sewen napisał(a):
Rafael ,w swoim chrześcijańskim życiu byłem może 5 razy na ewangelizacjach z ludźmi z zachodu. Nie jestem oczarowany ludźmi,ale wśród tych ,których poznałem byli ludzie ,którzy mówiąc kazanie wiedzieli o czym mówią , raczej o kim-o Chrystusie. Jak widzisz nie szukam ani "wielkich ludzi ,ani znanych, lecz Bożego namaszczenia ,które jak sądzę uwarunkowane jest o naszej wiary. Wiara zaś jak wiesz przychodzi ze słuchania, a słuchanie przez Słowo Chrystusowe. A zatem To czego chcę słuchać to musi być Słowo Chrystusowe a nie kaznodziejskie baśnie, których mnóstwo nasłuchałem się przez 25 lat polskiego chrześcijaństwa.
Może należy wreszcie mówić Prawdę , której najlepszym sposobem jest opowiadanie ludziom Chrystusa Żyjącego,Tego,który dziś czyni te same rzeczy przez Kościół ,{który jest Jego ciałem,} jakie czynił będąc na ziemi. Pozdrawiam Sewen.
Przez 25 lat słuchałeś baśni? Tyle czasu zmarnowałeś? Widzę jednak, że odnalazłeś wreszcie swoją drogę a mianowicie szukanie „Bożego namaszczenia”. Droga to wyboista i pełna cierpień, ale mam nadzieję, że na końcu znajdziesz Chrystusa i ostaniesz się w Królestwie Bożym.
Sewen nikt Ci nie zabrania budować swojej wiary, słuchać „namaszczonych kazań”, wystarczy np. TBN włączyć, jakież namaszczenie, ciary normalnie po całym ciele biegają. Tylko co z tego? Co to wnosi? Co przyniosły te, „namaszczone kazania”, książki, kasety audio? Na pewno dobre samopoczucie, rozrywkę, bo uśmiać się czasami można, wspaniałych, uśmiechniętych i elokwentnych kaznodziei, których wszyscy podziwiają i chcą naśladować, a poza tym podziały, nieszczęścia i łzy w wielu Kościołach, nieustanne fale podziałów wynikających z pychy i osądzenia o brak duchowości i namaszczenia.
A tym czasem Bóg przynosi przebudzenie tam, gdzie chce i nie ogląda się na „namaszczonych”.
Jak już powiedziałem nie Twoja rzecz osądzać czyjeś sługi nie masz do tego żadnego prawa, bo nie masz autorytetu, który Ci na to przyzwala. Jeśli chcesz wystawić diagnozę polskiemu chrześcijaństwu najpierw wydawaj owoce, które dotkną całej Polski. W tej chwili jesteś pustą gadułą nie zdającą sobie sprawy z tego, co Bóg robi w naszym kraju. Jeżeli chcesz się przyłączyć do budowania to zaczynił się modlić i bądź świadectwem Bożej mocy, tutaj w Polsce.