www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Pn lip 07, 2025 3:32 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 16, 2009 11:53 pm 

Jakos śmiem powątpiewać w wiarygodność tego serwisu :?
może sie myle, ale wyglada mi na to, ze pracujacy tam ludzie z roznych denominacji chrześcijańskich duzą wagę przywiązują do tzw zewnętrznego chrześcijaństwa".
wystarczy zerknac co poleca Serwis GoodTv

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: re
PostNapisane: Wt mar 17, 2009 12:50 am 

Mam gdzies stary rekopis proroctw Wilkersona wygloszonych sporo lat temu .Jutro wrzuce na jakis hosting plikow.Mozecie sami ocenic, co z tego sie wypelnilo.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 17, 2009 9:35 am 

Witam!

Jeśli proroctwo się wypełni i o ile dotyczy ono kościoła na całym swiecie a nie tylko w Stanach to słusznie robi Kristina odcinając się od banków. Tylko te zapasy należałoby zrobić większe chyba skoro przez sześć miesięcy nie będzie można pieniędzy wypłacać. Swoją drogą ja już od dłuższego czasu wypłacam całą pensję zaraz po jej otrzymaniu żeby na koncie nic nie zostawiać. Kiedyś tak nie robiłam. Chyba i mnie się ten nastrój udziela a z drugiej strony nasz Pan poucza nas abyśmy się nie martwili o takie przyziemne rzeczy jak pokarm, odzienie czy pieniądze dlatego jakoś mi się to wszystko nie może ułożyć w jedną całość. Przypomina mi to swoją wymową nauczanie innego Davida - Pawsona na temat czasów ostatecznych, który zdecydowanie głosił że wielki ucisk będzie udziałem kościoła a z czym zgodzić się nie mogę.
Podsumowując jestem niejako "confused". :?

Pozdrawiam!
Gabi

P.S. Zastanawia mnie jeszcze to:

Najpierw czytamy - "Jeśli kiedykolwiek usłyszałem coś od Boga, to usłyszałem to naprawdę!", a potem - "europejskie, północnoafrykańskie albo wschodnie państwo stanie się niewypłacalne" i "Drugim krajem, który upadnie, będzie prawdopodobnie Argentyna albo Brazylia." Nie za dużo tego gdybania jak na mocne przekonanie że to od Boga? :?
A może należałoby się najpierw modlić o możliwość doprecyzowania?

2Tm 3:16 "Całe Pismo przez Boga jest natchnione i pożyteczne do nauki, do wykrywania błędów, do poprawy, do wychowywania w sprawiedliwości,"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 17, 2009 10:48 am 

Witam.
Ciekawi mnie czy prawdą jest to co pisała Salamandrus:

salamandrus napisał(a):
Mam mieszane uczucia. szanuję Wikersona, ale też pamiętam jego proroctwa dotyczące poczatku tego wieku. Mowił o awarii systemow komputerowych, zalewie wszelakiego bandytyzmu itp. z tym zwiazanego. Nakłaniał własnie do gromadzenia zapasow wody i żywności.
Nic takiego nie nastąpiło.

Jeśli jest to prawdą, to wiarygodność proroctw Wilkersona nieco spada. Co oczywiście nie oznacza, że te obecne proroctwa są nieprawdziwe.

Czy ktoś mógłby więc zweryfikować, czy to prawda co pisała Salamandrus?

Druga sprawa:

niziołek napisał(a):
Tutaj http://www.chrzescijanin24.pl/index.php ... Itemid=197 dalsze, bardziej szczegółowe proroctwa DW

Serwis 'chrześcijanin24.pl' powołuje się tu na serwis 'fivedoves.com' jako na źródło. Trochę przeszukiwałem tamten serwis by znaleźć to proroctwo Wilkersona, ale trudno cokolwiek tam znaleźć.
Na blogu Wilkersona nie ma tego proroctwa!

Zatem wydaje mi się, że nie jest to najnowsze proroctwo, ale być może jedno z dawniejszych proroctw Wilkersona.

Ale być może się mylę. Jeśli ktoś coś wie więcej to proszę o informacje.[/quote]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 17, 2009 11:31 am 

Rzeczywiście, ja też patrzyłem na www.fivedoves.com i nie ma tam proroctwa Wilkersona, natomiast są dosyć skomplikowane obliczenia numerologiczne dowodzące, że Obama posiada numer 666 i wyznaczające "prawdopodobną datę Pochwycenia Kościoła". Są również inne dosyć dziwne teksty, choć na pewno autorzy są szczerymi ludźmi.

Pokazano na przykład zdjęcie B16 "pokazującego znak szatana obiema rękami":

http://prophecycorner.theforeverfamily.com/

Ciekawe, czy on miał świadomość, co robi z rękami w tym momencie... w każdym razie wygląda "fotogenicznie"...

Tekst proroctwa DW zapodanego przez niziołka rozumiem jako skierowany do wierzących w Ameryce. Są tam na szczęście jakieś punkty odniesienia, po których będzie można proroctwo rozsądzić na bieżąco (np. bankructwa konkretnych państw).

Tak czy inaczej, przyjście Pana jest coraz bliżej. Maranatha.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 17, 2009 12:53 pm 

Smok Wawelski napisał(a):

Ciekawe, czy on miał świadomość, co robi z rękami w tym momencie... w każdym razie wygląda "fotogenicznie"...

