubione słowo Smoku

) znaczyły co innego. Szczyty wyrywania z kontekstu osiągnął bardzo ceniony w pewnych kręgach Dave Hunt, w którym się niegdyś zaczytywałem.
Ja specjalnie podałem źródła, żeby można było przeczytać całe artykuły, na które się powołuję. Jeśli twierdzisz, że ktoś coś wyrwał z kontekstu, to ciężar dowodu spoczywa na Tobie. Prosiłbym o konkrety. Natomiast jeśli Hunt coś wyrwał z kontekstu, to załóż jakiś wątek i podaj przykłady. Wtedy będzie o czym rozmawiać.
a ja założę się, że nie masz czym poprzeć swojej obrony
ozymandias, bo jakoś unikasz odpowiedzi, a ja miałam nadzieję, że sobie coś poczytam...

i w jeszcze jednym temacie czekam na odpowiedź ... ale mogę poczekać:
[
http://ulicaprosta.lap.pl/forum/viewtop ... 9&start=15 ]
potrafisz to robić:
nie podjąć merytorycznej dyskusji, ale spróbować "nie wprost" poniżać rozmówcę
ozymandias napisał(a):
Najgłośniej zawsze szczekają ci którzy najmniej są w temacie.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale odpowiesz za te słowa przed Bogiem na sądzie.
ale ten Twój kij ma dwa końce