www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest So maja 10, 2025 10:57 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 14, 2006 12:29 am 

Norka kochana, nic nie było przez Ciebie! Ty byłaś po prostu jedną z osób, która złożyła się na nasze reakcje. Ja bym zareagowała tak samo gdyby to dotyczyło innej osoby (nawet Felixa :D ). Tzn., przejęłabym sie tak samo, ale już pewnie rozmowa byłaby inna.

Pozdrówki,

M

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 14, 2006 12:21 pm 

Czuje sie winna i tak juz bedzie.. Gdyby nie to co ja napisalam to Felix by sie tak nie zachowal..
Ale na szczescie juz koniec tego tematu..

Pozdrawiam Aniolki :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 14, 2006 2:58 pm 
Norah, już cię przeprosiłem. Naprawdę, jest mi niezmiernie głupio. :oops: Nie rozumiem natomiast, dla czego to Ty, obarczasz siebie odpowiedzialnością za moją glupotę. :!:

Pozdrawiam :)

Ostatnio edytowano Pt sty 20, 2006 12:05 am przez Gość, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 14, 2006 5:17 pm 

Felix ten temat jest juz zamkniety :)
Nie wracajmy do tego :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 14, 2006 7:07 pm 

Norka, to my z Felixem daliśmy plamę, ale piękne jest to, że sobie przebaczyliśmy... A więc umiemy się godzić, a to jest o wiele trudniejsze niż się kłócić. Mam rację? Pewnie, że mam :D

Pozdrówki,

Maggda

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 14, 2006 9:42 pm 

Aniolki moje... jestem sama i boje sie bo cos sie dzieje z moim bratem.. w sumie ja wiem co ale nie chce tego tu pisac... rodzice pojechali do niego :( i dlaczego ja nic nie moge zrobic?
tylko siedziec i czekac.. to jest okropne :(
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 15, 2006 12:44 am 

Norah,wołaj do Jezusa!!Potrzebujesz modlitwwy to już Cię wspieram :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 15, 2006 11:03 am 

Kristina dziekuje :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Wazne
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 12:38 pm 

Moge o cos prosic?
Mozecie podac mi z Pisma wersety ktore daja nadzieje na zycie.. jakies optymistyczne.. ktore zachecaja do modlitwy i ktore daja wiare w sens zycia..
Nie wiem jakie jeszcze ale wszystkie pozytywne, cieple sa mile widziane.. prosze to wazne..

Pozdrawiam :-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wazne
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 7:45 pm 

Norah napisał(a):
Moge o cos prosic?
Mozecie podac mi z Pisma wersety ktore daja nadzieje na zycie.. jakies optymistyczne.. ktore zachecaja do modlitwy i ktore daja wiare w sens zycia..

Proszę bardzo, np.:
Ew. Jana 3:16-18 Tak bowiem Bóg umiłował świat, że Syna swego Jednorodzonego dał, aby każdy, kto w Niego wierzy, nie zginął, ale miał życie wieczne. Albowiem Bóg nie posłał swego Syna na świat po to, aby świat potępił, ale po to, by świat został przez Niego zbawiony. Kto wierzy w Niego, nie podlega potępieniu; a kto nie wierzy, już został potępiony, bo nie uwierzył w imię Jednorodzonego Syna Bożego.
:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 9:06 pm 

Albo Psalm 23:
Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego.
Pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach.
Prowadzi mnie nad wody, gdzie mogę odpocząć: orzeźwia moją duszę.
Wiedzie mnie po właściwych ścieżkach przez wzgląd na swoje imię.
Chociażbym chodził ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo Ty jesteś ze mną.
Twój kij i Twoja laska są tym, co mnie pociesza.
Stół dla mnie zastawiasz wobec mych przeciwników; namaszczasz mi głowę olejkiem; mój kielich jest przeobfity.
Tak, dobroć i łaska pójdą w ślad za mną przez wszystkie dni mego życia i zamieszkam w domu Pańskim po najdłuższe czasy.
:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 9:33 am 
felix napisał(a):
Witam!
Moi kochani, ze zdziwieniem obserwuję wasze poczynania.
Jak grono dorosłych ludzi, Chrześcijan, karmi odżywia i reanimuje to co się
jeszcze nie narodziło, ba nie poczęło się nawet!
Rozumiem wasze szczere intencje. Tylko po co!