Zdjęcia fotograficzne to 'śliski grunt'. Mogło równie dobrze być tak, że B16 układał ręce do błogosławieństwa, a to zdjęcie to migawka z pewnej składowej jego ruchów, z powiedzmy jakiejś dziesiątej części sekundy. Ostatecznie ręce mogły się ułożyć w normalny gest błogosławieństwa. Zdjęcie więc ujęło tylko jakąś formę przejściową ułożenia rąk.
Żeby coś wyrokować, należałoby obejrzeć dłuższe ujęcie - film.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 17, 2009 9:04 pm 

Po pierwsze, zadłużenie zagraniczne Polski nie wynosi 30 mld$ - jeśli tak powiedział DW, to minął się z prawdą.

Po drugie, wynosi dużo więcej.
W połowie 2008 wynosiło wg NBP - blisko 170 mld euro, czyli dolarów jeszcze więcej.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 73755.html

Po trzecie, dług publiczny Polski to zadłużenie zagraniczne plus zadłużenie wewnętrzne.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: re
PostNapisane: Wt mar 17, 2009 10:26 pm 

w proroctwie. ktore niebawem przesle, Wilkerson tweirdzi, ze kryzys rozpocznie sie w Niemczech.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 17, 2009 10:50 pm 

petrosg napisał(a):
Witam.
Ciekawi mnie czy prawdą jest to co pisała Salamandrus:

salamandrus napisał(a):
Mam mieszane uczucia. szanuję Wikersona, ale też pamiętam jego proroctwa dotyczące poczatku tego wieku. Mowił o awarii systemow komputerowych, zalewie wszelakiego bandytyzmu itp. z tym zwiazanego. Nakłaniał własnie do gromadzenia zapasow wody i żywności.
Nic takiego nie nastąpiło.

Jeśli jest to prawdą, to wiarygodność proroctw Wilkersona nieco spada. Co oczywiście nie oznacza, że te obecne proroctwa są nieprawdziwe.

Czy ktoś mógłby więc zweryfikować, czy to prawda co pisała Salamandrus?

Tak, to prawda. Sam czytałem to w jego książce i chyba wtedy złamalem się w myśleniu, że ten brat wie co mówi. Nie wiem czy on po prostu to zmyśla, czy też jemu się tak wydaje..

Stare proroctwa Wilkersona mozna znaleźć w wikipedii pod hasłem jego imienia i nazwiska. Prawie nic się nie spełnilo..
Najgorzej wypadło proroctwo o katastrofie z gangami mlodziezowymi w Nowym Jorku. Okazało ise że władze odniosly wielki sukces i przestępczość wręcz drastycznie spadła.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr mar 18, 2009 8:07 am 

to proroctwa profilaktyczne,chyba....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 18, 2009 2:40 pm 

Cytuj:
to proroctwa profilaktyczne,chyba....

:lol:

2Tm 3:16 "Całe Pismo przez Boga jest natchnione i pożyteczne do nauki, do wykrywania błędów, do poprawy, do wychowywania w sprawiedliwości,"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 27, 2009 2:47 pm 

Nie zawsze ten co prorokuje ma jak w zegarku obliczony czas co do wypełnienia się proroctwa, a druga sprawa jeśli Bóg objawia coś co może się wydarzyć złego, to po to, aby Kościół się modlił by się to nie wydarzyło bierzcie i to pod uwagę w swoim ocenianiu...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: re
PostNapisane: Pt mar 27, 2009 3:06 pm 

tomasz napisał(a):
w proroctwie. ktore niebawem przesle, Wilkerson tweirdzi, ze kryzys rozpocznie sie w Niemczech.

niemożliwe z ekonomicznego punktu widzenia

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 27, 2009 4:02 pm 

jartur napisał(a):
jeśli Bóg objawia coś co może się wydarzyć złego, to po to, aby Kościół się modlił by się to nie wydarzyło bierzcie i to pod uwagę w swoim ocenianiu...

Dziwna teoria, jak na mój gust. Agabus by się chyba z nią nie zgodził. Według niej cała Apokalipsa byłaby napisana tylko po to, żeby Kościół się modlił, żeby zapowiedziane wydarzenia nie nastąpiły. Jeśli proroctwo jest warunkowe i zapowiada coś, co może zależeć od postępowania konkretnych osób (Niniwa), to wyraźnie o tym mówi. Jeśli coś ma się stać bezwarunkowo, to się stanie - nawet, jesli Kościół będzie się modlił (co nie wydaje mi się szczególnie mądre w takich sytuacjach).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 27, 2009 4:23 pm 

petrosg napisał(a):
Smok Wawelski napisał(a):

Zdjęcia fotograficzne to 'śliski grunt'. Mogło równie dobrze być tak, że B16 układał ręce do błogosławieństwa, a to zdjęcie to migawka z pewnej składowej jego ruchów, z powiedzmy jakiejś dziesiątej części sekundy. Ostatecznie ręce mogły się ułożyć w normalny gest błogosławieństwa. Zdjęcie więc ujęło tylko jakąś formę przejściową ułożenia rąk.
Żeby coś wyrokować, należałoby obejrzeć dłuższe ujęcie - film.

:lol:

Tak, tak, gdzieś już o tym czytałem, że chrześcijański artysta został "przyłapany" na pokazywaniu rogatej główki - na szczęście bardzo szybko znalazła sie osoba, która wyjasniła, że szalejąc na koncercie bardzo łatwo o przypadkowe ułożenie dłoni w podobny sposób.

Ale ludzie uwielbiają spiskowe teorie dziejów, więc po co zastanawiać się, który ułamek sekundy uchwyciło zdjęcie.

Dziwię się tylko, że uczestniczy w tym Smok Wawelski. Na zdjęciu ewidentnie widać, że staruszek nie ułożył ani jednej ręki w główke, a to co pokazuje jest dalekie do 'znaku Szatana'

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1