Norah dziecko, ile ty masz lat, skończyłaś trzynaście?

Dorzucę swoje trzy grosze.

Felixie a choćby jeśli Norah miała 10 lat, czy nie powinniśmy z równie silną gorliwością napominać, tłumaczyć i dzielic się doświadczeniem? Mysle, że nie karmimy, tylko "dosiewamy", podlewamy czasem, chociaż wychodzi chyba na to samo.
Piszesz, że dałbyś wszystko, żeby pomóc bliskim się upamiętać. Jednak są dwa pola działania, na których Bóg współdziała z nami poprzez swojego Ducha - jedno to nasza rola i WSZYSTKO co w naszej mocy możemy uczynic, aby nie zginął choćby jeden grzesznik, świecić, dzielić się swiadectwem, POMAGAĆ; drugie to cos co wykracza poza nasze mozliwości i którego sprawcą jest sam Pan: przekonanie o grzechu, sprawiedliwości i sądzie...

Maggda ma rację.
I znamienne jest tu twoje: "Tylko po co!"
"Tylko po co?" pytał by nasz Pasterz, gdyby jedna z jego owiec wpadła do studni? Zapytał by tak, gdyby miał pociągnąć kogoś do siebie, a gdyby ta osoba miała właśnie te 13 lat..?

Pozdrawiam. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 11:32 am 
Marcinie nie odgrzewaj starych kotletów :P Nie kopie się leżącego, Felix już się pokajał i złozył słuszną samokrytykę 8)

Co nie zmienia faktu, że człowiek może mieć nawet rację (znaczy Felix) :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 5:59 pm 
Marcin napisał(a):
a choćby jeśli Norah miała 10 lat, czy nie powinniśmy z równie silną gorliwością napominać, tłumaczyć i dzielic się doświadczeniem? Mysle, że nie karmimy, tylko "dosiewamy", podlewamy czasem, chociaż wychodzi chyba na to samo.

Maggda ma rację.
"Tylko po co?" pytał by nasz Pasterz, gdyby jedna z jego owiec wpadła do studni? Zapytał by tak, gdyby miał pociągnąć kogoś do siebie, a gdyby ta osoba miała właśnie te 13 lat..?

Pozdrawiam. :)

Marcinie, myślę że co człowiek to inny punkt widzenia. ty na to patrzysz tak, ja natomiast inaczej. Czytając ten wątek odniosłem wrażenie(wrażenie!),że niektórzy Chrześcijanie, wyznają zasadę że skuteczność zwiastowania zależy od jego intensywności!
Czy można przyspieszyc wyklucie się piskląt podnosząc tęperature?
Jeden zasieje, drugi podleje, a Bóg da wzrost. Najczęściej jest to rozciągnięte w czasie. Sieje się na polu, sieje na drodze, i sieje na skale! A skoro nie wiemy gdzie pada ziarno, nie dosiewajmy! Zabawnie czasem wygląda owo dosiewanie.

Jeśli zaś chodzi o wiek, to znam kilka osób które mają dzieci i nie odnoszą się do nich jak do kogoś komu można na poważnie zwiastować ewangelie, owszem wychowanie, tak! Dobry przykład, no... różnie z tym bywa. Ilu znasz chrześcijan którzy się w dzieciństwie świadomie ochrzcili? Bo ja nie przypominam sobie.
Jeśli chodzi o to kto ma racje, ja nie brałem udziału w zapasach, więc wynik koncowy mnie nie obchodzi.

Hubertoku, jakoś dziwnie mi się kojarzy owa samokrytyka, za młody jestem i nigdy jej nie składałem. Przeprosić, owszem.
Czasami bywa tak, chcesz kogoś poklepać po plecach to złamiesz mu obojczyk!
To Norah, dała mi do myślenia, to ją najbardziej uraziłem, a nie miała do mnie żalu.(!) To po jej reakcji na mój post , pożałowałem że go napisałem.

Pozdrawiam! :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 6:55 pm 
Cytuj:

Po to Marcinie, aby nie sypać karmy pisklętom, które się jeszcze nie wylęgły! Choć zdarza się, odziwo, jajko mądrzejsze od kury, tylko mniej oczytane!
Jeśli uważnie przeczytasz mój post, "Tylko po co?" straci swoją znamienność.

Pozdrawiam serdecznie! :)

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1